2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Elkésni Szépen Kell - szólólemez az egykori Bestiától
Elkésni szépen kell - vallja az énekesnő
Kapcsolódó Kiadványok
Moór Bernadett (Bedhy): Elkésni szépen kell
Kapcsolatok
Moór Bernadett (Bedhy)
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Moór Bernadett lemezbemutató
[2008. május 30.
péntek 20:00]

Biztos, hogy nem késett el új albumával az énekesnő?

Rovatunkban, amelyben saját albumaikat mutatják be előadók, most Moór Bernadettre kerül sor, aki őszién beszél róla, neki mit is jelentenek az lemezre felkerült dalok.

Az album dalai mind valamilyen szituációt mesélnek el, egy-egy olyan hétköznapi élethelyzetet, amelyet egy NŐ nap mint nap átélhet.
A szövegek nagyon közérthetőek, sokszor humorosak, sőt ironikusak is. A szövegírók zsenialitása, hogy az általam megálmodott témákat az inspirációim után ilyen kifejező módon tudták megírni.

Ami fantasztikussá teszi az egészet, hogy az ilyen komoly nagyzenekari és rendkívül izgalmas dalokat tökéletes prozódiával és magyarsággal tudom énekelni, mindenféle sallang és közhelyek nélkül.

Köszönet a szövegíróknak: Szabó Áginak, Hajós Andrásnak, Hegyi Györgynek, Hárs Viktornak . A dalok szerzője és hangszerelője pedig Fekete-Kovács Kornél, aki a zenei rendezője az albumnak.

Elkésni Szépen Kell: A címadó dal. Gyors tempójú swing-latin kombináció, érdekes zenei betétekkel. Éppen randira készülök amikor közvetlenül a találkozó előtt szembesülök minden NŐ ismert problémájával, hogy egyáltalán nincs mit felvennem, nincs egy göncöm sem. Ezért mindent felpróbálok, az autó már lent vár…. mindegy „Elkésni Szépen Kell…..”

Titkos Dal: Amikor elhatároztam, hogy ennyi év kihagyás után, elkészítem első önálló albumomat, mindenképpen valami nagyszínpadi lenyűgöző showban gondolkodtam. Nagyzenekar, nagy színpad, fények, csillogás, amolyan las vegasi hangulat. „A fény a színpad újra hív.. „

Álmos Tangó: Ki ne lett volna már olyan szituációban, hogy barátnőivel egy átmulatott éjszaka után a lokál bezárása előtt vívódik, hogy haza menjen vagy maradjon. Én maradtam, erről szól ez a tangó. „Álmos tangó, ez a legutolsó tánc talán, egy ilyen hihetetlen éj után…„

Te Vigyázol Rám: Az egyetlen szerelmi vallomás a lemezen, igazi szimfonikus ballada. Kettőnkről szól! „Néhány szó és ennyi éppen elég….” A többi legyen az én titkom!

Te Jutsz A Szamba: Vérbeli szamba, nagyon különös hangulatú szám, ám rendkívül nehéz és nyelvtörő szövege van. „Gyere Te álmodozó, sárga víziló, vidítsd fel most már a szívem, unom a szürkeségbe borult képeimet, most már elég!” Szórakoztató, ugyanakkor megfoghatatlan érzelmeket gerjeszt!

Pletyka: Egy igazán tipikus női, férfi, (s valljuk be, nem túl előnyös) emberi tulajdonság ihlette, bár most egy nő példáján át láttatva mesélek erről, pont azért, hogy akinek „inge” az észhez kapjon! Egy nős férfiról azt hallottam a fodrászomtól akinek az öccse látta, hogy egy nála jóval fiatalabb „csitrivel” flangál, ezért én minden rosszat elmondok róla. „Csalárdak a férjek, a családért csak addig élnek, míg nem feldereng előttük egy formás hetyke hátsó…” Aztán persze kiderül, hogy az a lánya és én majd elsüllyedek szégyenemben, hogy egy ilyen ócska pletykának bedőltem és még terjesztettem is.

Látogat Egy Kép: Ez egy furcsa látomásról szól amit egy fantasztikus hangszerelésű ballada zenéje fest alá. Aki eddig hallotta mindenkinek mást vizionált a dal. Az egész albumon 50 zenész közreműködött, ebben a dalban 31 hangszer szólal meg! Akárhányszor visszahallgatom, valami földöntúli érzés lesz úrrá rajtam és elfog az a „kellemes borzongás” !

Megírom Magam: Az egyetlen dal amit Rozgonyi Péterrel közösen írtunk és a szövegét én jegyzem. Ennek az eredetiét már felvettük 2 éve és most áthangszerelte Kornél, így került a lemezre. Életrajzi ihletettségű, arról a hosszú útról mesél, amit bejártam addig míg el nem értem életem mostani állomásáig. „Megírom magam Neked tartogattam …."

Pesti Broadway: Ez egy duett Charlieval akivel együtt idézzük meg a 30-as évek Pestjének az éjszakai világát egy konflison végigkocsikázva a bárok, lokálok előtt. Ez egy fantasztikus időszak lehetett, az egész album tulajdonképpen a zeneiségével ezt a kort idézi meg! Big Band, vonósok, revü, swing….. „Pest - itt volt édes az élet, mennyi úri hely rázta éjszaka fel. Est úgy nem érhetett véget, hogy nem szólt még a Jazz, mert azt hallani kell! "

Lottó Blues: Egy szombat este éppen heverészés közben döbbenek rá, hogy az ötösömet húzták ki és én pedig milliárdos lettem. Az öröm után, bánat jön, elveszítem az addigi életem és egy szigetet vásárolok ahol egymagam maradok a pénzzel. Ám hiányzik minden odahaza. Ez egy érdeke szituációt feldolgozó blues szám, telis-tele meglepő fordulatokkal és hihetetlenül humoros szöveggel. "Nincs innen kiút, most már kőgazdagság lesz a jövőm.Rémülten nézem a bankszámlán a pénzt és a szívem úgy zakatol. Mi lesz velem mostantól?"

Valami Új: Szintén egy gyors swing ami az Elkésni Szépen Kell 2. része is lehetne akár, mivel rádöbbenek, hogy nem csak ruhákat de rengeteg új dolgot kellene még beszereznem és nagyon sok új bolt van a városban, tehát nekem azonnal indulnom kell. „Most is oly sok dolgom van: Ez a bolt új, itt még nem jártam, drága minden perc hisz könnyen befér még egy szőnyeg fő dísznek az ablak alá (vagy) mindegy hová.” A mai fogyasztói társadalom „vásárlási betegségéről” szól.

Egyszer Volt, Hol Nem: Csak zongorakísérettel felvett, nagyon elgondolkodtató dal amely számomra szól valamiről, de biztos vagyok benne, hogy aki hallgatja annak teljesen mást jelent majd!

A Fény Ünnepére: Szimfonikus hangszerelésű karácsonyi dal, ajánlom minden Embernek, hogy élje át azt amit ez a dal közvetít!

A május 30-án a Kongresszusi Központban tartott lemezbemutató alkalmával az album összes dala hallható lesz majd az 50 fős zenekar kíséretében. Sztárvendég Charlie lesz, aki a duetten kívül meglepetéssel is szolgál majd a közönségnek!

Üdvözlök Mindenkit! Moór Bernadett

– zene.hu –

[2008.05.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még