2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Anyázás egész este a Szigeten: itt járt a Sex Pistols
Képgalériák
Sziget 2008 - Parov Stelar
Kapcsolatok
The Sex Pistols
Parov Stelar
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál 2008
[2008. augusztus 12. - 18. ]

Pofátlan taxis és öreg punkok találkozója a Szigeten

A Sex Pistols volt a pénteki napon a fő attrakció, ez a közönség összetételén is meglátszott. Előjött a sok tarajos punk, mindenhol Sex Pistols pólók. A vihar előszele is megérkezett, ami teljesen jót tett a fesztiválnak, legalább lehültünk egy kicsit. Annyiban változott még a színpadkép a vihar miatt, hogy a hangfalak előtti szigetes molinókat leeresztették, nehogy az egész színpadot felborítsa egy jó kis széllökés.

Kinek jól, kinek rosszul indult a fesztivál. Minket például kiraboltak és szétvágták a sátrunkat is. A szembeszomszédaink rosszabul jártak, kétszer estek a rablók útjában. Először bent aludtak éppen, akkor pénzt sikerült elvinniük tőlük, másodszor már semmit, csak széttúrtak mindent és a hátizsákot az erdősebb részre dobták, ott találták meg.

A fesztivál hivatalos taxicégének munkatársa minden lelkiismeretfurdalás nélkül elkért külföldi barátainktól a Ferihegy 1 és a Sziget közötti távért 8 400 forintot (4200 helyett), ami valljuk be elég arcpirító. Ja igen, előrendeléssel, úgy, hogy esti fuvarról volt szó, mégcsak dugó sem volt. Megy ez, romboljuk csak azt amit eddig nagy nehezen összehoztunk. A többi már a koncertekről szólt.
 
Öreg punk, aki lassan mozog

Pénteken csak a Sex Pistols koncertre értünk ki, egy kicsit kellett már pihenni is. Erre is inkább csak a kíváncsiság vezetett. Egyszerűen nem értettem, hogy milyen létjogosultága van egy ilyen újbóli összeállásnak - a pénzen túl nyilvánvalóan. Hát nem lettem okosabb. Ugye a ’80-as években sem a zenéért szerették az emberek a Pistolst, ez szerintem most sem változott. Nem rossz amit csinálnak, de nagyon minimális.

Mondjuk mást nem is várhat az ember egy punkzenekartól. Nem túl előzékenyek az újságírókkal és a fotósokkal, amikor ez utóbbiak vonultak el a pitből kajánul küldte el őket melegebb égtájra egy röke kis Fuck you Paparazzis felkiáltással. Megcsodálhattuk még Rotten alsógatyáját is, természetesen a brit lobogóval díszitve.

A szerencsésebbek ezután még megcsodálhatták az egykori botrányhős hátsóját is, annak teljesen mesztelen valójában. Túl sok színpadi elemet sem vittek a produkcióba, a két gitáros és Rotten majdnem végig egy helyben álltak. Csak akkor nem, amikor úgy kétszámonként odasétál a dobhoz, előveszi a bekészített töményét és jó kis köpések társaságában fogyasztotta azt.

Elhiszem, hogy világ életében ilyen volt, azért kíváncsi lettem volna rá úgy 25 évvel ezelőtt, biztosan érdekes jelenség lehetett ! A koncert elég korrekt volt, volt a God Save the Queen, az Anarchy in the UK is, viszont a nagy kedvencem a Friggin’ in the Riggin’ sajnos nem hangzott el. Ezen is túl vagyunk, néha vicces is volt, tulajdonképpen egy történelmi esemény szemtanui lehettük…
 
Parov Stelar: mágus a Hajón

Volt szerencsém már ebben a felállásban megcsodálni az osztrák producert, zeneszerzőt a Hajón. Most is hozta ezt a formáját, egy nagyon vidám és profi koncertet kaptunk tőle ismét. Egy nagyon jó hangú énekesnővel, egy szaxissal, egy bőgőssel kiegészülve, tökéletes funkot, soult rittyentett nekünk össze egy kis elektronikus alappal fűszerezve. Nagyon jó koncertekbe lehet ám belefutni az A38 színpadán, ajánlom mindenki figyelmébe.

Parov Stelar szigetelése képekben
 

-Aretuska-

[2008.08.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még