2024. április 30. | kedd | Katalin, Kitti nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Andre (Spacekid)

Andre (Spacekid)

Már tizenévesen is nagyon érdekelte a zene, állandóan a zenei chartokat leste és egyre inkább elbűvölte az elektronikus hangzásvilág. A Depeche Mode zenei világa volt számára a légmeghatározóbb ebben az időszakban és ez a „szerelem” volt az, amely 1995-ben arra késztette, hogy komolyabban kezdjen zeneírással foglalkozni.

Autodidakta módon kezdett hozzá elképzelései megvalósításához, folyamatosan kereste az információkat a témával kapcsolatban. Végül egy Atari gép és két szinti segítségével születtek meg az első dallamok, persze ekkor még csak hobbi szinten. Kicsit később, két barátjával közös munkába fogtak, s leginkább „new wave” stílusú zenék kerültek ki az alkalmi stúdióból. Hamarosan a zeneírás mellett a lemezjátszók kerültek érdeklődése középpontjába. Új korszak kezdődött.

1999-ben véglegesen letette a voksát az elektronikus zene mellett, megvette az első DJ felszerelését és szorgalmasan gyűjtötte a bakelitlemezeket. A gyakorlás időszaka volt ez, melyben rengeteg segítséget kapott barátjától. Nem sokkal később, 2000-ben megismerkedett Ufi-val (Végh Viktor), aki az akkor már igen népszerű technot játszotta, és mint újdonsült rajongója ő is ezt az irányzatot kezdte el követni. Zenei ízlésvilága folyamatosan változott és 2001-ben Beta-val (Csillag Béla) való találkozása meghatározó fordulatot hozott. Érdeklődése egyértelműen a progressive house felé fordult, majd 2003-ban, Gasper (Gáspár Károly) hatására a house lett a kedvenc, innentől már leginkább ez az irányzat volt számára a követendő. Élményekkel teli időszak volt ez, hiszen Betával, A.B.Solute néven, valamint Gasperrel, illetve Duellel (Szabó Attila) is rengeteg helyen fellépett. Kisebb és nagyobb klubbokban (Flört, Citadella Garden, Süss Fel Nap, Mono, Jailhouse, Upsidedown, Kultiplex) egyaránt megfordult, játszott a Budapest Parádén a ’Coca Club’ állókamionján, majd 2004-ben a The Debut-ön is. Közben két évig, csütörtökönként, nyáresti rezidense volt Betával a Bonsai Pubnak. 2005. elején azonban ismét a zeneírás kezdte el jobban foglalkoztatni és egyre több időt fordított erre. Természetesen a lemezpörgetést sem adta fel teljesen, de ideje és energiája túlnyomó részét alkotással töltötte.

Teljesen beleásta magát a zenekészítésbe, ennek gyümölcseként néhány megjelenést is hozott a 2006-os év, a Nightowl és Spacekid művésznevek alatt. Többek között a patináns német tech-house kiadó, az Exun gondozgatja legutolsó szerzeményét, mely az eladási listák élén landolt, rögtön az első héten. Folyamatosan próbál más és más hangzású trackeket alkotni, létrehozni. Hangzásvilágát leginkább a tech house és a minimal jellemzi, munkáit hazai és nemzetközi lemezlovasok egyaránt szeretettel pörgetik.

A 2006-ban megalakult Hairy Records tagjaként a Der Dritte Raum, illetve Magda fellépésén erősítette a Hairy csapatát.

[2008.05.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még