2020. július 5. | vasárnap | Emese, Sarolta nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Jamiroquai a Szigeten - újabb neveket tettek közzé
Sex Pistols a Szigeten!!!
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál - minusz első nap - A Magyar Dal Napja
[2008. augusztus 11.
hétfő 16:00]
Sziget Fesztivál 2008
[2008. augusztus 12. - 18. ]

Presser Gábor nagy ötlete

A Magyar Dal Ünnepe a Sziget mínusz egyedik napján.

Ki ne ismerne olyan híres-hírhedt, magyar közönségkedvenc számokat, mint a Petróleumlámpa, a hajdani nagy lázadónak, a Beatrice-nek a Nyolc óra munkája, a Gyöngyhajú lány, vagy említhetném itt még akár a Tavaszi szél vizet áraszt című nótát, és az Edda Kör közepén állok-ját, na meg persze a Szállj el kismadarat is… a sor végtelen. És ha azt kérdezném, hogy kinek lenne ezeket kedve egy meleg nyári napon együtt énekelni, arra is biztosan sokan igent mondanának.

Most ezt megteheti bárki, hála Presser Gábor ötletének. Pici bácsi aggódva a magyar nyelvű dal jövőjéért és jelenéért, megálmodta a Magyar Dal Napját, amely először az idei Sziget mínusz egyedik napján, augusztus 11-én kerül megrendezésre. A fesztivál Nagyszínpadán délután négykor kezdődő monstrekoncerten az elmúlt ötven év beat-pop-rock slágereiből hallhatunk majd egy hét órás válogatást, olyan ünnepi hangulatot teremtve, ahol a "magyar dal" áll a középpontban.

A Magyar Dal napja

"Megpróbálunk összehozni egy "egyetlen" nagy koncertet, tudva, hogy még csak esélyünk sincs a teljességre… hiányozni fognak az új dalok, nagyon is, de ez most csak egy kis előzetes abból, hogy milyennek képzeljük a Magyar Dal napját, amikor országszerte a színpadokon régi és új nóták szólnak majd, sok-sok órán keresztül." - mondta az ötletgazda, Presser Gábor.

A Sziget főszervezője, Gerendai Károly pedig örömmel vállalta el a rendezvény házigazda szerepét, ahogy mondta, személyes okból is: "Nem szeretném, hogy a gyerekeim már ne hallgassanak magyar dalokat". A szervezők remélik, hogy nagy csábítás ez a közönségnek, és sokan eljönnek majd együtt énekelni, hiszen ezek a dalok a mieink, ott élnek az emberekben, emlékeket idéznek. A belépő is csupán egy szimbolikus összeg, 2500 Ft lesz, hiszen itt nem a pénz, hanem a magyar dal újraélesztése a lényeg.

-Rocket Queen -

[2008.04.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
For Sale Brand New Apple iPhone 11 Pro hangszer [2020.06.08.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával