2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Boon.hu
Kapcsolatok
100 Tagú Cigányzenekar

A 100 tagú cigányzenekar tagjai már semmin sem lepődnek meg

Mindig felkészülten lép színpadra a népszerű cigányzenekar.

Az ember azt hinné, hogy egy világszínvonalon jegyzett zenészekből álló együttes „kényeskedve” válogatja meg azokat a helyszíneket, ahol egyáltalán fellép, de mint Farkas Nándortól, a zenekar menedzserétől megtudtuk, akármilyen mostohának is tűnnek eleinte a körülmények, a muzsika képes feledtetni azokat. Példaként a februárban megtartott kassai koncertjüket említette, ahol hatezer ember előtt játszottak a szabad ég alatt. A szervezők hőlégfúvókkal igyekeztek a külső, forralt borral és más alkoholos holmikkal a muzsikusok belső hőmérsékletet emelni, nem sok sikerrel.

A „dermedtséget” azonban sikerült oldani, a zenekar még elgémberedett újakkal is akkora hangulatot teremtett, hogy a hideg ellenére sem akart elmenni a közönség. Farkas Nándor ennek legfőbb okát abban látja, hogy az együttes mindig „felkészülten” lép színpadra, ez pedig nem csak azt jelenti, hogy a műsorukat hibátlanul adják elő, hanem azt is, hogy igazodnak a helyi viszonyokhoz.

Beszélgetésünkkor a főtitkár éppen Szerbiából érkezett haza, ahol hamarosan fellép a száztagú, s a helyi rajongókat arra kérték, hogy a koncertre vigyenek magukkal egy szál gyertyát a közelmúltban, 72 éves korában meghalt Saban Bajramovic, a szerb cigányzene királyának emlékére, mert a zenekar néhány számot kimondottan az emlékezésnek kíván szentelni.

Következik a Baltikum

Szerbia után a Baltikum követezik, ahol a ráadások alkalmával a helyi népszerű zeneszámokat játssza majd a zenekar. Hogy milyen meglepetéssel készülnek a július 5-ei miskolci koncertre, a főtitkár nem árulta el, mint mondta, ezt mindig remek érzékkel választja ki a főprímás, Lendvai Csócsi József.

A miskolci koncertre ellátogató közönségnek az előadást szervező is különleges élményt kíván nyújtani, ezért olyan profi fény és színpadtechnika teszi a koncertet színesebbé, amilyenre a száztagú fellépéseinek során eddig még nem volt példa, pedig az ország leghíresebb cigánybandája játszott már a Gipsy Kinggel, Shakirával, míg az itthoni sztárok közül például Zámbó Jimmyvel vagy Szentpétery Csillával.

Előre koreografált fényeffektek, 12 négyzetméteres LED-fal, háromszintes színpad, a legmodernebb hangtechnika, csak hogy néhányat említsünk a sorból. Egyébként a miskolci fellépés után is újdonsággal kísérletezik zenekar, a Budapest Klezmer Banddel fognak színpadra lépni, már folyik a sajátos hangzásvilágú zsidó dallamok cigányzenekari adaptációja.

- boon.hu alapján zene.hu -

[2008.06.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még