2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
MegVOLT a 2008-as VOLT első napja - jó VOLT!
A buli folytatódik: 2. nap a  VOLT fesztiválon
Képgalériák
Volt Fesztivál 2008 - 3. nap
Kapcsolatok
Quimby
Manu Chao
Nouvelle Vague
Marky & Stamina MC
Kapcsolódó események
Volt Fesztivál 2008 - harmadik nap
[2008. július 4.
péntek ]

Egy nehéz nap éjszakája: Volt Fesztivál 3. nap

Arra számítottunk, hogy sokan lesznek a 3. napra, de hogy ennyien?! Mire felértünk a fesztiválra, parkolóhely nem volt. Ebből kifolyólag bent is annyian voltak, mint még eddig soha. Egy kicsit ez már sok volt. Eddig pont azért szeretjük a Voltot, mert kicsi és családias hangulatú. Tartok tőle, hogy még pár ilyen nap és ez elvész.

Quimby – Manu Chao páros: biztos siker

A tavalyi Szigeten is ebben a sorrendben léptek fel. Nem is volt vele probléma. Most se. Sajnos a Quimby már ment, mire beértünk. Hatalmas volt a tömeg, a koncertet mindenki élvezte, a srácok is. Mint hardcore rajongó azt kell, hogy mondjam, jó kis koncert volt. Sörhöz jutni majdnem lehetetlen volt, annyian álltak mindenhol. Nehezen indultunk be, de azért valahogy sikerült.

Manu Chao az aktivista koncertje

11-kor lépett színpadra Manu Chao a Radio Bembával. A hang nem volt annyira jó, de ne fanyalogjunk. A koncertről így is csak szuperlatívuszokban lehet beszámolni. Nagyon jól tüzelte a közönséget, mindenki vevő volt a műsorra. Természetesen nem mulasztotta el szidni Bush elnököt, ezt minden koncertjén megteszi. Játszotta az összes slágerét, egy pár számot át is hangszereltek. Az est fénypontja számomra a Rumba de Barcelona volt. Ezt a számát a lemezén is nagyon szeretem, de élőben nagyon jól szólt. Táncolt, mosolygott mindenki. Viszont mivel közben kezdődött a következő programpontunk, kénytelenek voltunk a vége előtt lelépni a koncertről.

Egy tökéletes koncert: Nouvelle Vague

A tavalyi Balaton Soundos fellépésük alapján nagyon vártam ezt a koncertet, Nem is kellett csalódnom. Azt hiszem a négy nap legjobb koncertjét sikerült elkapni. Zenéjük tökéletese, a színpadi produkció magával ragadó. Amit a két énekesnő művel a színpadon, az valami fantasztikus. A hangjuk zseniális, a megjelenésük nagyon meggyőző. A zenészek hangszeres tudásához kétség sem férhet, olyan dinamikával nyúlnak minden témához, hogy abból biztos csak jó sülhet ki.

A hangosítás meglepően tökéletesre sikerült. Aki véletlenül nem ismerné a zenekart, annak sem újdonságok a számok: Bossa Novában játszák a régi New Wave-es slágereket. Játszották majdnem az összes slágerüket, volt a Teenage Kicks, a Too Drunk To Fuck, a Guns Of Brixton, a Just Can’t Get Enough, az In a Manner Of Speaking. A Love Will Tear Us Appart-ot az egész közönség énekelte. Szóval úgy, hogy még nincsen vége a fesztiválnak, számomra ez volt a csúcs. Sajnos ennek is vége lett egyszer…

Tört ütemek, helybenfutás

Lefekvés előtt hallgattunk egy kis klasszikust: Dj Marky és Stamina Mc előadását tekintettük meg. Jó kis drum’n’basst nyomnak, jól is szólt. Olyan táncolást láttam, hogy szemmel nehéz volt követni. A tipikus láblengetős, helyben futós mozdulatokat láthattunk, nagyon profi előadásban. Reggel ötig nyomták, aki bírta biztos jól mulatott.

Már csak egy nap, sajnos. Utána megint egy évet kell várni a következő Voltra.

-Aretuska-

[2008.07.06.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
nyomasekbobo 2008.07.10. 10:48 • [1]
Képek itt is: http://sopron.e-cafe.hu/images/user_upload/volt2008/galeria.htm

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még