2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Idén is világsztárok lepik el Zamárdit!
Újabb rangos fellépők a Balaton Soundon
Mire készüljünk a nyáron? - ötleteket adunk fesztiválozóknak
Szépszámú külföldi újságíró a Balaton Soundon
Richie Hawtin sajnálja - levelet írt a magyar rajongóknak
Kapcsolatok
Fatboy Slim (Norman Cook)
B-52's
José Padilla
Armin Van Buuren
Richie Hawtin
Satoshi Tomiie
David Guetta
Žagar
Quimby
Kapcsolódó események
Balaton Sound 2008
[2008. július 10. - 13. ]

Balaton Sound: Fatboy Slim különgéppel jön, Padilla sehogy

Csütörtöktől nyitja kapuit a Balaton Sound Zamárdiban. A tavaly debütált rendezvény idén is ígéretes felhozattal várja a zene szermeseit. A fő headliner, Fatboy Slim külön géppel érkezik a Balaton partjára, José Padilla pedig sehogy se, hiszen idén is lemondta a fellépést!

A 2007-es fesztiválon kicsit több, mint 30 ezren voltak, a szervezők ebben az évben szeretnék ezt a számot megduplázni. A jelek szerint sikerülhet: az előzetes jegyfoglalások alapján 50-60 ezer látogatóra számítanak.

Ehhez persze erős felhozatal kell, amire nem lehet panasz, hiszen a húzónevek között olyan előadók szerepelnek, mint a világ egyik leghíresebb DJ-je Fatboy Slim, a '90-es évek egyik meghatározó csapata, a Massive Attack vagy éppen az Egyesült Államok legjobb bulizenekara, a B-52s. A partiarcok is örülhetnek, hiszen az elektronikus zenei élet szinte minden szegletéből érkeznek lemezlovasok: a Balaton partján pörgeti majd a lemezeket Armin Van Buuren, David Guetta, Satoshi Tomiie, James Holden és Richie Hawtin is.

A külföldi fellépők mellett több, mint 50 magyar zenekar és DJ is szórakoztatja a közönséget. A Nagyszínpadon a Quimby és a Zagar képviseli hazánkat, míg a többi helyszínen fellép többek között: az Irie Maffia, a Barabás Lőrinc Eklektric, Varga Zsuzsa, az Anima, a Carbonfools, a Neo, a Brains, a Beat Dis, a Tape Underground - vagyis a hazai "underground" zenei élet színe-java.

Különleges kérések

A B-52s két énekese, Kate és Cindy a különleges hajkölteményeikről (is) híresek, ennek megfelelően a kívánságlistájukon is ezzel kapcsolatos dolgok szerepelnek: kerámiafejes hajszárító, parókatű, egy nagy kézitükör, hővédő fixáló zselé..stb. Persze nem mindenkinek vannak ilyen olcsón teljesíthető kérései: Fatboy Slim például magánrepülővel szeret közlekedni, Sármellékre is így óhajt megérkezni barátai társaságában.

A fellépők egy része saját kamionjaival járja Európát. A hangszerektől a kivetítőkig szinte mindent magukkal hoznak, hogy a közönség ugyanazt a show-t láthassa Londontól Zamárdiig. Magyar zenekar is igénybe vesz magánrepülőt: az Irie Maffia ugyanis csütörtök este lép fel a Balaton-parton, aznap késő este pedig Barabás Lőrinc és zenekara az ország másik végén ad koncertet. Miután a két zenekar tagjai közt van átfedés, három zenészt egy Cessna 120-as röpíti majd el a Soundról.

José Padilla idén is lemondta a fellépését, a különbség csak annyi, hogy idén nem az utolsó utánni percben tette ezt, hanem csak az utolsó előttiben. Az ok most is az egészségi állapota, orvosai nem engedik el a kórházból. Az ibizai művész videóüzenetben fog bocsánatot kérni a magyar közönségtől.

A rendezvényről minden nap beszámolókkal és fotókkal jelentkezünk. Aki nem tud részt venni az év buliján, az a Zene.hu oldalán pótolhat egy kicsit.

Egy kis kedvcsináló



-M-

[2008.07.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még