2024. július 19. | péntek | Emília nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Olvasónk elfelejtette hány éves a Paul Anka-koncerten! Ott voltál?
Paul Anka varázsolt Budapesten - újabb érdekességek a buliról
Kapcsolatok
Paul Anka
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Paul Anka - Summer Tour of Europe
[2008. augusztus 5.
kedd 19:30]

Paul Anka lement a színpadról és hölgyekkel táncolt

Leghíresebb dalával, a Dianával kezdte és zárta kedd esti budapesti koncertjét az ötvenes és hatvanas évek legendája, Paul Anka. A kanadai énekes sorra vette a többi nagy slágerét is a Budapest Sportaréna közönségének nagy örömére.

A csaknem teltházas Arénába Anka a közönség felől érkezett a színpadra. Közvetlenül a Diana után másik leghíresebb slágerét, You Are My Destiny-t énekelte el, s ezzel megalapozta a közönség és saját kitűnő hangulatát. Elhangzott a Lonely Boy, az Esso Besso, a Put Your Head on My Shoulder, a Tonight My Love, Tonight, a Crazy Love és sok más közönségkedvenc dala.

Nagy sikere volt a saját pályájának emlékezetes pillanataiból összeállított, dallal kísért "képeskönyvének", amelyet a kivetítőn láthatott a közönség. Lelkes taps fogadta a nézőtéren megjelenő feleségét, Annát. Megemlékezett nagy barátjáról, Frank Sinatráról, aki neki köszönhette My Way című dalát. A dalt "kettesben" énekelték, Sinatra hangját bejátszották az övé mellé.

Jól bírta erővel

Elhangzott a másik híres Sinatra-sláger, a New York, New York is. A képernyőre vetített képekkel és hangjával idézte fel másik barátját, az amerikai szórakoztató ipar másik nagy egyéniségét, Sammy, Davis Juniort.

Akusztikus gitárral kísérve magát énekelt egy rock and roll-válogatást, tisztelegve a műfaj nagy egyéniségei, Fats Domino, Chuck Berry Buddy Holly, az Everly Brothers és mások emléke előtt. Jutott rock and roll a koncert végére is, amikor táncra szólította a közönséget a színpad elé. Ő maga is lement egyszer és egy-két hölgyet táncra kért.

A záró Diana előtt elhangzott még a Whole Lotta Shaking Going On című nevezetes rock and roll, a Beatles repertoárjából ismert Twist and Shut, valamint a sokak által feldolgozott Proud Mary. Végül magyarul is elköszönt a közönségtől.

A 67 éves Paul Anka csaknem két órát töltött a színpadon, jól bírta erővel, még ha a hangja már nem is a régi. Profi műsorvezetése, a nála többnyire jóval fiatalabb zenészekből álló 13 tagú együttese, s a közönség lelkesedése azonban segített ezen. Paul Anka most először lépett fel Magyarországon, s a koncertszervező Showtime Budapest tájékoztatása szerint nemcsak a koncert napját tölti itt.

Olvass tovább: Olvasónk elfelejtette hány éves a Paul Anka-koncerten! Ott voltál?

- MTI -

[2008.08.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sok-sok ezren voltak a TNT együttes...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
Yungblud felrobbantotta a Parkot
beszámolók még