2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
L. L. Junior kárpótolja a csalódott rajongókat
Képgalériák
Kamikaze (előzenekar)
L.L. Junior
Kapcsolatok
L.L. Junior (Lesi László Csaba)

L.L. Junior lemezbemutató koncert

Fantasztikus hangulatú lemezbemutató koncertet adott L.L Junior a Pecsában, ahol negyedik önálló albumának volt a premierje.  

Ami már lassan hagyománynak tekinthető, hiszen az előző lemez premierjét is itt tartották. A közönség összetétele – várható módon - döntő többségben a fiatalabb tini leányokból tevődött ki, akik már nagyon korán igyekeztek a legjobb pozíciókat elfoglalni, hogy az első sorokból láthassák kedvenceiket.

A koncert előzenekara a Kamikaze volt, akiknek második lemezük bemutatója volt a zenekar sokkal szókimondóbb és kissé durvább szövegvilággal bíró zenét játszanak, amely alapjául gyakorlatilag a mindennapi élet valós dolgait dolgozzák fel. A realisztikus szövegvilág és előadás kissé megnehezíti a fiúk életét, hiszen nem igen tartoznak a média kedvencei közé, és sajnos a kereskedelmi rádiók sem nyomják őket, mind a koncert utáni beszélgetésünkből kiderült szeretnének Önmaguk lenni és szeretnének saját elképzeléseiket megvalósítani és nem a kompromisszumokkal és komoly „íratlan szabálykönyvek” komoly kritériumainak megfelelve alkotni. Hatalmas sikerük volt és méltón tudták felhozni a közönséget és a hangulatot Junior koncertjére.

Majd néhány perc elteltével elkezdődött a várva várt L.L Junior lemezbemutató koncertje. A közönség hatalmas kitörő sikollyal jelezte Junior színpadra lépését és elkezdődött a buli, ahol az új album mellett természetesen az előző albumok nagy slágerei is elhangzottak.  Hiszen Junior még a kilencvenes években tűnt fel a méltán nagy sikert arató Fekete vonat formációval, majd a zenekarból való kiválását követően Amerikában élt egy darabig és hazatérte után önálló karrierbe kezdett. A sorlemezek mellett más projectekben is vállalt szerepeket, aminek talán legjobb darabja a Nyócker c film volt.

Az új albumon tizenkét dal található és a Falak c számot lehetne első hallásra kiemelni, hiszen ez a szerzemény nagyon jó választás volt.
Junior fiatal életkora ellenére elég komoly témát kapott ebben a számban, hiszen mint példakép a fiatalok körében talán sikeresebben és mélyrehatóbban tud tenni az előítéletek a faji megkülönbözetés a gyűlölködés ellen. Talán sikeresebb módon mintha ez egy kampány keretei között zajlott volna.

Egyébként van még egy dal, amiben a kábítószerek használata ellen tesz tanúbizonyságot, és evvel próbálja felhívni a figyelmet ezen tudatmódosító szerek használatának veszélyeire és elmondani, hogy ezek nélkül is lehet teljes és boldog életet élni. Itt megint egy tipikus példa az előítéletekre, hogy sokan giccsesnek, nyálasnak tartják ezeket a számokat, pedig ennek pont ellenkezője az igaz. Hiszen nem sok fiatal előadó mer ezen témákhoz nyúlni és a repertoárba felvenni, amikor ennél vidámabb témákról is énekelhetnének. De mindenképp dicséretes vállalkozás Junior részéről, hogy rész vállal ezért a nemes ügyért.

Visszatérve a koncertre a fantasztikus dalok mellett ki kell emelni a tánckar munkáját is hiszen a „street” tánc blokkok, mint az ügyes táncos lányok és fiuk nagyon jól egészítették ki a műsor menetét.

A koncert után ismét nagy lázban égett a közönség és ismét nagy rohanás volt a jó pozíciókért, a dedikálás és autogramosztásnál, ahol előkerültek a plakátok, cd borítok, és még a pulóverekre is kerültek aláírások. Természetesen korunk főszereplője a mobiltelefonok is előkerültek egy közös fotó kedvéért, amiből rögvest „egyedi háttérkép relikvikák lettek”, Junior nagyon kedvesen viselte a hosszantartó „megpróbáltatásokat”.

Mondhatnám evvel vége is volt a dolognak, de számomra is meglepő volt a koncert utáni buli. Ahol természetesen a gratulációk és közös fotózások után nem a boros és sörös üvegek kerültek elő és nem csapott hatalmas ivászatba a dolog, hanem egy gitár és egy lelkes csapat vette körül Juniort és így megkezdődött egy kis örömzenélés a barátokkal, ami fantasztikus élmény volt, ahol bár ki, akinek kedve volt énekelhetett szólóban vagy Juniorral. Csak a zene szeretetéért és a zenélés örömért.

A koncertet rögzítették, amiből várható, hogy készüld dvd is. Mint Juniortól megtudhattam az új album fogadtatása rendívül jól sikerült és annak ellenére, hogy csak pár hete van a boltok polcain, nagyon jó tendenciával fogy az album. Továbbá elmondta Junior, hogy minden évben igyekeznek minél nagyobb igényességgel készíteni a lemezeket, a zenét és a színpadi show műsort is, ami látható és hallható is volt a mai koncerten.

-BK-

[2005.09.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még