2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Flogging Molly

Flogging Molly

Mandolin, benjo és egyéb egzotikus hangszerek nélkül punk zenének mondanád, ha a gitárt és a dob-szettet hagynák otthon, simán rávágnád: ír népzene! Ők a Flogging Molly egyenesen Los Angelesből.

" Nem vagyunk átlagos együttes. A tradicionális nemzeti zenében gyökerezünk, aztán hozzáadva sok minden mást, még csavarintunk is rajta egy nagyot…"- mondta egyszer Dave King énekes, aki mellesleg az ír főváros szülötte.

A héttagú zenekar hivatalosan 1997-ben alakult meg, nevét a tagok kedvenc törzshelyétől, és egyben a megalakulás helyszíneként szolgáló Molly Malone's pub-ról kapta. És hogy Molly igazán eredeti hangzása honnan ered, arról a tagok sem tudnak semmi konkrétat mondani. Nem tervezték előre, csak úgy lett - állítják egyhangúlag. Mindenesetre nagy hatást gyakorolt rá az énekes ír származása…

Ami biztos: az alapszabályok legfontosabbika náluk egyedinek maradni: ők maguk a zene, amit játszanak, nagy elődként a Poguest említik, és szeretik a rajongóikat…hiszen, ahogy a basszusgitáros nyugtatta magát, "ők is épp olyan emberek, mint mi…".

Továbbá szövegeik is ugyanolyan extravagánsak mint ők maguk, hiszen a kalóztémájú nótáktól elkezdve (például a "Salty Dog" vagy a "Drunken Lullabies"), a történelmen és politikán át a vallásig, és még azon is túl - de persze nem utolsó sorban - Írországról, szerelemről és az ivásról, mindent talál náluk a figyelmes zenekedvelő.

Az együttes első kiadványa a megalakulás évében polcokra kerülő live-album, egész pontosan az Alive Behind the Green Door című.

Ezt követte a 2000- ben megjelent Swagger elnevezésű első stúdióalbumuk, amit három másik követett gyors egymásutánban. Ezeknek befejező akkordja az idén tavasszal kiadott Float, a negyedik stúdiólemez (ha lehet elődeinél még szélesebbre eresztett zenei fantáziával), melynek turnéján az énekes Dave King gyorsan meg is házasodott útközben, mialatt új albumuk, a Float elég hamar a nemzetközi zenei listák élére került…

-Rocket Queen-

[2008.08.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még