2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Paul Anka
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Paul Anka - Summer Tour of Europe
[2008. augusztus 5.
kedd 19:30]

Hollywoodi csillag Magyarországon - Paul Anka először jön

Közel 120 lemezt énekelt fel eddig, jelölték már Oscar-díjra, sőt még saját napja is van szülőhazájában. Ő Paul Anka, a világ egyik legsikeresebb művésze.

Pontosabban 21. a történelemben. Ezen a listán olyan előadók előzik meg, mint a Beatles, vagy Elvis Presley. De ne rohanjunk ennyire előre, kis áttekintésként említsük meg, hogy Paul 1941-ben született Kanadában libanoni ősök gyermekeként. 16 évesen lett világsztár, amikor előállt ’Diana’, illetve ’You Are My Destiny’ slágereivel.

Pályája kezdetén még csupán tinibálvány volt, majd idővel ünnepelt dalszerzővé és a swing élő legendájává avanzsálódott. De ezzel még mindig nem írtuk körül Anka nagyszerűségét. Más előadóknak, barátainak is írt dalokat, melyek közül a legkiemelkedőbb mindenképpen a ’My Way’, melyet egy francia dalból dolgozott át angol nyelvre, és melyet Frank Sinatra felejthetetlenül énekelt el.

Azért Tom Jones is megemelheti a kalapját Paul előtt, hiszen a ’She’s a Lady’ is az ő tollából származik. Donny Osmond számára a ’Puppy Love’-ot, míg Buddy Hollynak az ’It Doesn’t Matter Any More’-t írta, melyek szintén a toplisták élén landoltak, de ez csak két példa Anka 900 műből álló repertoárjából.

Már nagyon várjuk az augusztust

67 év ide, vagy oda, az élet nem állt meg a férfi körül, akit a ’Longest Day’ című dalért még Oscar-díjra is jelöltek, sőt csillaggal is rendelkezik a Hollywoodi hírességek sétányán. Legutóbbi két albumán ( ’Rock Swings’ , Classic Songs, My Way’) szinte minden műfajból hallhatóak feldolgozások, de a hamisítatlan Paul Anka stílusban.

Öt lánya segített neki a kutatómunkában, és végül a ’80-as, ’90-es évek meghatározó számai kerültek a korongra. Csak hogy a legextrémebbeket említsük: Nirvana-’Smell Like Teen Spirit’ , Bon Jovi-’It’s My Life’, Eric Clapton-’Tears In Heaven’, Oasis-’Wonderwall’.

Ezek és a további hatalmas Anka slágerek sem fognak hiányozni 2008. augusztus 5-én, Budapesten a Papp László Sportarénából. Az előadó, akiről még napot is elneveztek Kanadában most jár majd először Magyarországon a Showtime Budapest Kft. szervezésében, így érdemes lesz kihasználni ezt az alkalmat, mert lehet, hogy többet nem láthatjuk őt itthon.

Készüljön hát mindenki, hiszen a világ egyik legnagyobb művésze szórakoztat majd minket, ne hagyjuk ki!

- Fábián Tamás -

[2008.05.31.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
2008.06.01. 10:30 • [1]
Gyerekkorom óta kedvenceim közé tartozik Paul Anka, Elvis és Neil Sedaka. Kiváló énekes és zeneszerző, bár az igazat megvallva a fénykora az ötvenes évek második felére és a hatvanas évek első felére tehető. Ugyanakkor a My Way-t és a She's a Lady-t jóval később szerezte. A My Way nemcsak Frank Sinatra de Elvis emblematikus száma is lett. Egy apró kiigazítást, ha szabad tennem, a Puppy Love-t Paul Anka saját maga is előadta és nem Donnie Osmondnak írta.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még