Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. november 15. | péntek | Albert, Lipót nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
Flogging Molly
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Sziget 2011: új színpadok, aktuális trendek, tavalyi árak
Az ifjúság kék madara a Nagyszínpadon
Flogging Molly
Ők is itt lesznek a Szigeten: Flogging Molly - Videóval!
Jamiroquai a Szigeten - újabb neveket tettek közzé
     
 
Flogging Molly
Megalakulás: 1997.
Web: http://www.floggingmolly.com/
 
     

Flogging Molly

Mandolin, benjo és egyéb egzotikus hangszerek nélkül punk zenének mondanád, ha a gitárt és a dob-szettet hagynák otthon, simán rávágnád: ír népzene! Ők a Flogging Molly egyenesen Los Angelesből.

" Nem vagyunk átlagos együttes. A tradicionális nemzeti zenében gyökerezünk, aztán hozzáadva sok minden mást, még csavarintunk is rajta egy nagyot…"- mondta egyszer Dave King énekes, aki mellesleg az ír főváros szülötte.

A héttagú zenekar hivatalosan 1997-ben alakult meg, nevét a tagok kedvenc törzshelyétől, és egyben a megalakulás helyszíneként szolgáló Molly Malone's pub-ról kapta. És hogy Molly igazán eredeti hangzása honnan ered, arról a tagok sem tudnak semmi konkrétat mondani. Nem tervezték előre, csak úgy lett - állítják egyhangúlag. Mindenesetre nagy hatást gyakorolt rá az énekes ír származása…

Ami biztos: az alapszabályok legfontosabbika náluk egyedinek maradni: ők maguk a zene, amit játszanak, nagy elődként a Poguest említik, és szeretik a rajongóikat…hiszen, ahogy a basszusgitáros nyugtatta magát, "ők is épp olyan emberek, mint mi…".

Továbbá szövegeik is ugyanolyan extravagánsak mint ők maguk, hiszen a kalóztémájú nótáktól elkezdve (például a "Salty Dog" vagy a "Drunken Lullabies"), a történelmen és politikán át a vallásig, és még azon is túl - de persze nem utolsó sorban - Írországról, szerelemről és az ivásról, mindent talál náluk a figyelmes zenekedvelő.

Az együttes első kiadványa a megalakulás évében polcokra kerülő live-album, egész pontosan az Alive Behind the Green Door című.

Ezt követte a 2000- ben megjelent Swagger elnevezésű első stúdióalbumuk, amit három másik követett gyors egymásutánban. Ezeknek befejező akkordja az idén tavasszal kiadott Float, a negyedik stúdiólemez (ha lehet elődeinél még szélesebbre eresztett zenei fantáziával), melynek turnéján az énekes Dave King gyorsan meg is házasodott útközben, mialatt új albumuk, a Float elég hamar a nemzetközi zenei listák élére került…

-Rocket Queen-

[2008.08.01.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Talking Dreams egyéb [2019.11.12.]
Kreatív gitáros kerestetik zenész » gitáros [2019.11.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Virágot Algenonnak beszámolóval köszöntjük a Szociális Munka Napjának minden ünnepeltjét!
Vannak előadások, melyek mély nyomot hagynak bennünk és szinte mindegy, hogy remekművek vagy nem. Attól válnak kiemelkedővé, hogy a saját életünkből nagyon erős és jelentős élményt, felismerést, asszociációt, traumát ébresztenek fel. Mondhatni „betalálnak”. Olyanok, mintha személyesen minket akarnának megszólítani. Valami felsőbb hatalom éppen akkor, ott és úgy sodorja az utunkba. Ez a beszámoló garantáltan nem objektív, és önvallomástól sem mentes. A végén azt is elmondom...

Megnéztük: Omega koncert volt az Arénában - képekben
Az Omega együttes egész éves,...

Felejthetetlen Halloween Partyt tartott a Paddy and the Rats Budapesten
Eros Ramazotti vs. Pál Feri - az olasz szupersztár Budapesten lépett fel
"Porrá égett, aztán életre kelt" Liliputból Hollywoodba ért a Tankcsapda
Képes beszámoló - A Magyar Operett Napját a Budapesti Operettszínházban ünnepeltük
˝Ki van ez találva...˝ – Kowáék Győrben koncerteztek
beszámolók még