2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Millenárison mutatja be új lemezét Mitsoura
Sokszínű lemezbemutató Mitsoura módra
Megszólalt a sztárügyvéd! A magyar énekesnő győzhet a világsztár elleni perben
Kapcsolatok
Mitsoura
Moldvai Márk
Juhász Miczura Mónika (Mitsou)
Legnépszerűbb csengőhangok

Mitsoura Mónika együttese szerepel a grazi fesztiválon

Magyarországról Mitsout a Mitsoura zenekart hívták meg a La Strada nemzetközi utcafesztiválra, amelyet augusztus 1. és 9. között tartanak 13 ország 20 művészcsoportjának részvételével Stájerország, Grazban. Miczura Mónika és együttese Matthias Loibner zeneszerző Timeprojekt című produkciójában vesz részt.

 Az utcafesztivált tuba- és trombitaszóval nyitják meg, sok komédiás is föllép, köztük a francia Compagnie Jo Bithume a grazi operában. Bábosok, akrobaták, performerek és zenészek szórakoztatják majd a nagyérdeműt.


Matthias Loibner zeneszerző Timeprojekt című produkciójában vesz részt a Mitsoura zenekar - mondta el az MTI-nek Moldvai Márk, az együttes elektronikus zenével foglalkozó tagja. Svéd, francia és görög zenekarokkal együtt lépnek föl, s három koncertet adnak augusztus 7-én, 8-án és 9-én. A grazi muzsikus az interneten bukkant rá a Mitsoura együttesre, úgy találta, hogy ők illenek leginkább zenei projektjébe.

A produkciónak a kakukkos óra az oka. A zeneszerző jó pár évvel ezelőtt hallgatta az óra ketyegését, amikor a kakukk fölbukkant, hirtelen megváltozott minden, s ekkor döbbent rá, hogy hányféle zenét lehet csinálni a kattogásra - avatta be a az MTI-t a projekt születésébe a magyar muzsikus.

Egy égtáj, egy színpad

Matthias Loibner nemcsak zenét szerez, hanem kitűnő tekerőlantos is, és nagyon szereti a balkáni zenét. Népzenét és populáris zenét játszó együtteseket válogatott és rendelt a négy égtájhoz: északhoz a svédeket rendelte, a nyugat Franciaország, dél Görögország, kelet pedig Mitsou.

Minden égtáj felé áll egy színpad, rajta az együttessel, a hallgatóság középen van, színpadokkal körülvéve. Az egyórás koncerten egy valódi óra ketyegésének ritmusára felelgetnek egymásnak a zenekarok, majd végül közösen játszanak.

Matthias Loibner azt határozta meg, hogy melyik zenekar mikor lépjen be, meddig játsszon, vagyis strukturálta az időt, de teljesen szabad kezet adott a muzsikusoknak abban, hogy ki mit adjon elő, tehát improvizálhatnak - tette hozzá Moldvai Márk.

Azt is elárulta, hogy június végén Hollandiában, az Oerol Fesztiválon - amely a magyar kapolcsi fesztiválhoz hasonló - mintegy főpróba gyanánt tíz koncerten adták elő a Timeprojektet, hatalmas sikerrel.
   

A Mitsoura együttesben Mitsou énekel, Monori András fúvós hangszereken, Szalai Péter tablán, Lukács Miklós cimbalmon, Moldovai Márk elektronikus hangszereken játszik.


-mti-

[2008.07.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még