2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Az örök konfliktus: István, a király" - Interjú Szörényi Leventével és Bródy Jánossal
Látványos lesz az István, a király - jelmezes próba a Budapest Sportarénában
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Rendőr-főtörzsőrmester alakítja Saroltot az István, a királyban?

Kabán körzeti megbízott és rendőr-főtörzsőrmester Kelemen Éva, A társulat című televíziós vetélkedő egyik nagy fölfedezettje. Az éneklés gyerekkorától - hite szerint - élete végéig elkíséri, s bár a színpadi sikerek csábítják, valódi hivatásának továbbra is a rend védelmét tekinti.

Sarolt szerepéről álmodozott Kelemen Éva, a tehetséges kabai rendőrnő, ám végül az István, a király rockopera 25. jubileumi díszelőadásán Éder Enikő temesvári színésznőre osztotta István anyjának szerepét Szikora János, a rendező. Éva egy úrhölgyet alakít a darabban.

- Kétezren indultak a szerepválogató műsorban, ön eljutott a finisig. A női főszerepek között talán a Sarolt-döntőt kísérte a legnagyobb érdeklődés. Mindenki tudta, hogy rendőr létére ígéretes amatőr énekes, legnagyobb riválisa ellenben profi színész. A zsűri is elismerte, hogy jobb hangi kvalitásokkal rendelkezik. Ennyit nyomott a latban a színészi rutin?
- A versenyre amatőrök és profik is jelentkezhettek. Hétről-hétre készültünk különböző énekes produkciókkal. A koreográfia Novák Péter munkáját dicséri. Abban szabadon mozoghattunk, színészi képességeink a próbákon nem nyomtak latba, nem kaptunk külön instrukciókat, miképpen gesztikuláljunk, vagy a mimikával hogyan játsszunk. Énektanárunk mindig megelégedéssel nyugtázta, amit nyújtottam. Büszke vagyok, hogy noha semmilyen színészi előképzettségem nincsen, az első kettőben benne voltam a Saroltért folytatott harcban. A zsűri véleménye sem volt egyhangú, de a többség így döntött, és ezt tiszteletben tartom - összegzi véleményét a párharcról és a döntésről Kelemen Éva.

- Ön nem most alakította volna először Sarolt szerepét, ahogy más kollégái közül is többen játszották már a megkapott vagy áhított figurákat.
- Így van. Kabán élek, 2002 óta játsszuk a Kabai Nyári Színházzal az István a királyt, amelyben Saroltot alakítom. Fantasztikus szabadtéri előadás kerekedett ebből, közel kétszáz szereplővel, lovakkal. Minden nyáron műsorra tűzték, több ezer ember előtt léptünk fel, Romániában is nem egyszer vendégszerepeltünk.

- Hírlik, hogy énekesi képességei már korán megmutatkoztak.
- Kiskoromtól kezdve énekelek. Általános iskolai énektanárnőm fedezett fel, az ő kórusában kezdtem. Aztán a debreceni Csokonai Színház művészei jártak Kabára, s foglalkoztak velünk, köztünk Vadász Dániellel, aki most a Budapesti Operettszínház tagja. Versenyekre, fellépésekre jártunk. Népdalversenyen is indultam, de ez nem volt jó választás, mert a népdal tönkreteszi a musicalénekes hangját, ugyanis teljesen máshol kell képezni a népdalokhoz a hangokat. A gimnázium mellett is folytattam a fellépések sorát, azonban nem mertem feltenni a szín pályára az életemet. Nem vált belőlem hivatásos művész, habár az éneklést sohasem hagytam abba. Azt nem lehet! Az a szívem csücske. Az egyik, a másik a rendőrség.

- Érdekes párosítás. A kollegák mi szólnak, hogy a kabai rendőrőrs körzeti megbízottja egy "dalos pacsirta"?
- Nagyon támogatnak. Úgy kerültem Kabára, hogy már tudták, hamarabb voltam énekes, mint rendőr. Eljönnek a fellépéseimre, szurkoltak végig a vetélkedő alatt is. Nem cikiztek soha emiatt. Többet énekelnek ők szolgálatban, mint én, amikor szól a rádió. Rendőrbál volt május 20-án a Szépművészeti Múzeumban. Felkértek, hogy énekeljem el a himnuszt díszegyenruhában. Az országos rendőrfőkapitány és a budapesti rendőrfőkapitány is odajöttek és gratuláltak. Megdicsértek, hogy ez nagyon fantasztikus és büszkék rám - mosolyodik el a fiatal főtörzsőrmester.

- Hogyan tovább?
- Engedélyezett távollétem június 20-áig szól. Azt, hogy mi lesz utána, még nem tudom. Az éneklést szeretném összeegyeztetni a munkámmal. Tíz éve dolgozom a rendőrségnél, utolsó éves vagyok a Rendőrtiszti Főiskolán. Már csak az államvizsga hiányzik.

- Mit szól a népszerűséghez? Sokan dúdolják, hogy "rendőrnő az álmom"?
- Ez a párom kiváltsága, de örülök, ha hallom, ahogy már a Társulat is elénekelte. Kabán és a környéken ismernek, mint rendőrt, mint énekest. Odajönnek, beszélgetnek. Újdonságként hatott, hogy Pesten vadidegenek gratulálnak, lefotóznak a metrón, idős nénik susmorognak, hogy élőben jobban mutatok, mint a tévében. Eleinte tartottam attól, hogy negatív rendőrként jutok az emberek eszébe - ami a közhelyek miatt akár így is lehetne. Szerencsére csak szeretetet érzek.

- Sőt, láthatóan a rendőrség népszerűségét is növeli. Milyen rendőrnek tartja magát?
- Következetesnek. Ha keménynek kell lenni, kemény vagyok, ha humánusnak, akkor az vagyok. Körzeti megbízottként tartanom kell a kapcsolatot Kaba, Tetétlen és Sáp önkormányzataival, polgármestereivel és a szociális intézményekkel. Mindenkivel igyekszem megtalálni a megfelelő hangot. Ha kimegyek egy helyszínre, nem számít, hogy ismerősbe botlok-e, az adott történéseket kell analizálni, és aszerint dönteni. Az anyagi káros balesetek helyszínelése, a betörések, a családi verekedések, az élet elleni bűncselekmények komplex munkát adnak. 

 - A budapesti előadások után augusztusban Szegeden, novemberben Debrecenben játszunk. Úgy hírlik, ott a második szereposztás kerül sorra, s abban én alakítanám Saroltot.

Olvass tovább: Látványos lesz az István, a király - jelmezes próba a Budapest Sportarénában

- MTI -

[2008.06.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még