2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Képek a kulisszák mögül

Látogatóban a Danubius Triósban

Fél órányi barangolás után végre megtaláltam a Váci út út 141-et, ahol hatalmas Danubius Rádió felirat teszi egyértelművé, hogy jó helyen járok. Az épület falai között javában serénykedtek a rádió munkatársai, akik éppen a reggel 6 és 10 óra között hallható a Reggeli Triós negyedik óráján dolgoztak.

 A Zene.hu ajánlja
Mikor Lilu és Hepi Endre már adásra várva a mikrofon mögött ültek, addig a triós harmadik tagja, Lovász László a stúdiótól viszonylag messze, Prágában tartózkodott. Nélküle a műsor természetesen elképzelhetetlen, így telefonon jelentkezett be a helyszínről. Érdekes, hogy a szerkesztőség egyik fala üvegből készült, ami átlátszó, így az utcán sétálók is nyugodtan betekinthetnek a kulisszák mögé. A prágai beszámoló után egy zenés blokk következett. Ez alatt Lilu internetes memóriajátékkal szórakoztatta magát, míg Endre a technikáért felelős munkatársát kínálta meg néhány humorbonbonnal. Alig fejezték be a nevetést, rövid szabályismertetés után máris kezdődött a gólöröm játék. Ennek lényeg az volt, hogy egy levegővétellel ki bírt tovább gólt kiáltani. A versenyben ketten vettek részt, a győzelemhez ezen a napon 23 másodperces kiabálás kellett.

Nagy Zoltán, a műsor főszerkesztője vezetett körbe, helyiségről-helyiségre, miközben megtudtam, hogy a műsor készítése egy 8-9 fős csapat szellemi munkájával kezdődik, akik a napi értekezleten közösen választják ki a másnapi témákat. Ezt követően a három – e napon kettő - műsorvezető és a technikus nekilát az anyagok elkészítéséhez. Igaz, a műsor mindig élőben megy, de vannak előre rögzített anyagok. Ilyenek például a sztárinterjúk egy része, amit a műsor korai kezdése miatt előző nap vesznek fel. A munkában a hírszerkesztő, a kapcsolattartásért felelős asszisztens, és egy külsős kreatív munkatárs is részt vesz. Az utóbbi nevéhez fűződik a rendkívül népszerű Prímás Peti rovat, amiben egy aktuális bulvárhír mulatós formában hangzik el.

A Danubius-nap reggel 5 óra körül indul, amikor a produkciós munkatárs (régen technikusnak hívták) megérkezik, majd elvégzi a szükséges előkészületeket. A műsorvezetők fél hat körül futnak be és egy kávé után adásforgatókönyvvel a kezükben besétálnak a stúdióba. A fejhallgató felrakása után pontban 6 órakor indulhat a műsor, amely szinte családtagnak tekinthető. A reggeli műsorok sajátossága, hogy intim helyzetben találja a hallgatót. Vannak hallgatók, akik reggeli közben vagy ébredéskor hallgatják az adást. Mások vezetés mellett rádióznak. A reggeli műsor feladata, hogy remek zenékkel, vicces tartalommal és hasznos információkkal megkönnyítse az ébredést követő nehéz pillanatokat.

Egy órás látogatásom alatt egyértelműen kiderült, hogy egy összeszokott, jó hangulatú csapat dolgozik a reggeli műsorban. Mindenki tudja, mi a feladata és ez elengedhetetlen ahhoz, hogy közel egy millió hallgatónak jó kedvűen induljon a napja.

Bíró Zsolt

[2005.09.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még