2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A U2 és a Green Day közös produkciója
Film készül a Green Day-ről
A Green Day rajzfilmben szerepel
Kapcsolódó Kiadványok
Foxboro Hot Tubs: Stop Drop And Roll
Kapcsolatok
Foxboro Hot Tubs
Green Day

A Green Day titkos élete

A Foxboro Hot Tubs a '60-as évek garage rockját idéző banda, retrózenekar. A tagok kilétéről eleinte csak találgatni lehetett, inkognitóban akartak maradni, sem a hivatalos honlapon, sem a Myspace oldalukon nem volt található arra vonatkozó információ, utalás vagy kép kiket is rejt a Foxboro Hot Tubs név. A formáció azonban sok szálon köthető a Green Day-hez, akik először tagadták, majd bevallották: ők a titokzatos Foxboro Hot Tubs.

A zenekar hangzása és a vokál kísértetiesen hasonlít a Green Day-re, bár hivatalos fórumokon kezdetben tagadták, hogy bármi közük lenne a dologhoz (ez nem meglepő, a Network-kel való kapcsolatukat sem ismerték el). Billie Joe Armstrong a New Musical Expressnek azt nyilatkozta korábban, hogy három különböző lemezen dolgoznak, nagyjából 30 dalon, amit a végén összegznek és majd meglátják, hogy mi sül ki belőle, a három közül lehet az egyik épp a Foxboro Hot Tubs-os mellékproject. Érdekes, hogy a zenekar honlapjának domain-jét kaliforniában jegyezték be, csak úgy, mint a Green Day-ét. A Green Day tagok pedig szerepeltek a Warner/Chappell Music adatbázisában a Stop Drop and Roll Highway 1 Foxboro Hot Tubs számok szerzőiként, időközben azonban úgy tűnik törölték ezt az információt az adatbázisból.

Kezdetben három szám (Stop Drop And Roll, Mother Mary, Ruby Room) volt meghallgatható a Foxboro Hot Tubs Myspace oldalán, majd a banda hivatalos honlapjára felpakoltak 6 db teljesen ingyenesen letölthető Foxboro Hot Tubs számot.

A dalok hatvanas éveket idéző, igazi dögös garázs - rock and roll nóták, klasszikus riffekkel, egy kis szintivel, megspékelve vicces szólókkal, fülbemászó refrénekkel. A dalok mindegyikét klasszikus filmek szövegrészleteivel vezetik be, például a Stop Drop and Roll-t és a She's A Saint Not A Celebrity-t az 1966-os Nem félünk a farkastól (Who's Afraid of Virginia Woolf?), a Ruby Room-ot meg az 1970-es Russ Meyer féle Beyond the Valley of the Dolls film részletével.
Érdekesség, hogy a Foxboro Hot Tubs ezen hatszámos EP-jének hátoldalán ( a jobb felső sarokban) a Lushotology Egyház logója díszeleg, köztudomású, hogy a The Network zenekar tagjai is ezen "egyház" tanait követik.

A zenekar egy 12 számból álló, Stop Drop And Roll néven futó nagylemezt és Mother Mary/She's A Saint Not A Celebrity bakelit kislemezt jelentet meg rövidesen a Jingletownrecords gondozásában. A Jingletown kiadónév ugyancsak a Green Day szálat erősíti. Az album megjelenése előtt (március 25-én) felkerült a Pedestrian című daluk is a Myspace oldalukra, s elérhetővé vált a 12 számos EP teljes tracklist-je. Végül a Green Day csak megerősítette egy az MTV-nek írt levelében, hogy ők a Foxboro Hot Tubs, a tagok tehát: Jason White, Jason Freese, Mike Dirnt, Tre Cool és Reverend Strychnine Twitch, azaz Billie Joe Armstrong.

A "Strychnine Twist" álnevet BJ a Stop Drop And Roll dalszövegéből "kölcsönözte". A srácok az ominózus levélben azt is bejelentették, hogy egy kisebb turnét is szeretnének megejteni. Továbbá fény derült a zenekar nevének eredetére, a Foxboro Hot Tubs egy olyan hely, ahová piálni és csajozni jártak késő esténként.

A zenekar első videóklipje Graydon Sheppard rendezésében, a Pedestrian című dalhoz készül. 2008. április 21-én került fel a Myspace-es oldalukra egy vadonatúj dal, Broadway címmel, amely a lemezen nem szerepel.

-forrás: castawayonline.hu-

[2008.05.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még