2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Spice Girls és a szuperluxus
Gyér érdeklődés miatt véget ér a Spice Girls világturné
Elsírta magát az énekesnő a színpadon!
Kapcsolódó Kiadványok
Spice Girls: Greatest Hits
Kapcsolatok
Spice Girls

Spice Girls: Voltak, visszajöttek, de most megint nincsenek.

Pár éve meglepetésként ért a hír, hogy újra összeáll a Spice Girls. Ez nem csak engem lepett meg, a hír letaglózta a rajongókat, a nemzetközi sajtót, a kritikusokat, szinte mindenkit. Kérdések merültek fel bennünk, hogy vajon mi az oka az összeállásnak. Főleg azért, mert nem éppen békésen oszlottak fel. Az egész Geri kiszállásával kezdődött. Aztán négyen még pár számmal próbálkoztak, végül feladták és mindenki ment a magam útjára. Kezdetben pihentek, majd szinte az összes lány szólóalbummal próbálkozott. A bezsebelt elismerés és siker eléggé változó volt.

Miért álltak most össze? Rájöttek, hogy együtt sokkal ütősebbek, kibékültek, titokban felesleges új dalok születtek vagy csak elfogyott a lányok pénze?

Geri, kilépése után egész jó dalokat alkotott, jó segítőgárda állt mögötte, és még bele tudott kapaszkodni az együttesből származó hírnévbe. Akkoriban neki jobban mentek a dalai mint a megmaradt bandának. Volt pár slágere: az It’s raining man, a Mi Chico Latino, a Desire, a Calling, a Look at me, a Ride it, vagy a Lift me up. De aztán ő is eltűnt, idővel a sajtóban csak azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy hol lefogyott, hol elhízott.

Szólóban Mel C volt a legsikeresebb

A másik legsikeresebb szóló karriert Mel C könyvelhette el magának. Már a bandában is ő hangja volt az, amit legkönnyebben el tudtunk különíteni a többi lánytól, messziről felismerhető különleges orgánuma és hangjának erőssége alapján. Több sikeres nótát jegyez, pl: Never Be The Same Again, First Day Of My Life, I turn to you, Northern Star, Next best superstar, Carolyna, Why, és elénekelte Bryan Adamsel közösen a When you’re gone című dalt is.

Emma Bunton is el kezdett egyedül próbálkozni. Nem túl nagy sikerrel sajnos. A babaarcú lány lágy hangjára egyedül nem túl sok producer volt kíváncsi, valahogy nem tartották elég erős jellemnek, ahhoz, hogy önállóan, egyedül nagy sikereket érjen el. Voltak azért dalai: a Maybe, a Free me, a What I am, We're not gonna sleep tonight, és a Take My Breath Away is többek között. Bár ezek sajnos, -hazánkban legalábbis- nem túl ismertek.

Mel B-ről kevés hírünk volt eleinte. Legnagyobb durranása az Eddie Murphy-vel való viszonya és az ebből született gyermeke körülötti hírek voltak. Ám pár számmal ő is előállt: Lullaby, Tell me, Today, Feels So Good címmel. De az egyik legsikeresebb száma volt Missy Ellott-tal közösen előadott Want You Back.

Victoriának a magánélete volt az érdekes

Victoria, leginkább magánéletével hívta ki mindenki figyelmét. Hozzáment a futballista David Beckham-hez, innentől kezdve nem volt megállás. Címlapok, reklámok, fotózások, és persze botrányok. A fél világot körbe költözték már, mindig az aktuális futballcsapat városába mentek, laktak már Londonban, Madridban, manapság pedig Los Angelesben élnek.

Vic legnagyobb örömére, hisz a legtöbb celebbel összebarátkozott, vagy legalábbis összeismerkedett és egész nap vásárolhat, bulizhat, partikra járhat. Talán egy dolog, ami ebben kicsit visszatartja, az a 3 gyermeke. Próbálkozott albummal, melyről ismerhetjük a Gone, a Like That, a Flow, és a That dude címűeket.

A Spices-hölgyek Visszatérésük alkalmából megjelentettek egy Greates hits albumot, rajta a legsikeresebb dalokkal, még a régi szép időkből. Bár helyet kapott rajta pár olyan dal is amit már csak négyen jegyeznek. Kezemben tartva azt kell mondjam nagyon visszafogottra sikerült a borító. Ami persze nem baj, attól még, hogy nem csicsás, lehet szép. Sőt erre kifejezetten azt mondanám, hogy visszafogottan elegáns és szép.

