2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Fotók az est sztárjáról
Képek a Vujicsics együttes fellépéséről
Kapcsolatok
Vujicsics Együttes
Kapcsolódó események
MAURICE EL MÉDIONI
[2005. szeptember 6.
kedd 20:00]
VUJICSICS
[2005. szeptember 6.
kedd 19:00]

A zongorakirály (Médioni) először szerepelt magyar színpadon

Kedden ismét világsztár fellépő szerepelt a nyíregyházi Vidor Fesztivál programjában. Este 7-től a Vujicsics együttes, majd napjaink egyik legnagyobb élő zongoristája, Maurice El Médioni szórakoztatta a közönséget.

A Zene.hu ajánlja

Az első koncert kezdetére már szépszámú érdeklődő gyűlt össze a város főterén. Sokan voltak kíváncsiak a Vujicsics együttes zenéjére is. Az ismert zenetudós – Vujicsics Tihamér – nevét viselő zenekar 1974 tavaszán, Pomázon alakult a helyi nemzetiségi táncegyüttes zenekaraként. Céljuk a hazánkban élő délszláv nemzetiségek, főként a szerbek és horvátok gazdag és változatos népzenei hagyományainak ápolása, népdalaik feldolgozása. A 2000-ben eMeRTon díjat kapott együttes a hazai koncertek mellett Európa és a távolabbi földrészek rendezvényein is gyakori fellépőnek számít.

A Vidor Fesztiválon is nagy sikert arattak. A közönség minden dal előtt halhatta annak történetét, sőt sokat meséltek lakóhelyükről, Szentendréről is, így igazán érdekes felkonferálásokat produkáltak. Bemutattak egy különleges és sokak számára ismeretlen, ősi pengetős hangszert, a tamburát is.

A Vujicsics együttest napjaink egyik legnépszerűbb zongoristája, a – Magyarországon először koncertező – marokkói Maurice el Médioni és zenekara követte a színpadon. A zongora, dob és konga kombinációja különleges hangulatot teremtett. Változatos programjukban ízelítőt kaphattunk a flamenco, a boogie-woogie, valamint a swing világából, arab és kezmer hatásokkal színesítve. A 77 éves, rendkívül kedves Médioni és csapata vidámságával jókedvre derítette a közönséget is. Sikerüket látva valószínűleg nem ez volt az utolsó fellépésük hazánkban.

Ez az este mindkét fellépő zenekar népszerűségéről tanúskodott, a nézők ugyanis vastapssal fejezték ki tetszésüket, sőt sem a Vujicsics együttest, sem Médionit és csapatát nem engedték el ráadás nélkül. A közönség jó hangulatát és elismerését mutatta az is, hogy sokan táncoltak a kellemes dallamokra. Minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást és kulturális feltöltődést nyújtott a sokszínű zenei kavalkád.

Epergirl

[2005.09.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még