2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Roy és Ádám Trió: Fullánk
Kapcsolatok
Roy és Ádám Trió

Sztárok hangkavalkádja Roy és Ádám új albumán

A formáció új albumának különlegessége az, hogy Roy mellett többek között Oláh Ibolyát, Jamie Winchestert, Horváth Charlie-t és Novák Pétert is hallhatjuk énekelni, Presser Gábor billentyűjátékát élvezhetjük az egyik számban, valamint Tátrai Tibor is zenél, a Fullánk címet viselő lemezen.

 A Zene.hu ajánlja
Összeállításunkban Roy arról mesélt, hogy milyen szempontok szerint választották ki a sztárközreműködőket.

- Mindenképpen olyan zenészekre gondoltunk, akiknek a munkássága előtt fejet hajtunk, szeretünk és tisztelünk - mesélte Roy. - Első körben az ismerőseink és a barátaink között néztünk szét, így találtam rá elsőként Emilióra, akinek első lemezén én is énekeltem. Az egykori duettpartnerem pedig úgy gondolta, hogy itt az ideje, hogy viszonozza ezt a segítséget. Igaz, ezúttal nem énekesként, hanem ütőhangszeresként vállalt szerepet. A korongon Presser Gábor, mint billentyűs hallható. Szerepléséről így vélekedik a kiváló zenekar frontembere: -Már többször dolgoztunk együtt, így régóta vagyunk jó viszonyba. Tetszik a zenéhez való viszonya. Elhívtuk a lemezre és szerencsére elvállalta.

A „Valamit valamiért” c. dal Roy szerzeménye, de az éneklésben Oláh Ibolya is kivette a részét. A Megasztárból megismert énekest a televízióban látta, és azonnal megtetszett az érces, Janis Joplinra emlékeztető hangja. Ez az érzés a később közösen előadott szám első hallgatása közben is előjött.

Az album egyetlen, angol nyelvű dalát Jamie Winchester énekhangja, az album instrumentális nótáját Tátrai Tibor gitárjátéka tett egyedivé. Utóbbi esetben Roy zenésztársa, Ádám választotta ki a közreműködőt, és Tibuszra esett a választása. Rockosra is vették a figurát, a Music című Madonna-feldolgozást, Charlie közreműködésével rögzítették, akivel korábban egy közös turnén ismerkedtek meg.

Novák Péter az utolsó pillanatba került a képbe, amikor már kész voltak dalok. Roy kiegészítette: - A szövegek azonban az én hibámból kifolyólag, sehol nem tartottak. A lemezleadás miatt, rendesen szorított bennünket a határidő. Ekkor több olyan szövegírót – köztük a Novák Péter is – elhívtunk, akikkel korábban nem dolgoztunk. Petinek találtunk egy testhezálló dalt, amit örömmel énekelt velem.

A Hosszú fekete haj feldolgozását, először Deák Bill Gyulával akarták megcsinálni, de ő valami miatt nem vállalta el. - Akkor mentőötletként jött, hogy a Fekete Vonatot kéne elérni, s hál' istennek el is vállalták a dolgot. De szerintem így sokkal egyedibb lett az egész dolog. Ha Billel dolgoztunk volna, akkor egy nagyon dögös, bluesos valami lett volna, így meg egy ilyen sokkal egyedibb, ilyen hip-hop szerű, autentikus rész is belekerült a számba, egyszóval örülök a végeredménynek mindenképpen.

A duettek mellet az album érdekessége, a „Kis űrhajós” című dal. A bevezetőben hallatszik Roy kisfia, Bence hangja is. 
- Egyszer meglepett a szavaival, amelyek egy kétéves gyerektől szokatlanul költőiek voltak: „A hold besüt a kertekbe, a csillagok bevilágítják az éjszakát." Napokig rohangáltam utána, mire szavanként rámondta a magnóra.

Bíró Zsolt

[2005.09.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még