Fekete háttéren a Spice felirat színes csak, az is ékköveket idéző betűkből kirakva. Hátul a dalok listáját találjuk és észrevehetjük, hogy egy DVD-t is fogunk itt találni. A belső füzetben régi és új képek tömkelege, dalcímek, és a lányok mai fotója mellett pár sor köszönetnyilvánítás olvasható.

A nyitódal a Wannabe, ami még ma is megannyi buliban felhangzik, sőt több karaoke esteken a legtöbbet kért dalok közé tartozik. Ennek klipjét is láthatjuk a kiadványon. Ezt követi a Say you’ll be there, melynek sikeres videója sokat lendített a dalon még anno. De fülbemászó dallama miatt még manapság is hallani a rádiókból.

Lassú melódia is felkerült

2 Become 1: egy szép lassú melódia, amihez a klip viszont nekem nem volt ismerős. De tetszett amit láttam: New York és a szépen éneklő csajok. Szép melódia melyben hallani a lányok egyedi hangját és azt is, hogy melyikük hogy, és mennyire tud énekelni.

A következő trackl telitalálat volt, hisz a rádiók minden évben május első vasárnapján leporolják, és naphosszat ezt sugározzák. Talán kitalálták, ez a Mama címet viseli. Egy pörgős, bulis, igazi „Spice-csajos” zene a Who do you think you are. Bármelyik partyra elférne, akkor is sikeres volt, de ez megőrizte sikerét még ma is.

Spice up your life: szintén a bulisabbak közé tartozik, latinos hangzása van, de a klip kicsit sem tükrözi ezt. Egy modern kort láthatunk megfilmesítve, melyben kis űrhajóban ülnek a lányok és az egész olyan szürkés. A muzsika hangzásához, én inkább valami vidám színes kisfilmet képzelnék el.

Egy újabb lassú következik a lemezen, Too Much címmel, azt hiszem ezt sem kell bemutatni, a mai napig egyet jelent a Spice Girls-szel. Ugyanezt az összeolvadást elmondhatnám a Viva Forever-reldallal kapcsolatban, amelyben kis pillangók a lányok. Tévéből, rádióból, sőt, megannyi eseményen is felcsendül ez a nótát. Nem hiányozhat a Stop című sem. Amely klipjében egymáshoz bekopogva gyűlnek össze egy közös bolondozásra.

És jönnek azok a felvételek melyben már csak négyen vettek részt. Az első ilyen a CD-n a Let love lead the way. Bevallom nekem egy kicsit se volt ismerős ez a szám. Viszont az ezt követő Holler már annál inkább. Abban megmutatták, hogy négyen is képesek még sikeres nótákat alkotni. Sőt ennek a klipje is kifejezetten tetszik az elején a piramisos nyitány egyszerűen telitalálat volt. Szerepel a Headlines dal is, melyet szintén eleget hallottunk akkoriban a rádiókból, lassabb lendületű, szép munka.

És elérkeztünk a Voodoo felvételhez, ami a lemez különlegessége, hiszen ez egy újdonság, az összeállásuk örömére íródott, meg persze azért, hogy legyen mivel újra berobbanniuk. Lehet hallani rajta, hogy új dal nem is illik az egész albumon szereplő szerzemények közé. Más mint a többi. Modernebb, vagy nem is lehet igazán megmagyarázni, hogy miért. De kellemes, fülbemászó, indulásnak nem is rossz.

Búcsúznak a lányok

A záró dal a Goodbye, mely a CD-n és a DVD-n is helyet kapott, egyfajta zárásként. Kicsit a Headlines-ra hasonló és a Mamára is. Olyan mintha a kettő ötvözete lenne. De a lányok ezzel búcsúznak.

Én pedig azzal, hogy jó volt végighallgatni ezeket és nosztalgiázni egy kicsit, hogy milyen volt, amikor 10 évvel ezelőtt a suli udvarán ezeket hallgattuk, és Spice Girls-ös nyalókát vettünk, hogy gyűjteni tudjuk belőle a matricákat és versengtünk az osztály másik felével, akik a Backstreet boys fiúkért voltak oda.

Az összeállás hírénél csak az volt meglepőbb, amikor pár új koncert után bejelentették, hogy ennyi volt, nem folytatják tovább együtt. Elmaradt a várt siker, kevés koncertjegyet adtak el, vagy újra összevesztek valamin a csajok, azt nem lehet tudni. Voltak, visszajöttek, de most megint nincsenek.

- Pernyész Kitti -

[2008.06.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még