2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Kyra (Kupovits Barbara)

Szenvedélyük a tánc

Mágikus tánc-show, a varázslatos Kelettől egészen az Óperenciás tengeren túlig.

Az Ezeregy éjszaka meséinek modern változata elevenedett meg egy kis hiphop-pal, latinnal és más táncokkal felturbózva. Az ősi keletről eredő hastánctól a keringőn át, a mai modern táncokig... Mindez a 10. kerületi Pataky Művelődési Központ színpadán. Teli nézőtér, hujjogás, éljenzés, ujjongás minden egyes produkció előtt, közben, után. És nagyon érdekes koreográfiák. Ja meg egy igazi "bűvész". Egy időutazás volt számomra az egész, korok, stílusok és életérzések váltakozása gyors egymásutánban. Azt hiszem, bátran állíthatom, beutaztam a világot egy este alatt.

Kyra és barátai, (azaz Kupovits Barbara és hastánc csoportja, amerikai sztárvendégekkel kiegészülve) régóta készültek erre a tánc-show-ra, és magasra tették a mércét. Hát, mit mondjak, sikerült nekik. Egy varázslatos este volt ez. Nem is ragozom tovább, nézzünk bele mi volt, és milyen volt.

Nekem egy négyszereplős koreográfia vált a kedvencemmé. Ez egy egész, kerek történet volt, három percben nőkről, férfiakról, szerelemről, csalódásról, és sorolhatnám… Az egyetlen férfi szereplő - nevezzük hódítónak - három nőt táncoltatott meg, három életre keltett "porcelánbábut", persze három különböző tánccal, majd mindegyik nő otthagyta a végén és újra élettelen babává változott. Ő rohant a következő karjaiba, és ismét csalódás érte…

Vissza a mába!

Majd hirtelen váltással a varázslatos Keleten termettünk, aztán vissza a mába, egy kis "Justin Timberlake -es", öltönyös, kalapos táncra vagy éppen hiphopra… De a szenvedély nem változott, mindvégig érezni lehetett a táncosokban. Nem véletlenül kapta a show a "Szenvedélyünk a tánc" fedőnevet.

A szünet után meghívott amerikai vendégtáncosok szórakoztatták a közönséget, erős ritmusú, pörgős dobmuzsikára mozogva. Menet közben pedig összekötő, illetve átvezető elemként egy bűvész mutatta meg tudását, olyan "igazán bűvészes" trükkökkel, mint a nő-eltüntetés vagy a semmiből tűzgyújtás. De akinek esetleg a kendő, vagy rózsaeltüntetés a kedvence, azt megnyugtathatom, az is volt. Tehát teljes show-t láthatott, aki elment megnézni az előadást.

Színek, szerepek, érzelmek kavarogtak ezen az estén, na meg szenvedélyek. De ezt már említettem… Aki meg nem volt még ennyi mesés tájon alig két óra alatt, az járjon utána.

- Rocket Queen -

[2008.05.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még