2020. augusztus 12. | szerda | Klára nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
További információk
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
TCP (The Cool Project)

Ez ám a meglepetés! "Olyan ismerőseim kezdtek gratulálni, akiknek el se küldtem a dalt."

Táncolj velünk még! a Musicmaxon, GPS a neten! A TCP együttes 1997 óta működik, de nagyobb hírnévre 2000-ben tett, mikor Náksi Attila segítségével megjelent a Valahol van 1 hely című daluk. Akkor ugyan még The Cool Project volt a banda neve, de sok-sok félreértés után ezt 2004-ben megváltoztatták, maradtak a név kezdőbetűinél. Legutóbb a Musicmax műsorára került fel legfrissebb daluknak, a Táncolj velünk még! című szerzeménynek a videoklipje.

- Kevés magyar együttes van, amelyik hasonló zenét játszik, talán ettől is lett népszerű ez a felvétel. A dal gyorsan terjedt az interneten, és pár hete a Musicmaxon is kérhető 0719-es kóddal – kezdte „Szászem”, a banda vezetője.

- Ám nem ez a legfrissebb termés a TCP házatáján...
- Valóban nem. Februárban a sors szerencsés alakulása folytán sikerült eljutni Velencébe, a karneválra. Mivel nem ismertük az utat, egy GPS készülékkel navigáltunk, ám a sofőrünk rendszerint nem követte ennek az utasításait. Így aztán gyakran elhangzott az „újratervezés” varázsszó, nekem pedig megindult a fantáziám. Hazatérve el is készült a GPS című felvételünk.

- Amelynek aztán a terjesztését is újra kellett tervezned
- Ha elkészül egy dal, a haverok a „tesztalanyok”. Odaadom nekik a felvételt és várom a visszajelzéseket. Nos, ebben az esetben a dolgok kissé másképp sültek el. Olyan ismerőseim kezdtek gratulálni, akiknek el se küldtem a dalt. Kiderült, hogy a felvétel két verziója felkerült egy internetes fájlmegosztóra, mint maxilemez és meglehetősen sokan le is töltötték már azokat. Későbbre terveztem ennek a dalnak a megjelentetését, mivel a Táncolj velünk még! sikere egyelőre növekszik és az új dalhoz sincs még leforgatva a tervezett videoklip. De ha már így alakult, csináltam egy lapot a weboldalunkon a GPS-nek és hivatalosan is útjára engedtem a dalt.

- Mikorra várható a klip?
- Várjuk a szép időt, mert ebben a bolond áprilisi időben nem lehet a szabadban forgatni. A forgatókönyv már megvan, a szereplők is készen állnak, még egy-két üzleti jellegű tárgyalás van hátra. Na meg az égiek közbenjárása a meteorológiai központban…

- A dal előadójaként TCP vs Kristóf Katalin jelenik meg, miért?
- A TCP-nek eddig is Kristóf Katalin volt a női énekhangja, az új névnek több oka is van. Első és legfontosabb, hogy ha valaki a neten a TCP-re próbál keresni mindenféle kiegészítő kifejezés nélkül (mint pl. zene, vagy hasonló), az csakis a hálózati csatlakozásokról olvashat többé-kevésbé unalmas értekezéseket. Az új névre bátran lehet keresni, az énekesnő és az együttes honlapja az elsők közt lesz a találatokban.

A GPS című dal méltán számíthat sikerre a klub és dance stílust kedvelők körében. Egyre többen ismerik már a készüléket és a benne lakozó „ha-kell-ha-nem-beszélő” hölgyet, aki – bár kétségkívül nagy segítséget jelent – néha mégis bosszantó tud lenni. A TCP gondolt azokra is, akik még nem tudják, mi a GPS és honlapjukon egy egész oldalt szentelnek a témának.

– zene.hu –

[2008.05.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
énekest keresünk zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2020.08.01.]
Meyer 7M altszaxofon fúvóka zenész » fafúvós [2020.07.18.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Képes beszámoló - AKÁRKI - moralitás-játék a Dóm téren
Bodolay Géza rendezésében 2020....

Megnéztük az Emelet buliját - képes beszámoló
Az ΞMΞLΞT idei első koncertjét a Barba...

Duett koncert Tompos Kátyával és Dolhai Attilával
Musical koncert a Madách Színház tetőteraszán - képekben
Musical sztárok a szabad ég alatt - képekben
Színház, szerelem és József és a színes szélesvásznú álomkabát! - képekben
beszámolók még