2020. július 14. | kedd | Őrs, Stella nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szeptemberben jön Scarlett Johansson újdonsága
Kapcsolódó Kiadványok
Scarlett Johansson: Anywhere I Lay My Head
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Scarlett Johansson

Az élet egyszerű: felkérték, énekelt

Bárhol lehajtom a fejem (Anywhere I Lay My Head). Ne higgyék, hogy megőrültem, ez egy május 20-án megjelenő korong címe. Persze nem a sajátom, hanem Scarlett Johanssoné.

Kinek neve hallatán talán mindenkinek A sziget című film, de minimum a mozik világa jut eszébe. Ezentúl már nem csak, mint színésznő, hanem mint énekes is kell, hogy a fejünkben éljen. Persze sok hollywoodi üdvöske adott már ki lemezt, de lehetséges, hogy a dán és lengyel felmenőkkel büszkélkedő csillag debütálása nem csupán a futószalag következő darabja lesz.

Erre garancia a kétszeres Grammy-díjas Tom Waits, aki tíz dalt írt a korongra, közülük néhányat közösen a feleségével. Egy nótát maga Scarlett és a managere David Andrew Sitek jegyez. Nem mondható szokásosnak az alkotási folyamat, ugyanis a stáb öt hétre elszigetelődött egy stúdió komplexumban, pecsenyéztek, úsztak és közben kreáltak egy albumot.

"Egy sablon felvétel után megkeresett a Rhino Entertainment vezetője” – mint egy álomban- „és kérdezte, hogy van-e kedvem készíteni egy albumot” – mesélte a színész-énekesnő. „Hezitáltam, majd beleegyeztem, de már az első pillanatban tudtam, hogy Tom Waits számokat szeretnék énekelni.”

Nem mentek könnyen az első felvételek

Az első felvételek azonban mégsem mentek könnyen, nem passzolt az ének a kísérethez. Egy beszélgetés során Sitek azt mondta Johanssonnak, hogy „az album hangzása legyen olyan, akár a Tinkerbell féle köhögés elleni szirup.” Ekkor jött létre az a kapcsolat, mely sikeresen elkészíteni a lemezt.

„Tisztában voltam Scarlett képességeivel a mély hangok terén, majd rájöttem, hogyha csinálunk egy óriási szolmizálást, akkor bármilyen karaktert képes lesz felvenni, amit a dalok kívánnak”- mondta később a színésznő managere.

Scarlett még fiatal és heves, megvan benne a vágy, hogy valami teljesen újat hozzon létre, de mégsem szaladt el vele a ló. „Nagyon boldog vagyok, hogy találkoztam ezekkel a zenészekkel, és ilyen tapasztalatokkal gyarapodtam. Remélem, hogy az emberek élvezni fogják az anyagot, de függetlenül attól már az elvégzett munkára is büszkén tekintek vissza.”

Fábián Tamás

[2008.04.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Az Animal Cannibals volt a dekk első fellépője - képekben
Dekk néven nyílt új...

Színház, szerelem és Mamma mia Kováts Krisztával és Sasvári Sándorral
Duett koncertek a...

Újra nyit a Madách Színház! 
beszámolók még