2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ilyen még nem volt! Lányi Lala újított
Felbomlik a Kozmix? Hozsó szólókarrierbe kezd
Kapcsolatok
Lányi Lala
Kozmix
Kozmix Deejay

Lányi Lala a Zene.hu-nak bevallotta: "Nem reklámoztam a dolgot, de jött már felkérés"

Tegnapi cikkünkben arról írtunk hogy jelentheti-e a Kozmix végét a fiúk egyéni karrierje. Ma Lalát kérdeztük ez ügyben, akinek már eddig is több önálló projectjét ismerhettük meg, mint pl. a Baby Gabi duetteket vagy filmzenéjét és legutóbb a Szeress című balladáját. Mindegyik más-más stílust képviselt, de egy közös van bennük: Sikeresek!

- A kozmixos társad, Hozsó arról mesélt nekünk, hogy szólóban diszkózik a jövőben és olykor közösen is fogtok Dj pultba állni. Ez azt jelenti hogy esetleg Te is jársz önálló DJ-ként az országban a Kozmix mellett?
- Igen, bár egy picit pontosítanék. A diszkózás dolog igazából nekem már nem új dolog. A Kozmix elmúlt éveiben sokszor megtörtént az, hogy fellépés után beálltam a DJ-pultba, ahol örömködtem a lemezek pörgetésével és közben énekeltem azt, ami épp az adott dalra vagy zenei alapra eszembe jutott, improvizáltam. Ez annyira sikeres volt egy-egy helyen, hogy kaptam különböző diszkóktól rezidensként is lehetőséget, de ezt a Kozmix mellett nem tudtam és nem is akartam folytatni. Afféle hobbi volt. Azonban az utóbbi időben, talán a trendeknek köszönhetően is, felelevenedett mindez és úgy döntöttem, hogy "hivatalossá" teszem ezt a tevékenységemet is és elfogadom az ezirányú meghívásokat a jövőben.

- Milyen néven jársz DJ-kedni és mit kaphat az aki elmegy egy bulira ahol Te vagy a vendég DJ ?
- A project KozmixDeejay néven jelenik meg nagyon rövid időn belül, ugyanis dal és videóklip is készül. A DJ palettán elfoglalni kívánt helyem ha lehet ilyen furán fogalmazni: az első énekes-DJ szerepe, avagy Lala az énekes-DJ. A programom különlegessége ugyanis alapvetően abban rejlik, hogy egyes zenékre énekelni fogok. Ez értendő a saját és az aktuális egyéb neves DJ-k dalaira is. Ami mindezt fokozza, az az, hogy bizony olykor teljesen más alapokra énekelek egyes slágereket. Ez nagyon tetszik a közönségnek és ettől tartom valahol élőnek is a dolgot. Persze vannak extra show-elem terveim, de ezeket még nem árulom el. Az biztos, hogy a nagyobb helyeken konkrét "live act" is lesz, ahol Szabópeti barátom is elkísér majd és akkor lesz ott minden a DJ-pultban, valamint színpadon is.

- Vannak Neked is olyan dalaid amik nem kerültek fel az eddigi Kozmix albumokra? Vagy írsz Te is dalokat?
- Sokan nem így tudják, mert a Hozsó áll a színpadon a szintetizátor mögött, de a kozmix slágereinek legnagyobb részét zenileg és szövegileg is én írtam és kezdetek óta én vagyok a saját hangmérnökünk is. Van egy stúdióm ahol egyébként sokféle zenei anyag készül. Természetesen vannak meg nem jelent dalaim diszkós műfajban is, de az induló dal "kötelességből" egy régi dalom, mely kimondottan klubbokba való új köntöst kapott és igazi poén lesz, de a címét még hagy ne áruljam el. Már itt-ott próba szintjén hallotta a közönség és nagyon tetszett.

- MIlyen zenéket játszol?
- Alapvetően nagyon slágerpárti vagyok, tehát dallamos zenéket. Bátor vagyok e téren, így kísérletezőnek tartom magam. A mottóm mindenképpen a közönségszórakoztatás. Tehát ez azt jelenti, hogy az alapkoncepciómat mindenképpen befolyásolja az adott hely szelleme. Ahogy a Kozmix-ban is, mindenképp az a legfontosabb, hogy "ne vaníliafagyit adjak annak, aki málnát szeretne" :)

- Van már ilyen meghívás?
- Igaz hivatalosan még nem reklámoztam a dolgot, de jött már felkérés. A nyáron például egy szlovákiai óriási party-ra is hivatalos vagyok, ahol egyébként a playmate, DJ Flower is vendég lesz.

- Hogy fér ez össze például a Szeress című daloddal és azzal a komolyabb Lányi Lala érzésel, amit elkezdtél megismertetni a világgal?
- Ha bennem összefér, akkor másban is. A jövőben nem kívánom egy zenei műfajra korlátozni a munkásságomat. Egyszerűen megőrít a monotonitás. Kreatív ember vagyok, aki igényli a változatosságot és mindemellett magam is azt nyújtom. Az az időszak jött most el, hogy mindezt valóra is válthatom. Ezért miközben készül a DJ projectem, már egy egészen más ismét komolyabb hangvéltelű zenei anyagon dolgozom, de erről majd később. Óriási meglepetések lesznek még ha a dolgok a terveim szerint alakulnak. Zenei kalandozások minden irányban. Ezért is van az, hogy nem szeretem ha valaki Kozmix Lalának nevez bárhol, hiszen Kozmix Lala is csak Lányi Lala egy "darabkája", amire nem mellesleg büszke is vagyok, de mégsem tükörképe a teljes zenei repertoáromnak.A lényeg az, hogy nagyon termékeny ez az évem és rövidesen ezt Ti is láthatjátok majd.

- Mindemellett a Kozmix hogy fog beleférni a tervekbe?
- Remélem könnyedén. Azt szeretném ha a Kozmix a jövőben leállna a rövid, fél órás fellépéseivel és csak élőkoncerteket adna. A klubokban pedig KozmixDeejay néven járom majd az országot. Így mindennek meg volna a maga legmegfelelőbb helye és formája. Persze akkor még mindig ott van a szirmait bontogató új életem, mely a komolyabb hangulatú zeneibb dolgokra fekteti a hangsúlyt. Ez van. Zeneileg hiperaktív vagyok és nem akarok útjába állni a természetes fejlődsemnek. Ez a jövő.

- Bíró Zsolt -

[2008.05.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még