2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Dopeman új klipje elég régies
Dopeman: "Nagy dolog ez számomra!"
Kapcsolatok
Dopeman

Dopeman "Ne Parázz" klipje ijesztően unalmas

Eredetileg Stricitánc volt, aztán lett belőle Ne Parázz. Azért én kicsit tartok attól, hogy túl lapos és sablonos lett a videó. Tényleg?

Nézd meg a klipet először, majd jöhet a kritika.

Összhang
Az eddig mustrált produkciók közül egyértelműen ennél vehető észre leginkább a kapcsolat a szöveg és a képi világ között. Talán 110 százalék, talán ez már túl sok, de inkább úgy fogalmaznék, hogy nagyon jó, mert a dalnak sincs semmilyen mély mondanivalója, és ehhez tökéletesen idomul a klip, mely hozzá hasonlóan könnyed, néhol még viccesnek is mondható. Jó választás volt ily módon elkészíteni a videót, mert ha az igazi utcai életből vágtak volna be képeket, akkor teljesen összezavarták volna az embert, az ilyen felpimpelt clubos stílus meg már nagyon lerágott csont, annyira meg nem is illik az idősödő rapperhez.
10/9

Ötlet
Egyszerű, de nagyszerű, vagy egyszerű és együgyű? E kettő között vacillálok, más lehetőség nem is jön szóba, ez már az első nézés után biztos. Tény, hogy nem kell nagy fantázia hozzá, hogy az elhangzottakhoz hozzácsapjunk pár képet (rózsás cucc, hátat fordítás, tánc, Király Linda- mondjuk az nem rossz :) )

Viszont azt is meg kell említeni, hogy a maga nemében ehhez ennél nem kellett több, ezt oda is tették, szóval teljesítették a kötelezőt. Bizonytalanságomon csak az enyhít, hogy néhány jelenet (pszichológus, tévés köntösös nős, meg amikor elmegy a két tesó a pár mellett) jó helyen vannak, és üdítően hathatnak a nézőre.
10/7

Gyenge pont
Az egyik nagy font nálam, hogy vannak iszonyatosan ingerszegény részek ebben a négy percben. Ez a veszély már eleve fent áll, amikor egy stúdióban készítünk klipet és a hófehérke hátteret választjuk, de egy-egy kevés szereplős jelenetnél nagyon unalmas az egész, érződik rajtuk, hogy muszáj valamit csinálni, és erőlködéssé válik az egész.

Vannak a klipben jó megoldások, de láthatunk akkora sablont is, ami egyszerűen elsötétíti a képernyőt: ez a keményfiú is táncra perdül, aztán meg az egész banda már nem egyszer tűnt fel mostanában az amerikai hip hop világ egén. Egyszer még poén volt, azóta meg inkább béna.
10/4

Legerősebb láncszem
Kicsit nagyítóval kell keresni, de szerintem a legizmosabb részei a történetnek, abban a néhány beállításban, jelenetben találhatóak, melyekről már részben volt szó. Hogy valami újat is mondjak, az igazi táncosok, breakesek is elég jól adják, és a kánkános cuccba öltözött csajok is jól mozognak. Külön piros pont még a kameramannak, ha nem lenne az a pár szokatlan felvétele, akkor nagyon lapos lenne az egész.
10/7

Nézhetőség
Nem hozzák nehéz helyzetbe a képernyő előtt ülőket, mert elég sokáig mutatnak egy-egy mozzanatot, s mivel a képek és a szöveg között elég durva összefüggések vannak, így pláne nem nehéz megérteni miről is van itt szó. Nyilván, aki leül általában egy Dopeman klip elé, az nem az élet mély összefüggéseire fogja keresni a választ, hanem egy könnyed mesélésre, laza keménykedésre vágyik. Végignézni viszont nem könnyű annak, akinek annyira nem tetszik a szám, mert összességében unalmas a videoklip.
10/6

Szívbetegek és magas vérnyomásúak számára ajánlott, nyugtató kisfilm. 50/33

-Fábián Tamás-

[2008.08.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még