2024. május 15. | szerda | Zsófia, Szonja nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Komolyzene

Helyszínváltozás a Nemzetközi Jazzversenyen!

A rossz időjárásra való tekintettel nem Siófok Fő terén, hanem a Kodolányi János Főiskola Siófoki Intézetének dísztermében (Siófok, Petőfi sétány 1.) kerül sor az I. Kodolányi Nemzetközi Jazzverseny pénteki és szombati koncertjeire.

A jazz zene rajongói Siófokon a 6 országot képviselő 11 versenyző zenekar produkciója mellett a zsűritagok: Kyle Gregory, John Hollenbeck, Borbély Mihály, Szabó Dániel, Gonda Mihály és Szandai Mihály különleges koncertjét is meghallgathatják július 25-én este 8 órától a Petőfi sétány 1 alatt, a koncert keretében kerül sor a verseny eredményhirdetésére is.

Július 26-án este 8 órától az első 3 helyezett és a különdíjasok adnak majd különleges koncertet a díjkiosztó gálaest keretében szintén a Kodolányi János Főiskola Siófoki Intézetének intézetében. A koncertekre a belépés díjtalan. Siófok nem csak a Balaton, de a jazz fővárosa is, hiszen július 21 és 26. között remdezik meg az I. Kodolányi Nemzetközi Jazzverseny.

Euróért versenyeznek

A Kodolányi János Főiskola Siófoki Intézetében zajló versenyben három forduló után alakul ki a végső sorrend. Az I. Kodolányi Nemzetközi Jazzverseny legjobbjait értékes pénzdíjak is várják, a nyertes zenekar jutalma több mint egymillió forint (5.000 euró), valamint a Magyar Rádió fellépési lehetőséget kínál a dobogós együttesek egyikének a Bartók Rádió "Jazz a Márványteremben" című sorozatának keretében 2008 őszén.

A verseny nemzetközi zsűrijében olyan világhírű művészek ülnek, mint a Grammy-díjra jelölt, ütőhangszeres-zeneszerző-hangszerelő John Hollenbeck (New York), aki saját formációi mellett a legendás Bob Brookmeyer big band-jének állandó dobosa; vagy a szintén amerikai, egyéni hangú Kyle Gregory, trombitaművész-zeneszerző, aki már több ízben játszott Magyarországon.

Hazánkat az egyik legnagyobb szakmai tekintély, Gonda János (zongoraművész-zeneszerző, a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszékének alapítója); a sokoldalú, előadóként és zeneszerzőként is meghatározó egyéniség, Borbély Mihály (szaxofon, népi fúvós hangszerek, főiskolai tanár); illetve az európai és tengerentúli jazz-élet berkeiben egyaránt aktív, fiatal jazz-zongoraművész-zeneszerző, Szabó Dániel (a 2006-os, világméretű "International Martial Solal Piano Competition" győztese, a Kodolányi János Főiskola Művészeti tanszékének művészeti vezetője) képviseli.

– zene.hu –

[2008.07.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.14.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még