2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Baby Gabi új néven folytatja
Baby Gabinak, aki már nem Baby, jól áll a rózsaszín - mit ér ez a weben?
A hét legkeresettebb CD-jei: Gabi másodszor az élen
Baby Gabi megható segítsége
Kapcsolódó Kiadványok
Szklenár Gabriella (Baby Gabi): Csupa szív
Kapcsolatok
Szklenár Gabriella (Baby Gabi)

(Baby) Gabi: "Még jó, hogy nem lett válás belőle" - bemutatjuk az albumot!

Gabinak - egykor Baby Gabi néven futott - nemrégiben jelent meg Csupa szív című új albuma, melyet most ő maga mutat be az olvasóinknak.

Csupa szív: A lemez címadó dala Sihell Ferry szerzeménye, ami inkább a régi nótákra emlékeztet stílusában. Az első felvételek között volt, amit kiválasztottam. Egyből elnyerte a tetszésemet. Pedro (Kosztolicz Péter) szaxofonozik, aki a Pedrofon zenekar frontembere, és pár koncert erejéig már beálltam közéjük énekelni..

Eltévedt szerelem: Fehér Attila  szerzeményének az érdekessége az, hogy ezt másfél éve énekeltem fel, más szöveggel, teljesen más célra. Most az új lemez kapcsán Attila azt mondta, hogy ez egy nagyon jó kis szám, ne hagyjuk veszni, tegyük fel az új lemezre. Megtörtént.

Neked adtam: Ez volt a második, amit kiválasztottam Ferry munkái közül. Egyből megtetszett benne az, hogy slágergyanús, hogy kicsit latinos és rögtön megjegyeztem a dallamot. Gondoltam ezzel más is így lesz. Az első klipet le is forgattuk erre, amelyet én rendeztem, de a barátaim nélkül nem tudtam volna megvalósítani.

Rólunk szól: Gondolom, senkinek nem kell bemutatni a két táncosomat, Tufát és Gyufát. Amióta szólókarrierbe kezdtem, ők mellettem vannak. Amikor nem mögöttem táncolnak, vagy nem tanítanak, akkor zenéket írnak. Természetes, hogy megkértem őket is, hogy készítsenek nekem egy jó kis nótát. Stílusában inkább a raggae-re hasonlít. Tufa írta a zenéjét, Gyufa pedig a szövegét. A fiúknak ez az első munkájuk, ami lemezen megjelent.

Álmodik a szívem: Ezt is Ferry írta. Utolsónak készült el. Van egy kedvencem, de mivel nem akartam feldolgozást, így megkértem Ferryt, hogy írjon nekem egy hasonlót. Erre a dalra egy kicsit bekeményítettünk, de nem lett belőle rock. A szövegét Pintácsi Viki írta. Amikor Viki el akarta küldeni nekem e-mailben, a férje véletlenül beleolvasott. Még jó, hogy nem lett válás belőle. Ez ugyanis arról szól, hogy vannak emberek, akik a kapcsolatban sem bírnak a vérükkel. Nem rólam szól a szöveg, hanem általában ezekről az emberekről.

Ha kaphatnék egy percet: Nem mondok újat azzal, hogy Ferry írta ezt is. Nem volt egyszerű útja a nótának, mire lemezre került. Általában minden dalt úgy hangszerelt Ferry, hogy ott ültem mellette és folyamatosan belekontárkodtam. Ezt a felvételt nem éreztük az elején. Háromszor hangszereltük át, teljesen más hangzásokban. Úgy érzem megérte sokat foglalkozni vele, mert szerintem nagyon eltaláltuk a végén. A dalban Dandó Zolika gitározik, aki fantasztikus játékával nagyon feldobta a nótát.

Élj csak szabadon: Ez a szám nagyon közel áll a szívemhez. Minden lemezen van legalább egy track, ami a csalódásról szól. Amikor először meghallottam ezt, azonnal azonosultam vele, mert pont aktuális volt a téma. Az Élj csak szabadon arról szól, hogy tudd elengedni a másikat, ha kivársz és tényleg szeretett az illető, akkor vissza fog hozzád jönni. Ha nem, akkor nem is volt a tied. Nagyon sok vokált tettünk bele, így inkább énekcentrikusabb lett.

Végleg elmúlt már: Fehér Attila és Dandó Zoltán munkája. Latinos hangvételű szám, ami arról szól, hogy a párod értse végre meg, hogy elmúlt a szerelem és vége van a kapcsolatnak. Az egyik kedvencem a lemezről, olyannyira, hogy nagy valószínűséggel ebből forgatjuk majd a legújabb videoklipet. A fellépéseken is imádja a közönség, és ez nem véletlen.

Baby Gabi megamix: Ez egy olyan mix, amit Erős és Spigiboy készített az eddig megjelent, vagy nem megjelent szólódalaimból. Megtalálható a mixben a Gyere haza, Van-e helyem, Szerelemgép, Isztambul, Hol a varázs, Ha újra kezdhetném, Fáj minden szó és az Elpattant egy húr című dalaim.

Neked adtam (Bonus): Ez a nóta a karaoke-változat, tehát ha szerettek énekelni otthon vagy bulikban, rakjátok be a CD-t és daloljatok.

Neked adtam (Videoklip): Ez a videoklip, amit számítógépen tudsz megnézni, ha nem láttad volna még a zenecsatornákon, vagy a weboldalamon.

Fotóalbum: Ebben az albumban pedig 30 db fotót találsz. Olyan képeket is, amit még soha, sehol nem láthattál...

-  zene.hu -

[2008.07.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még