2024. május 30. | csütörtök | Janka, Zsanett nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Komolyzene

Szép summát nyert a rangos versenyen a magyar énekesnő

Két nemzetközi megmérettetésen is dobogós helyet szerzett Miks Adrienn operaénekes: Monte-Carlóban és az olaszországi Riccardo Zandonai Énekversenyen is második díjat nyert

A Garda-tónál megrendezett musicaRivafestival egyik fontos eseménye volt a fiatal operaénekesek számára meghirdetett XV. Riccardo Zandonai Énekverseny, amelyen az előző években több magyar művész elindult. Az első díjat a fiatal koreai bariton, Kwang Lee Eung nyerte a 80 százalékban énekesnőkből, főként szopránokból álló mezőnyben. A zsűri az ötezer eurós második díjat ítélte a magyar énekesnőnek.

Miks Adrienn a Garda-tótól Monte-Carlóba utazott a hercegség hagyományos zenei versenyére, amelyet minden évben más hangszerre hirdetnek meg. Ötévente rendeznek énekversenyt, amelyen kizárólag azok indulhatnak, akik már más nemzetközi megmérettetésen sikerrel szerepeltek.

Kora tavasszal CD és DVD alapján rostálták a jelentkezőket, majd következett az elődöntő: Szentpéterváron, Velencében, Párizsban és New Yorkban, egyenként 30-30 indulóval. Mindössze 16 énekes maradt a monte-carlói júniusi középdöntőre. A díjátadó gálakoncertet a Salle Garnier-ban a fiatal dirigens, Dmitrij Jurowski vezényelte. Itt vehette át a második díjat az első helyezett basszbariton után Miks Adrienn.

Az énekesnő első diplomáját a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerezte magyar nyelv és irodalom, valamint ének-zene tanári szakon, majd 2004-ben a másodikat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének szakán.

1999-ben a németországi Magyar Év és a Hannoveri Könyvhét záró koncertjén énekelte kortárs magyar zeneszerzők műveit. 2001-ben az Olasz Kultúrintézet kortárs, nemzetközi művészeti szimpóziumának záró koncertjén lépett fel. 2002 decemberében Artisjus Díjat vehetett át a kortárs magyar zeneművek hiteles bemutatása területén végzett tevékenysége elismeréséül.

Az elmúlt években Marton Éva, Hamari Júlia, Nagyezsda Kniplova, Jevgenyij Nyesztyerenko mesterkurzusán vett részt. 2004 őszén vették fel a Magyar Állami Operaház Operastúdiójába, ahol jelenleg is dolgozik.

- MTI -

[2008.06.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Dimash nagykoncert Budapesten
Dimash Qudaibergen, a kazak énekes , teltházas, nagyszabású,...

Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Május 17-én kilencedik Budapest...

Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
beszámolók még