2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Snoop Dogg extra kívánságlistát adott le Budapesten
Dopeman: "Nagy dolog ez számomra!"
Kapcsolódó Kiadványok
Snoop Dogg: Tha Blue Carpet Treatment
Kapcsolatok
Snoop Dogg
Kapcsolódó események
Snoop Dogg
[2008. szeptember 10.
szerda 19:30]

Szerdán Snoop Dogg Budapestre jön!

Snoop Dogg koncert lesz 2008. szeptember 10-én 19:30-kor a Budapest Sportarénában. A Gangsta rap fenegyereke Ego Trippn című lemezét népszerűsítő turnéja keretén belül jön Budapestre.

“Az album címe arra utal, hogy 100%-ban az én ízlésemet tükrözi az anyag. Most is olyan dalok kerültek fel a lemezre, melyekkel teljesen azonosulni tudok. Kemény gangsta-dalokra és dallamosabb R’n’B-számokra számíthattok, emellett hatott rám a 80’as évek hangzása is, fõleg Prince, Rick James, George Clinton és a Gap.” - mondta Snoop, alias Ifj. Calvin Cordozar Broadus, aki 1971. október 20-án látta meg a napvilágot a kaliforniai Long Beachben.

A Snoop Dogg becenevet 1996-ban vette fel, melynek eredete onnan származik, hogy édesanyja gyerekként Snoopynak gúnyolta öltözködése miatt. A rapper első albuma 1993-ban jelent meg Doggystyle címmel, de az igazi áttörést a ’90-es évek végén megjelenő lemezei jelentették. Eddig több mint 18,5 millió albumát adták el az Egyesült Államokban.

Dr. Dre kezdett vele dolgozni a Deep Cover című film betétdalán. Majd közreműködött Dre debütáló albumán a The Chronic-on, a Tha Dogg Pound többi tagjával együtt. A Doggystyle végül 1993 novemberében megjelent és rögtön az eladási listák első helyére ugrott, ez volt az első debütáló album, ami rögtön az eladási listák első helyén kezdett!

Kiadóváltás 2000 előtt

1998-ban Master P tulajdonában lévő, No Limit kiadóhoz szerződik. Ekkor rövidíti nevét Snoop Dogg-ra. 1998 augusztusában már ennél a kiadónál jelenik meg a következő albuma Da Game Is to Be Sold Not to Be Told. Habár jól fogyott az album rengeteg kritikát kap. 1999 májusában megjelenik következő, szám szerint negyedik lemeze a No Limit Top Dogg.

Ez az albuma már jobb, kicsit hasonlít a régi Death Row-s albumaihoz, ismét felfedezhető a G-Funk stílus elemi és sok a közreműködő is. Az utolsó albuma, ami megjelenik a No Limit-nél a Tha Last Meal, kb. olyan mint a No Limit Topp Dogg. 2002-ben kezdett együttműködni a Neptunes-al. Bejelenti, hogy felhagy az ivással és a drogokkal. Ez évben megjelenik a Paid tha Cost to Be da Bo$$ című lemeze.

A rapper 2004-ben bejelenti, hogy elválik a feleségétől, de később kibékülnek. Újra összeáll a 213 (tagok: Snoop, Nate Dogg, Warren G) és megjelenik a Hard Way című albumuk. Még mindig 2004-et írunk, amikor a Neptunes kiadójához a Star Trek -hez szerződik, és ez évben meg is jelenik az R&G (Rhythm & Gangsta) The Masterpiece.

Ezután rengeteg albumon működik közre. Többek között Ice Cube Laugh Now, Cry Later albumán és az újra összeállt Tha Dogg Pound tagjaként a Cali Iz Active albumon, de besegített Coolio új albumán is. 2006-ban megjelenik a Tha Blue Carpet Treatment című albuma, ami épp úgy sikeres lett, mint a többi.

- zene.hu -

[2008.09.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még