Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. augusztus 22. | csütörtök | Menyhért, Mirjam nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Egy fesztivál, ami a sportról és a zenéről szól
Képgalériák
Boogie Mamma - Extrém Fesztivál
FlyJam - Extrém Fesztivál
Psycho Mutants - Extrém Fesztivál
Trigger - Extrém Fesztivál
Kapcsolatok
Boogie Mamma
FlyJam
Kipu
Legnépszerűbb csengőhangok
Pandagod
Psycho Mutants
Trigger
Kapcsolódó események
I. Vízi-és Extrémsport Fesztivál - első nap
[2008. május 1.
csütörtök 15:00]

Eső, mutánsok és motorosok: Extrém Fesztivál 1. nap - képekben

Kissé nehezen indul be az I. Vízi- és Extrémsport Fesztivál a velencei Panoráma Kempingben. Meglepően kevesen voltak az első napon és a "szegény embert még az ág is húzza" elv alapján még az időjárás sem kedvezett a szervezőknek.

Délután megérkeztünk a helyszínre, ahol már meg lehetett nézni néhány sportprogramot (galéria holnap kerül fel). Néhányan kint voltak a vízen, volt aki kipróbálta a szumót, 1-2 extrém motoros pedig 10 méter magasan repkedett. A Nagyszínpadon a Pandagod zenélt éppen: nem ismertem eddig a csapatot, de meglepően friss rockzenét nyomtak, érdemes tehát meghallgatni a lemezüket is.

A Nagysátorban a Kipu nevű csapat kezdett, majd a Boogie Mamma következett. Sajnos rendkívül kevesen voltak (kb. 20-25 ember), de a bulizós, ska zenét játszó zenekar nem illetődött meg, hanem profin lenyomta a műsort. Az énekes megpróbálta bevonni a közönséget: lécekből kenut készíttetett, körbefutotta a sátrat, a közönség között járkált fel-alá, és még a sátorból is kiment, hátha be tud invitálni még néhány embert. Lényegében többet volt a közönség között, mint a színpadon. Nem könnyű kezelni azt a helyzetet, amikor a vártnál jóval kevesebben vannak a koncerten, de a Boogie Mamma megmutatta, hogy hogyan kell viselkedni ebben a helyzetben.

Közben megjött az eső

A Nagyszínpad nem volt "esőbiztosra" tervezve, ezért ott ezzel vége is lett a koncerteknek, ennek ellenére a Nagysátor negyedéig sem telt meg. Az egymás után következő zenekaroknak sorban meg kellett birkózni ezzel a helyzettel. A székesfehérvári illetőségű rockban és "Psychobilly"-ben utazó Trigger nevű csapatot ez meg is zavarta egy kicsit. Az elején mintha csak félgőzzel nyomták volna, a végére talán egy kicsit feloldódtak és elkezdték tépni a gitárokat és verni a dobokat.

Aztán következett a Psycho Mutants, akik már összeszedettebb produkciót mutattak be: nehéz meghatározni a zenéjüket, leginkább a rock'n'roll és a pszichadelia szavakat mormoltam magam elé, amikor meghallottam az énekes karakteres, mély hangjának, a durva ütősöknek, és a harmónikás srácnak az egyvelegét. Igazi bulizenekar, ebben az esetben sajnos buli nélkül.....

Még megvártuk a FlyJam fellépését, akik szintén hasonlóan pörgős, elszállós, néhol metálba átcsapó muzsikában utaznak, mint a "Mutánsok" - azonban mély hang, meg Elvis-pajesz nélkül. Nem volt rossz ez a koncert sem, de azért a produkciókon meglátszott, hogy közönség nélkül azért nem megy annyira a zenélés sem.

Lehet, hogy azért is voltak kevesen, mert május elsején a Velencei tó környékén szinte mindenhol volt valamilyen rendezvény, vagy azért, mert az igazi húzónevek (Neo, Balkan Fanatik, Moog..stb) csak a 2. illetve a 3. nap lépnek színpadra. Reméljük a második nap kisüt a nap, felszárad az eső és megjelennek a fiatalok, hiszen elég jó helyre szervezték ezt a rendezvényt és a programokkal sem lehet igazán gond.

-nagyM-

[2008.05.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zenekar tagokat keres zenész » billentyűs [2019.08.12.]
Dobost, basszerost keresek saját zenéhez zenész [2019.08.05.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Nagy bejelentés a Depresszió budapesti koncertjén
Augusztus 17-én a Depresszió lépett fel a...

Óriási bulit csinált a Lord a Barba Negra Trackben 
Péntek este adott koncertet a Lord zenekar,...

Meshuggah, Harmed (Barba Negra Track): Agyzsibbasztó, skálázhatatlan ütemek
Musicalektől volt hangos a gödöllői kastély - Janza Kata és Dolhai Attila estje képekben
Fezen 2019 - Pedig ez csak egy jó buli volt!
A 2019-es Paloznaki Jazzpiknik szenzációi I. rész
A 2019-es Paloznaki Jazzpiknik szenzációi II. rész
beszámolók még