2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Dresch Quartet
Pocsai Krisztina Quartet
Pecek Lakatos Trio
Tzumo Quintet
Szabó Dániel Trió
Kapcsolódó események
Zsámbék Jazz Open 2008
[2008. június 27. 12:00 - július 5. ]

Fesztivált szervez a Magyar Rádió

Festői környezetben, a zsámbéki romtemplom (Corvin János utca) melletti szabad területen kerül megrendezésre a Zsámbék Jazz Open elnevezésű fesztivál. A 2008. június 27. és július 5-e közötti négy hétvégén, (pénteki napon) ismert magyar-, és amerikai művészekkel egy színpadon mutatkozhatnak be a rendkívül tehetséges, hazai, fiatal jazz-muzsikusok. A koncertek 19 órakor kezdődnek. (Rossz idő esetén a a zsámbéki Művelődési Házban lesznek megtartva)

Festői környezetben, a zsámbéki romtemplom (Corvin János utca) melletti szabad területen kerül megrendezésre a Zsámbék Jazz Open elnevezésű fesztivál. A 2008. június 27. és július 5-e közötti négy hétvégén, (pénteki napon) ismert magyar-, és amerikai művészekkel egy színpadon mutatkozhatnak be a rendkívül tehetséges, hazai, fiatal jazz-muzsikusok. A koncertek 19 órakor kezdődnek. (Rossz idő esetén a a zsámbéki Művelődési Házban lesznek megtartva – Etyeki u.4.)

Az idei előadássorozat érdekessége - mivel a Magyar Rádió első ízben, 1998-ban rendezte meg a jazz tehetségkutató versenyt, - a tízéves jubileumról való megemlékezés. A megmérettetés győztesei és előkelő helyezettjei, eddig minden esztendőben meghívást kaptak a Zsámbék Jazz Open fesztiválra. A mostani műsorban fellép – többek között - a három éve visszavonult Pocsai Kriszta jazz énekesnő, aki ez alkalommal tér vissza a jazz-pódiumra. Továbbá Koós-Hutás Áron, a Tomsits Rudolf Jazz Trombita Tehetségkutató verseny győztese, úgyszintén az előadók sorát színesíti. (Az első helyezettel felvett jutalom CD „I Remember Clifford” címmel már kapható a boltokban).

Király Lőrinc szobrászművész ötlete alapján az első koncertsorozatra 2000-ben került sor, mely az óta hagyománnyá nemesült. Maloschik Róbert, az MR3- Bartók Rádió jazz-zenei szerkesztője, az első (jún.27-i) hangversenyt az idén elhunyt szobrászművész emlékének ajánlja (In Memoriam Király Lőrinc). A rögzített felvételeket későbbiekben az MR3- Bartók Rádió, egy adott időpontban sugározza.


-Hegedűs István-

[2008.06.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még