2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A Coldplay honlapja
Kapcsolódó cikkek
Történetének legkelendőbb portékáját mutatja be Budapesten kedden a Coldplay
Kapcsolódó Kiadványok
Coldplay: Viva La Vida
Kapcsolatok
Coldplay

Coldplay-es vagy sem? Nehéz kérdés, nincs döntés

Szeptember 23-án Budapesten koncertezik a Coldplay, mi pedig augusztus 5-én megnéztük a weblapjukat.

Külső
Elég érdekes, mondhatni szokatlan, vélhetően mindenkinek tetszetős. Ilyet nem nagyon látni másutt, nekem kicsit feldereng tőle a Vad Fruttik sztájl, de ez csak egy felsejlés. Amúgy az a négy zongora billentyű nagyon izgalmas, főleg, ahogy az egyetlen feketén néha megjelenik valamelyik tag koncert fotója. Nagyon szép ez a betűtípus, stílusos, kicsit ákombákom, de összhatásában még azt is elnézi az ember, hogy nincs háttér. Ez itt valószínűleg nem hanyagság, hanem inkább egy jó megérzés, hogy ettől olyan más lesz ez a honlap.

Viszont nem fognám rá első ránézésre, hogy hú ez biztosan a Coldplay oldala. Persze mindenhol feltűntetik a VIVA feliratot, idővel meg is győztek, de az első benyomás, az nem egy tipikus rájuk jellemző domborulat.
10/8

Naprakészség
Minden nap felkerül valami új, valami friss, blog bejegyzés, videó, interjú, más hír, satöbbi, szóval erre a részre nem is panaszkodhatunk, ezzel hozzák a kötelezőt, ami elvárható mennyiségben egy olyan zenekartól, akik Oszakától Budapestig turnéznak. Feddés viszont, nem is kicsi, hogy nincsen biográfia, persze ha átmászol a MySpace-ükre, akkor ott elérheted, de amúgy tudatlan maradsz az életükkel kapcsolatban. Nyilván nem a bulvárra kíváncsi az ember, de közérdekübb, lexikálisabb infok sincsenek fent a bandával kapcsolatban.
10/5

Kezelhetőség
Annyi a problémám ezzel, hogy össze- vissza van minden. Szóval a news fül alatt 100 féle tartalommal találkozhatunk, négy menüpont van, ahova beledobáltak mindent, ömlesztve, aztán keresd meg, ami érdekel. Így nem lehet. Amúgy könnyen elérhető az a néhány szolgáltatás, amit nyújt a site, bár lehetne még egyszerűbb is, hiszen egy plusz oldalon keresztül nyithatjuk meg őket, viszont mindegyik belső alkalmazás, így nem szenvedünk hiányt, bármilyen lejátszónk is legyen.
10/7

Lehetőség
Elérkeztünk a rövid szőrű fekete lóhoz, ugyanis nagyon kevés dologgal csillapíthatunk a Coldplay éhségünkön. Ami a leginkább bejön, az a letöltés, bár csak egy számot, de akkor is ekkora sztároknál ez még nem számít bevett gyakorlatnak. Ami érdekes, hogy az oldal amolyan szócikkekből áll össze, amiket azért alakítottak ki, hogy a legtöbbet keresett dolgokat könnyebben meg lehessen találni, szinte keresni se kelljen. Kiegészítésnek nem lenne ez rossz, de még jobb lenne, ha lenne egy egyértelmű kis menüsor, és akkor aztán tényleg bármit bármikor.
10/6

Eredetiség
Fogjuk rá, hogy ez olyan tipikusan olyan, mint ők, de lehet saját tudatlanságomból adódóan, de nem mondanám rá, hogy ez egy nagyon jellemző oldal. Bár stílusuk valóban eredeti, akárcsak ez a honlap is, mégis nehezen jön bennem össze ez a kettő, de ezt most tekintsük az én hibámnak.
10/8

Az elején nagyon tetszett, aztán kevésbé, aztán meg úgy közepesen. 50/34

Olvasd el az eddigi honlapkritkáinkat
Nézd meg hányadik jelenleg ez az oldal Ki a legjobb a weben? listán


-Fábián Tamás-

[2008.08.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még