2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
További információk
Kapcsolatok
TCP (The Cool Project)
Legnépszerűbb csengőhangok

Ez ám a meglepetés! "Olyan ismerőseim kezdtek gratulálni, akiknek el se küldtem a dalt."

Táncolj velünk még! a Musicmaxon, GPS a neten! A TCP együttes 1997 óta működik, de nagyobb hírnévre 2000-ben tett, mikor Náksi Attila segítségével megjelent a Valahol van 1 hely című daluk. Akkor ugyan még The Cool Project volt a banda neve, de sok-sok félreértés után ezt 2004-ben megváltoztatták, maradtak a név kezdőbetűinél. Legutóbb a Musicmax műsorára került fel legfrissebb daluknak, a Táncolj velünk még! című szerzeménynek a videoklipje.

- Kevés magyar együttes van, amelyik hasonló zenét játszik, talán ettől is lett népszerű ez a felvétel. A dal gyorsan terjedt az interneten, és pár hete a Musicmaxon is kérhető 0719-es kóddal – kezdte „Szászem”, a banda vezetője.

- Ám nem ez a legfrissebb termés a TCP házatáján...
- Valóban nem. Februárban a sors szerencsés alakulása folytán sikerült eljutni Velencébe, a karneválra. Mivel nem ismertük az utat, egy GPS készülékkel navigáltunk, ám a sofőrünk rendszerint nem követte ennek az utasításait. Így aztán gyakran elhangzott az „újratervezés” varázsszó, nekem pedig megindult a fantáziám. Hazatérve el is készült a GPS című felvételünk.

- Amelynek aztán a terjesztését is újra kellett tervezned
- Ha elkészül egy dal, a haverok a „tesztalanyok”. Odaadom nekik a felvételt és várom a visszajelzéseket. Nos, ebben az esetben a dolgok kissé másképp sültek el. Olyan ismerőseim kezdtek gratulálni, akiknek el se küldtem a dalt. Kiderült, hogy a felvétel két verziója felkerült egy internetes fájlmegosztóra, mint maxilemez és meglehetősen sokan le is töltötték már azokat. Későbbre terveztem ennek a dalnak a megjelentetését, mivel a Táncolj velünk még! sikere egyelőre növekszik és az új dalhoz sincs még leforgatva a tervezett videoklip. De ha már így alakult, csináltam egy lapot a weboldalunkon a GPS-nek és hivatalosan is útjára engedtem a dalt.

- Mikorra várható a klip?
- Várjuk a szép időt, mert ebben a bolond áprilisi időben nem lehet a szabadban forgatni. A forgatókönyv már megvan, a szereplők is készen állnak, még egy-két üzleti jellegű tárgyalás van hátra. Na meg az égiek közbenjárása a meteorológiai központban…

- A dal előadójaként TCP vs Kristóf Katalin jelenik meg, miért?
- A TCP-nek eddig is Kristóf Katalin volt a női énekhangja, az új névnek több oka is van. Első és legfontosabb, hogy ha valaki a neten a TCP-re próbál keresni mindenféle kiegészítő kifejezés nélkül (mint pl. zene, vagy hasonló), az csakis a hálózati csatlakozásokról olvashat többé-kevésbé unalmas értekezéseket. Az új névre bátran lehet keresni, az énekesnő és az együttes honlapja az elsők közt lesz a találatokban.

A GPS című dal méltán számíthat sikerre a klub és dance stílust kedvelők körében. Egyre többen ismerik már a készüléket és a benne lakozó „ha-kell-ha-nem-beszélő” hölgyet, aki – bár kétségkívül nagy segítséget jelent – néha mégis bosszantó tud lenni. A TCP gondolt azokra is, akik még nem tudják, mi a GPS és honlapjukon egy egész oldalt szentelnek a témának.

– zene.hu –

[2008.05.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még