2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kovácsovics Fruzsina nem veszett el, hazatalált! - videóval
Kovácsovics Fruzsina rosszul lett és már pletykálnak
Képgalériák
Kovácsovics Fruzsina: Hazatalálsz - klipforgatás
Kapcsolatok
Kovácsovics Fruzsina

Kovácsovics Fruzsina jól mozog a kamera előtt - mit ér ez?

Egy fiatal előadó életében az első klip mindig egy fontos állomás. Szerintem jól sikerült e téren a debütálás, bár több ponton is lenne mit javítani.

A kritika előtt nézd meg anyagunk tárgyát, a  'Hazatalász' klipet, majd tekintsd meg a forgatáson készült képeinket.

Összhang
Bennem olyan hatást kelt a klip és a szám viszonya, mint egy nonfiguratív tetoválás, amellyel egy érzést kíván valaki kifejezni. Egy dal a boldogságról, célokról, pozitivizmusról, amihez szerintem remekül passzol a rengeteg szín, az üdeség, frissesség és persze a sok mosoly Fruzsinától. Közvetlenül semmi kapcsolat sincsen az animált hátterek és a szöveg között, az egész egy utánérzésen alapszik, ami remélhetőleg eljut a nézőkig.
10/9

Ötlet
Szerintem ez a fajta képi megjelenítés a könnyebb megoldás kategóriába tartozik, mint hogy valami mást, közvetlenebb összefűzést találjanak ki a nótával, mert így csak valamilyen tudat alatti merengésre késztetik a befogadót, holott egyszerűen, a kor szellemének megszokottan a szájába is tehetnék a megrágott ételt. Ez az odarajzolt mű hátteres dolog kicsit olyan lerágott csont nekem, a kezdés is kicsit sablonos, ettől még nem rossz, csak hiányolom az új dolgokat.
10/6

Gyenge pont
Ami nekem nem tetszik, hogy összhatásában túlságosan ingerszegény lett az egész. Három-négy változó terep van, egyszer csak előkerül a gitár, valami gumin úszik Fruzsi a barna vízen, de ennyi. Lefekvés előtt tökéletes, jól el lehet rá aludni, de aki nem kedveli annyira a stílusát, az ezen klip alapján nem is fogja megszeretni, mert nincs benne semmi, ami különlegessé tenné az egészet.

Nem feszültség kell, hiszen az ütné is a dal a hangulatát, mondanivalóját, nem is izgalmas dologra vágynék, csupán egy kis extrára, amiért érdemes megnézni. Lehetett volna valamilyen vicces momentum is, persze utólag mindent könnyebb.
10/5

Legerősebb láncszem
Kétség nélkül az énekesnő alakítása. Látszik, hogy már áll kifutón és tévés műsort is vezetett, mert nagyon ügyesen és természetesen mozog a kamera előtt, a mimikája külön figyelemre méltó. Az a legjobb, hogy, amikor az ember már közel áll ahhoz, hogy elunja az egészet és inkább elkapcsoljon máshova, akkor bevágják közeliben az arcát és azok a pillanatok szerintem teljesen felpaprikázzák az embert, humorosak és helyén valóak egyaránt.
10/10

Nézhetőség
A ki a képernyő előtt ül, annak könnyű is és nehéz is megtekinteni a ’Hazatalálsz’ című videót. Egyrészt nagyon kevés ugrás van benne, másik oldalról pedig nagyon sok folyamatos kép. Előbbi azért jó, mert követhető, felfogható és érthető lesz minden, a hatás biztosan eléri a nézőt. Utóbbi viszont negatív, mert unalmassá, egysíkúvá válhat az egész. Mindkét benyomás kialakul az emberben, de hogy melyik kerekedik felül, az egy sok komponensű egyenlet. Függ a személyes szimpátiától, a daltól, hogy tetszik-e, hangulattól és még pár dologtól, így szerintem ebben az esetben nem jelenthető ki egyértelműen, hogy nézhető-e, vagy sem ez a videó.
10/6

Büszke lehet rá, hogy ilyen első klipje van, nagyon szép, de hátha a következőben több lesz a fantázia. 50/36

-Fábián Tamás-

[2008.08.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még