2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Az Egyesület honlapja
Kapcsolatok
Musical Rajongók Országos Egyesület

Bemutatkozik a Musical Rajongók Országos Egyesülete

Macskák, West Side Story, Elizabeth, Fame megannyi híres, mindenki számára ismert musical.

A színházak teltház előtt játsszák, ha valamelyik ismert musicalt adják elő. Talán nem véletlen, hogy ezek után kell egy hely, ahol a rajongók össze tudnak járni, és megoszthatják egymás közt élményeiket. A Musical Rajongók Országos Egyesülete ezt a hiányt próbálja meg pótolni, de még számos érdekes élményben lehet része annak, aki csatlakozik hozzájuk. Az Egyesület célkitűzéseiről, terveiről Kőszegi Dániel sajtótitkárt kérdeztük.

- A Musical Rajongók Országos Egyesülete 3 fontos célt tűzött ki maga elé. Pontosan mik ezek?
- Először is a legfontosabb az, hogy a musical rajongók végre egy szervezett formába tömörülhetnek, ami nagyon fontos. Eddig csak baráti találkozókon, asztaltársaságokban tudtak beszélgetni, vitatkozni arról, hogy milyen is az a musical amit éppen láttak, milyenek voltak a szereplők. Most az Egyesület révén akár találkozhat azzal a musicalszínésszel, akiről beszélgettek.
Az egyik célunk, hogy létrehozzunk egy 3 napos Musical Paradét, ahol musical bemutatók, előadások lennének, mi utcai színpadokra gondoltuk. Az emberek sétálgatnak, és közben megállnak egy-egy ilyen színpad előtt, ahol különböző táncosok, énekesek produkcióit láthatnák. Egyfajta musicalt népszerűsítő parádéról lenne szó, amilyen még nem volt Magyarországon.
A másik fontos célunk egy Musical Központ létrehozása, ami gyakorlatig az Egyesület bázisa lenne. Itt lesznek összegyűjtve a musicalekkel kapcsolatos információk, a tagok olcsóbban jutnak hozzá a musical előadások jegyeihez. De gondoltunk színésztalálkozókra is, színes programokra, musical estekre is.
A harmadik célunk egy utazó színház létrehozása. Mivel a vidéki kis településeken lakó musical rajongók nem tudnak mindig elmenni egy-egy nagy városba, hogy kedvenc előadásukat láthassák. Így lemaradnak olyan élményről, amit nagyon sajnálnak.
Az utazó musical színház helybe megy, a helyi iskolába, művelődési házban lépne fel, és így senki se maradna le a kedvenc musicaljéről.

- Ha jól tudom, még egy Musical Rajongók c. havilap kiadásán is gondolkodtok?
- Igen, hisz rengeteg érdekes esemény történik a musical világában Magyarországon és a világon. Ezekről feltétlenül be kell számolni az Egyesületünknek. Eleinte havonta az internes oldalunkon jelenne meg a magazin. Lesznek benne hírek, interjúk, kritikák, keresztrejtvény, csupa érdekes dolog.

- Apropó Internet, titeket hogy érhetnek el a világhálón azok, akiket érdekel az Egyesület?
- A www.musicalparade.hu  weboldalon keresztül, ahol minden hasznos információ megtalálható az Egyesülettel kapcsolatban. A jelentkezési lap is letölthető. Van fórum, és hasznos linkek is, és számos színész, és színésznő linkjei is megtalálható. Bővebb információk az info@musicalparade.hu  e-mail címen kaphatók.

- Terveitek között szerepel DVD kiadás is.
- Igen, ilyen elképzelés is felvetődött, de ez a jogdíjak miatt egy bonyolult, és hosszadalmas folyamat. De nagyon fontos, hogy a minőségi musicalek, minőségi adathordozón legyenek tárolva. Félő, hogy a VHS-en meglévő filmek már nem sokáig bírják.

- Az Egyesület mennyire figyel a nemzetközi musical világ eseményeire, történéseire?
- Mi megpróbálunk törekedni a nemzetközi kapcsolatok megteremtésére, fejlesztésére, a tapasztalatok integrálására a magyar-és ifjúsági valamint a musical színházi kultúrába.

- További sok sikert, rendszeresen be fogunk számolni a Musical Rajongók Egyesületének különböző eseményeiről, rendezvényeiről.

[2005.09.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még