15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. január 19. | kedd | Sára, Márió nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Nyugati Jelen
Kapcsolódó cikkek
Az örökségre hajt a Társulat öt döntőse? - képekben
"Nehezen tudom elhinni, hogy enyém a Társulat szerep"
Nagy Szilárd a Társulatból: "A főurak szerepéhez megfelel az életkorom"
Újabb főszerep kelt el a jubileumi István, a királyban
Hoppá! A leendő vegyész alakítja az István a király főszerepét
Kapcsolatok
A Társulat
Legnépszerűbb csengőhangok

"Nagyon kemény lesz a harc Sarolt szerepéért a Társulatban"

A Magyar Televízó Társulat című produkciójában már csak Éder Enikő maradt versenyben az erdélyi színészek közül. A temesvári Csiky Gergely Színház művésze április 19-én Sarolt fejedelemasszony szerepéért száll harcba két vetélytársával. A művésznő a Nyugati Jelennek adott interjút.

A Társulat szerepdöntőin mindenki szerepelni szokott, emiatt reggeltől estig próbálnak a színészek egész héten. Általában hétfőtől szerdáig kis próbatermi gyakorlások vannak, ekkor találják ki a koreográfusokkal karöltve a számokat. Énekórája csak azoknak van a Társulatban, akik szerepdöntősök.

Az erdélyi színészek közül már csak Éder Enikő, a temesvári Csiky Gergely Színház művésze maradt versenyben, ő április 19-én, szombaton István anyja, Sarolt fejedelemasszony szerepéért mérkőzik meg két vetélytársával. Éder Enikő, aki a szerepválogató döntők kezdete óta Budapesten tartózkodik, a mindent eldöntő „meccs” előtt telefonon nyilatkozott a Nyugati Jelennek.

- Csütörtöktől átmegyünk az MTV-be, kamerapróbák, hangpróbák, fénytechnika, hatalmas, mintegy nyolcvan fős stábbal dolgozunk. Ha valakinek a hét elején egy szám nem jött össze – egy szólóra vagy duettre mindössze 3-4 óra jut – a hét második felében nincs már idő kijavítani. Megkaptam előre az anyagokat és a metróban, folyosókon fülhallgatón hallgatom, tanulom őket, hogy ne veszítsek időt – mondta a portálnak az erdélyi színész, majd hozzátette:

- Nagyon kemény lesz a harc Sarolt szerepéért. A vetélytársaim már megedződtek, Molnár Ágnes két, Kelemen Éva egy szerepdöntőn már túl van, volt rá bőven lehetőségük, hogy megmutassák magukat. Nekem ez az egy lehetőségem van - ezt kellene valahogy megragadni! Állíthatom, hogy hármunk közül bárki el tudja játszani a szerepet, inkább az a kérdés, hogy melyik karakter áll közelebb a rendező elképzeléséhez.

Éder Enikő szerint Sarolt szerepében a nézők - ha eljut Romániába a darab - olyan fejedelemasszonyt várnak majd, akivel képesek lesznek azonosulni. A színésznő azt is elmondta, mindenképpen olyan szereplőre van szükség, aki méltó utódja lehet a régi nagyoknak, azoknak, akik ezt a szerepet már több éven és generáción megformálták.

-ej a nyugatijelen.com interjúja alapján-

[2008.04.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

"Legdrágább nyájas olvasó!" - A Bridgerton család - Filmajánló
Ha a megszólításomat...beszámolók még