2024. május 26. | vasárnap | Fülöp, Evelin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Ír tánc
M.É.Z.
Kapcsolódó cikkek
Ír csodazene a Palotában
Képgalériák
Celtic Invasion

Kelta invázió a Tháliában
A Méz zenekar és az Ír tánc csodás összhangja

Nincs is szebb annál, mikor a zene és a tánc egymásra talál, és kéz a kézben indulnak meghódítani a világot. Így tesz két nagyszerű csapat, a Méz zenekar és Ronan Morgan Ír-Sztepp táncegyüttese, akik október 15-étől a Thália közönségét repítik el a Kelta invázióba. A művészek már számos elismerést bezsebeltek eddigi közös produkcióik révén, így nem csoda, ha minden száj tátva marad új műsoruk láttán.  

A Thália Színház patinás épületében adott randevút a médiumoknak Ronan Morgan Ír-sztepp Táncegyüttese és a M.É.Z. zenekar. A sajtótájékoztató arra hivatott, hogy egy rövid bemutatón megismertessék legújabb show-jukat és megosszák mindenkivel: októbertől, havonta várják az érdeklődőket a budapesti színház nézőterén.

A két csapat külön-külön is számos sikert tudhat már maga mögött, így nem meglepő, hogy együtt is teltházas előadásokat hoznak tető alá, bármerre is járnak hazánkban. Ebből született meg az ötlet, hogy készítsenek egy újabb produkciót, Celtic Invasion névvel. Morgan koreográfiáit adják elő a magyar táncosok, akik közül sokan, fiatal koruk ellenére, már számos világméretű eseményen megmutathatták tudásukat. A M.É.Z. együttes zenéje, azonban nem csak a tánc hátteréül szolgál, önálló életet él majd.
- Ezt a műsort első ízben idén júniusban mutattuk be a nézőknek, akik teltházzal és vastapssal jutalmaztak bennünket – mesélte Vasvári Béla, a zenekar basszusgitárosa. – Ez után jött a lehetőség, hogy a Thália Színházban is, állandó havi jelleggel fellépjünk. A történet Írország négy régiójának gyöngyszemeit mutatja be a táncon és a zenénken keresztül. A saját dalokon kívül felcsendülnek tradicionális balladák és kocsma dalok is.

A produkció élő zenén alapul, sőt a kitűnő koreográfus, Ronan Morgan olyan táncokat is beválogatott a műsorba, melyet a magyar közönség még biztosan nem láthatott. Ezt a rögtönzött bemutató is igazolta, mely mindössze húsz perces volt, de lenyűgözte a sajtó munkatársait. Vérpezsdítő zene, csodás táncok és a dallamokkal harmonizáló fényjáték tette teljessé az élményt.
- Olyan lépéseket láthatnak majd, melyeknek nagyon ősi gyökereik vannak – árulta el Ronan. – Ezeket generációkon keresztül, szájról szájra adták át egymásnak a táncosok. Nagyon örülünk, hogy befogadta a produkciónkat a színház, melyet egész évedben szeretnénk szerepeltetni. Sajnos vidékre nehezebb eljuttatni a show-t, de mindenképpen az a cél, hogy országszerte megismerjenek minket.

A M.É.Z. itt elhangzó dalait még nem gyűjtötték egy csokorba, ebben a formában még nem jelentek meg lemezen, de a jelek szerint ez sem késik már sokáig. A produkció bárhol a világban megállná a helyét, ami bizonyítja: a magyar-ír kapcsolatok nagyon gyümölcsözőek.

Előadások az idén: október 15., 19 óra
November 13., 18 óra
December 26., 18. óra

mori

[2005.09.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » próbaterem [2024.05.23.]
SÜRGŐS HITELEK hangszer [2024.05.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még