2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Zimány Linda mellé tényleg kellene még valami A Stáb klipjébe
Kapcsolatok
Tóth Gabi
Mark (Zentai Mark)

Gyönyörű tájak, érthetetlen vágások A Stáb klipjében

A helyszín fantasztikus volt, négy fiatal pedig irigylésre méltó programokon vett részt a legkisebb kontinensen. ’Kell még valami’ a szám címe, az elemzés előtt pedig tekintsük ezt egy kérdésnek.

A kriitka előtt nézd meg a klipet

Összhang
Ennél nehéz lett volna jobban összekapcsolni a dalt és a képeket, hiszen a szám, ami a nagyvilágról, annak titokzatosságáról, változatosságáról és megismerhetetlenségéről szól, kapott egy videót, amiben Ausztrália gyönyörű tájait járja négy fiatal, földön, vízen, levegőben. Kellőképpen kontrasztos az egész, mert a természeti szépségek mellett a nagy és a kisvárosi életből is ízelítőt kapunk, de néha felvillan a stúdió is, ahol éneklés közben láthatjuk a kvartettet.
10/10

Ötlet
Szemernyit sem új dologról beszélünk, de ez nem is a spanyol viasz helyzete. A képek érdekesek, lendületesek, néhol extrémek, s így együtt eléggé lázba hozhatják a nézőket. Mondjuk, ha már ott voltak, akkor el lehetett volna képzelni olyan pillanatokat is, amikor a terepen imitálják a dalolást, olyan viszonylag kevésszer volt eddig, és szerintem jópofa lett volna, ha a pálmafák alatt, vagy éppen az őslakosok gyűrűjében csendül fel a szám. Ez nem történt meg, és így kicsit hiányérzetünk lehet abban, hogy a videokliphez külön kevés kockát vettek fel, zömmel a sorozathoz leforgatott momentumokat vágták nekünk össze, és így nincs meg igazán a zenés kisfilm jelleg.
10/6

Gyenge pont
Az előbb említett dolgokon kívül nekem az a legzavaróbb, hogy semmi folyamatosság nincs az egészben. Jó kis bevezetéssel indul a produkció, aztán nagyon hullámzik az egész, nem látszik, hogy bárhova is tartanának a képek, túlságosan kiszámíthatatlan, néha pedig egymást érthetetlenül követő események jönnek, amik sem összhatásában, sem a szöveg szempontjából nem indokoltak, így romlik a hatás. Az pedig végképp nem értem és zavar, hogy a történetnek nincs vége. Persze, a zavaros közbülső részhez ez még éppen passzol is, de viccen kívül ez így nagyon lezáratlan.
10/5

Legerősebb láncszem
Ami igazán izmos ebben a klipben, az a táj. Ilyen adottságok mellett is el lehetett volna rontani, szóval dicséret a szép felvételekét és jó beállásokért, meg persze azt az embert is emeljük ki, aki a programot összeállította. Nélküle nem lett volna ilyen szép a végeredmény, ha ő nem találja ki, hogy ide meg ide el kell mennie a lányoknak és fiúknak.
10/6

Nézhetőség
Részben volt szó a különös vágásokról és összemixelésről, most megint felszínre kerül. Úgy általában elég hosszúak a képek, de amúgy meg nem nagyon tudja a vevő magában egybetenni a részeket, mert sokszor annyi élesek a váltások, hogy csak néz, mint a moziban, hogy ezt most miért. Ennek van pozitív oldala is időlegesen, mert legközelebb is végig fogja nyomni ezt a három percet, hogy végre letisztázza magában a dolgot, de a végén viszont azzal fog summázni, hogy ezek jó kis hangulatképek, de semmi több.
10/6

Egy kis fűszerrel és koncepcióval megspékelve jobb lenne a szánk íze. 50/33

-Fábián Tamás-

[2008.08.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még