2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Radics Béla – Taurus szuperkoncert
Képgalériák
Török Ádám Svájcban
Kapcsolatok
Török Ádám és a Mini
Varga Miklós
Vikidál Gyula
Kapcsolódó események
Radics Béla – Taurus Szuperkoncert
[2005. október 22.
szombat 19:00]

Török Ádám is fellép a Radics Emlékkoncerten

Augusztus végén Svájcban turnézott és már folynak az október 22-i Radics monstre koncert próbái.

A világon mindenhol elismert fuvolaművészünk, Török Ádám augusztusban meghívást kapott a 30. Svájci Zenei Fesztiválra Winterthurba. Nagy megtiszteltetésnek érezte, hiszen az eseményt olyan nevek fémjelezték, mint Aerosmith, Meat Loaf, Prodigy, Steve Ray Vaughan, Ornette Coleman és más világsztárok.

Winterthur főterén 4-500 éves házak között fantasztikus, varázslatos hangulatban 2 koncertet adtak együtt Tom Beckkel és Paullal.
Tom Beck régi barátja és kollégája Ádámnak, akivel több mint 15 éve kapcsolatban állnak. (Magyarországon pedig a Jammin együttessel fel is léptek már.)

A fiatal rendkívül tehetséges, brit blues-rock gitáros Paul Camilleri is egy színpadon lépett fel velük és a produkciónak akkora sikere volt, hogy tavasszal egy magyarországi közös fellépést terveznek. Paul jelenleg a Status Quo-val és Popa Chubby-val turnézik. A csapat fellépett a híres Paddy’s Clubban is, ahol Felix Miller és egy nagyzenekar is csatlakozott hozzájuk. A közönség nagy lelkesedéssel fogadta őket, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy kaptak meghívást jövőre is.

Gyogyó közben gőzerővel készül a Radics Emlékkoncertre, ahol együttese is fellép..
Török Ádám majdnem a Sakk-Matt énekese lett, de mielőtt színpadra léphettek volna, összevesztek. Végül Harmath Albert lett a befutó, de életre szóló barátságukat és egymás iránti tiszteletüket ez a tény abszolút nem befolyásolta. Ádám elmondása szerint Radics Béla nagyon szerette a számait. 1982 nyarán amikor Ádám a Dzsungel című lemezét mutatta be, Béla megjegyezte, hogy ő írja a legjobb dalokat. Rá egy pár hónapra meghalt.

Ejtsünk pár szót a készülő produkcióról.

Az október 22-i Radics-Taurus Emlékkoncert csúcspontjaként nyolc hazai rock sztár áll színpadra.
Kevesen tudják, hogy Vikidál Gyula a Taurus jogutódjaként számon tartott Korál együttes énekese volt egy rövid ideig, ahol Fischer Laci nyűtte a húrokat, a nagy elődhöz méltóan. Ez időszak alatt öt Taurus és egy új Korál nótát próbáltak, ami sajnos Gyula hangjával soha nem került (hivatalos) lemezre.
Csomós Péter Kiss Zoli basszerossal a Taurus megalakulása előtti Tűzkerék formáció ritmusgitárosa és Béla mellett énekese volt. Sok Zeppelin- Cream- és Jimi Hendrix dal fűződik e korszakhoz!
1977. augusztus 20-án óriási bulit rendeztek a Budai Ifjúsági Parkban : a Tűzkerék, Taurus és Piramis közös fellépésén, Radics Béla a Piramis „Becsület”c. nótábájába szállt be Závodi János mellé - második szólógitárosnak. Aki ennek az élménynek részese volt, soha nem felejti el! A két gitáros klasszis zenei ízlése egyébként tökéletesen megegyezett, mindketten a rock és rhytm & blues elkötelezett hívei voltak. Természetesen Janó még ma is az!
A Taurus nóták hiteles előadásához elengedhetetlenül szükség van egy igazi Hammond orgonára – és valakire, aki azt fantasztikusan meg is szólaltatja. Zeffer Andrásra esett a választás; billentyűs képességeit számtalanszor bizonyította úgy a P.Mobilban , mint a Tunyogi Rock Band-ben.
Két olyan pályatárs van a fellépők között, akik nem voltak szoros kapcsolatban sem a gitárkirállyal, sem az együttessel. Takáts Tamás a legfiatalabb résztvevője a koncertnek, ő annak idején rajongóként állt a Taurus közönsége között. Mindez egyáltalán nem akadályozza meg abban(sőt örömmel fogadta a felkérést), hogy egykori példaképének dalait tolmácsolja a színpadon.
Varga Miklós énekesi pályafutása a Pandora’s Box együttesben kezdődött, működésük egybeesett RB.Kapitány életének végső szakaszával; nekik jutott az a szomorú feladat, hogy a róla szóló emlékdalt (Zöld, a bíbor és a fekete) megénekeljék.
Az öt órás monstre koncerten a fenti előadók és fiatal, feltörekvő rock zenekarok (Treff;Team Rock Band) tolmácsolásában valamennyi Radics Béla és a Taurus által írt nóta el fog hangzani.
Ádám hálával és tisztelettel gondol Radics Bélára, sokat köszönhet neki. 1969-be a Sakk-Matt előzenekaraként léptek fel az Ifi Parkban, tulajdonképpen innen indult el sikeres pályafutásuk. A Mini együttes kizárólag azokat a régi balladákat és blues-okat tűzi műsorra, melyek egyrészt Radics kedvencei voltak, másrészt azt a korszakot fémjelzik, melyben a gitárkirály élt és alkotott.

SzilviaC

[2005.09.17.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
szilviac 2005.10.06. 07:13 • [2]
Kedves SOUTHERN,
Köszönöm szépen a hozzászólást. Az információt Török Ádámtól kaptam, én sajnos nem voltam ott. Utánajárok és javítom.
Tisztelettel,
csepreghy szilvia (szilviac)
SOUTHERN 2005.10.04. 20:18 • [1]
Kedves SzilviaC!
A cikkel semmi bajom, csak egy nagy tárgyi tévedés van benne...
Én örülnék a legjobban, ha Stevie Ray Vaughan augusztusban Svájcban koncertezett volna, hiszen hatalmas rajongója vagyok, de sajnos a gitárzseni már 15 éve elhunyt helikopterbalesetben!
Talán, a testvérére, Jimmie Vaughan-ra gondolt?
Tisztelettel
SOUTHERN

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még