2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
INQ Mag
Kapcsolódó cikkek
Leszeded, beszeded: ingyenzene a Soundpilltől
Ne hezitálj, tölts!
Könnyed dob-basszus a tavaszra való tekintettel
A Mizantrop nyerte a tehetségkutatót
Kapcsolódó Kiadványok
Audrey Rapburn: Hero EP
Váradi Gábor: Live at Sziget 2007
Kapcsolatok
Audrey Rapburn
Váradi Gábor
Soundpill
Legnépszerűbb csengőhangok
Tangram
Mizantrop

Újdonságok a Soundpilltől - természetesen ingyen

Az elmúlt 1 hónapban számos új letöltés jelent meg a Soundpill netlabel oldalán. Elkészült Audrey Rapburn Hero című kislemeze, amire a hallgatók készítettek remixeket, letölthető egy különleges élő ambient-improvizáció Slow jóvoltából és végre elérhető az INQ Magazinnak készített podcast is. Nyáron pedig szépen sorban jönnek majd az újdonságok.

Elkészült és már le is tölthető Audrey Rapburn Hero című számához készült mixekből egy kislemeznyi anyag. Az EP-n a beérkezett 12 mixből - az eredeti verzió mellett - a legjobbnak ítélt 6 kapott helyet, melyek között van ambient, minimál, keményebb hangvételű elektronika és egy kis aciddal nyakon öntött techno is. A győztesek remixerek: Phaphus, Ironman, Square Moon, Slow Motion, xBalx és a SpaceSheep.

Még májusban jelent meg a Slow néven alkotó Váradi Gábor Live at Sziget 2007 című anyaga, ami - mint a nevéből is kiderül - a 2007-es szigeten rögzített koncertjét tartalmazza. A szintetizátor nélküli, élő ambient többnyire egy elektromos gitárra és visszhangpedálra épül.

Monographic #25 címmel elkészült a Soundpill kiadványaiból összegyúrt podcast is, melyet a Microfade csapat követett el és 17 számot tartalmaz. Az Audrey Rapburn EP-t és Váradi Gábor koncertfelvételét a Soundpill oldaláról, a mixet pedig az INQ Magazin oldaláról lehet letölteni. És mint mindig, most is ingyenesen!

De mi lesz még?

A márciusi indulás óta több, mint 50 ezres látogatást tudhat magáénak a soundpill.org. Az eddigi 18 kiadványukat pedig már kb. 25 ezren töltötték le. De nemcsak a neten aktív a soundpill csapata: szeptembertől a Cökxpon Ambient Cafe Theater-ben lesz minden hónapban egy állandó buli, ahol a kiadóhoz tartozó előadók mutathatják meg magukat a közönségnek egy klubest formájában.

Ami a jövőbeli megjelenéseket illeti, jelenleg 4 kiadvány is várja, hogy a letöltők kezei közé kerjön. Új anyaggal jelentkezik Tangram (a már megszokott chill-out témában), de új arcok is bemutatkoznak a netlebelnél: Ned Coleman alias Nagy Róbert és Tátrai Gábor aka Sequence77 is készül 1-1 lemezzel. A magyar előadók mellett ősztől külföldi művészekkel bővül a kínálat: több amerikai electro csapat is társul majd a Pill-hez.

Az egyik legtehetségesebb fiatal banda, a Mizantrop is tervez egy kislemezt a nyáron, közben pedig már dolgoznak a következő nagylemezen is, ami ősszel várható (egy videóklip társaságában).

-M-

[2008.06.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még