2024. május 15. | szerda | Zsófia, Szonja nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Százezret nyertek a zenekarok
Kapcsolatok
Insane

Hírek a metál világából

Egy kis kitekintés a héten összegyűlt rövidhírekből.

Jól kezdődött az év, a Subway To Sally névre hallgató (pardon: zúzó!) német illetőségű, - amúgy a folkot metállal ötvöző – bandának. A Bundes Vision Song Contest fesztiválgyőzelme után átvehették a „Nackt” című, akusztikus DVD-jük után járó aranylemezt. Ez manapság Németországban 25.000 db eladott hang-, ill. képhordozót jelent. Nos, örömmel jelenthetjük, hogy a „bigband” pontosan egy héttel a Stuttgartban esedékes fellépése előtt érte el a bűvös határt. Gratulálunk!

Némethon után, ugorjunk kissé keletebbre! A valamikor „Louvre Fantomjaként” elhíresült francia Múmia kései utódaként, a black-, ill, death-metált nyomó osztrák Belphegor formáció frissen megjelent "Bondage Goat Zombie" című korongjával, huszáros rohammal vette be a német Album Charts slágerlista 81. helyét. Az extrém metál megítélése korántsem egyértelmű a kritikusok és a közönség körében; egyesek a stílus fellazulásától, míg mások épp’ ellenkezőleg, - túlzott térnyerésétől tartanak. Egy azonban biztos: míg a Belphegor sorra aratja elképesztő sikereit, a black -(death) metál halálától aligha kell tartania a műfaj kitartó rajongóinak!

Pihen a Falconer

A napjainkban oly népszerű skandináv rock jeles képviselői sűrűn hallatnak magukról. A Metál Blade Records gondozásában, augusztus végén lát napvilágot a svéd Falconer: „Among Beggars And Thieves” című vadonatúj digitális korongja. A stúdiómunkák már befejeződtek, már csak az „utókezelés” van hátra, amire május végén kerül sor, a Sonic Train Studio-ban. A hírek szerint az új anyag „Carnival Of Digust” tételéről videoklip is készül. A Falconer legénysége a jövőre esedékes turné előtt, az év hátra lévő részében piheni ki a stúdiózás fáradalmait.

Ne feledkezzünk meg a hazai vonatkozású hírekről sem! Az 1998-ban csatasorba állt győri metál formáció sem szeretne lemaradni a nemzetközi élvonaltól – főként, ami a hanglemezkiadást illeti. Az Insane új albuma az „Our Island/ Our Empire” várhatóan ez év júniusában kerül a boltokba, de május 5. után az inteneten, (például az insane myspaces oldalán) már elérhető lesz (persze belehallgatás céljából). Az együttessel kapcsolatos információ még, hogy az Insane április 25-én, ismételten a kanadai Zeroscape-pel (no meg a Greedy Fly metálcsapatával) osztja meg a világot jelentő deszkákat – méghozzá a szűkebb pátriárkájukban horgonyzó V2 hajón.

- Hegedűs István/Nagy Áron -

[2008.04.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.14.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még