2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Állj csak meg SP - megnézzük az új klipedet
Kapcsolódó Kiadványok
SP (Éder Krisztián): Standard
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Szép részletek, hétköznapi nagyvonalak SP új klipjében

Krisztián előző klipje elég durvára sikeredett, sok jó ötlet volt benne, megmutatták, hogy a stáb elég kreatív. Kíváncsi vagyok, akkor ellőtték-e az összes puskaporukat, vagy maradt még az ’Állj meg’ című videóra is valami.

Összhang
Elkészült egy szép klip, ami elég jól kapcsolódik a számhoz, de nem mondanám, hogy nincsenek kilógó részek. Például a fiúk táncos része nem igazán illik ide, persze bulis szám végül is, meg szinte mindenhol van ilyen, de pont azért, mert ez egy klisé, simán el lehetne hagyni az ilyeneket, nem hiányozna a kutyának sem, a képet meg mással is fel lehet dobni.

A fiú-lány-fiú háromszögszerűség, vagy nevezze mindenki, ahogy akarja, jól el lett találva, érzékelteti a szerelmesekben csalódás után lejátszódó gondolatokat és őrlődéseket, ezt mintha csak ebbe a formába öntötték volna.
10/8

Ötlet
Az előbb felvezetett történet elég jó szerintem, bár nincs túlbonyolítva a videó. Ezt sem most találták fel, szóval, ha szigorúan nézzük, akkor olyan nagy fantázia nincs a dologban. Mondjuk simán figyelembe vehetjük, hogy SP rapper, még ha ez egy r n’ b-s szám is, akkor sem szokványos, hogy egy hip-hop arc táncra perdülne. A régi dolgokat viszont kis finomításokkal jól összerakták.
10/6

Gyenge pont
Nekem ez a fiú kvartett nem igazán jön be, amint ropják a ropni valót, hiába szépen komponált az egész, nem igazán idevaló. Igaz, ez inkább már az instrumentál és stílus kérdéseit pedzegeti, amihez még bekapcsolódik a klip is. Végül is mindent lehet, ha szívből jön!

Ezt leszámítva nincs annyira gyenge pontja a produkciónak, inkább csak több olyan dolog, ami elég átlagos, de valamennyiben feltuningolt.
10/7

Legerősebb láncszem
Ez szerintem mindenképpen a beállításokban, fényekben és a vágóképekben keresendő. SP, mint a fotózás nagy szerelmese, nem tudom mennyiben járult hozzá ehhez a képi megjelenítéshez, de érezhető, hogy új hullámok csapdossák a partot. Különösen a titokban leskelődés effektusa tetszik, amikor látszik, hogy a szobán kívülről próbál valaki bekukkantani az ottani történésekbe, de ki lehetne még emelni, a lányt, amint új kedvesét ölelve SP-re tekint.

A legdurvább mégis az a pár kocka, amint a főhős áll a folyosón, sötétben, magányban, majd ül a fotelben, előtte a lány táncol, utána hátulról mutatják az egészet, és csak SP ül ott, aztán jön egy brutális ráközelítés az üres ágyra. Ez elég erős és hatásos.
10/9

Nézhetőség
Ebből a szempontból nagyon jó, hogy nincsen szétszabdalva az egész, marad idő felfogni, mi is történik a klipben. Néhány gyors váltás megadja a dolog ritmikáját, kontrasztos lesz tőle az egész, és ebből a szempontból jól jönnek a táncolós fiúk, mert érdekes lesz tőle a dolog és az ember elgondolkodik rajta, hogy miként kerülnek ők ide. Csajoknak biztos bejön, fiúknak meg ott a csinos lány, aki a végén beszáll a liftbe. A történetnek nincs vége, lehet szándékosan, lehet az élet is hasonlóan írta a dolgot, minden esetre a befejezés balladai homályával zárul a klip.
10/9

Nem könnyű újat hozni a nap alá, de ha megtették volna, akkor ez majdnem tökéletes is lehetne. Túl sok itt a volna, a pontszám a tuti. 50/39 

Nézd meg SP klipjét ITT!

-Fábián Tamás-

[2008.08.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még