2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Júniusban ismét Miskolc lesz a magyar opera fővárosa
Kapcsolatok
Komolyzene
Kapcsolódó események
Miskolci Nemzetközi Operafesztivál
[2008. június 11. - 22. ]

Az operametál is megszólal a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon

Túl vannak az első próbákon az Epica zenekar tagjai és a komolyzene képviselői, akik közös koncertet adnak június 14-én a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál keretében.

A operametál sztárjaként ismert holland Epica együttes szimfonikus körítéssel ad koncertet, amelyen a zenészek a kibővített Reményi Ede Kamarazenekarral és a Miskolci Nemzeti Színház kórusával együtt lépnek fel. A muzsikusok a fellépésig minden nap gyakorolnak, eddig két próbát tartottak, amelyek nagyon jól sikerültek - értékelte a közös munkát csütörtökön Nagy Zsófia, a Reményi Ede Kamarazenekar alapítványi vezetője.

"Zeneileg és emberileg is fantasztikus a csapat", és így könnyű az együttműködés a rockzenészekkel. A műsor klasszikus darabokból, illetve az Epica saját számaiból épül fel, s a program egy részét már átvették. Még három próba van hátra a koncertig - mondta a távirati irodának.
Regős Zsolt, a Miskolci Nemzeti Színház kórusának karnagya, a koncert karmestere szerint "nagyon kedélyes a társaság, jó együtt dolgozni velük. Szerények és hagynak bennünket, komolyzenészeket ügyködni".

Hangoztatta: a próbák szempontjából még nagyon az elején vannak, éles hallással kell dolgozni, hogy minden tökéletes legyen a koncerten. A közös munkák során elsősorban a műsor hangtechnikai részén, illetve a zenei megfogalmazáson van a hangsúly, ezeken kell erősíteni, finomítani.
Nagyon elégedettek az első próbákkal

Véleménye szerint izgalmas és érdekes a munka, a közönség igazi kuriózumra számíthat a miskolci Jégcsarnokban, a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál részeként megrendezendő opera-rock show-n.

Mark Jansen, az Epica gitárosa elmondta: nagyon elégedettek az első próbákkal. A szimfonikus zenekar és a kórus felkészülten érkezett, és fantasztikus érzés volt együtt hallani a rock zenekart velük. Úgy tűnik megérte az a több hónapos munka, amellyel mind ők, mind a miskolci muzsikusok készültek erre a nem mindennapi koncertre.

Idén Bartók Béla művei mellett szláv zeneszerzők alkotásai hallhatók a nyolcadik "Bartók+..." Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon. Az opera-rock show a fesztivál különleges eseményeként idén már másodszor kerül a közönség elé. Tavaly a svéd Therion zenekar szimfonikus rockkoncertjével debütált a rendezvény.

Az idén fellépő holland Epica zenekart 2002-ben alapította Mark Jansen, miután kilépett az After Forever együttesből. Csatlakozott hozzá Ad Sluijter gitáros, Yves Huts basszusgitáros, Coen Janssen billentyűs, majd megtalálták Jeroen Simons dobost és Simone Simons énekest. Első nagylemezük 2003-ban jelent meg The Phantom Agony címmel. Második albumukat 2005-ben adták ki Consign To Oblivion címmel. Az album a 12. helyig jutott el a holland listákon. A zenekar 2007-ben új lemezszerződést kötött a jelenlegi legnagyobb metál lemezkiadóval, a Nuclear Blasttal. Ők adták ki a The Divine Conspiracy című albumot, amely hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében egyaránt.

- MTI -

[2008.06.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még