2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Elemeztük a 30Y kedvelt klipjét és kevés meglepőt láttunk
Kapcsolatok
30Y

Valaki összekuszálta mi meg kibogoztuk a 30Y népszerű klipjét

A magyar indie jeles képviselőinek ’Bogozd ki’ című klipjét imádja a közönség, már több mint fél millióan nézték meg az egyik megosztó portálon. Plusz egy, mert mi is, szerintünk ilyen:

A kritika előtt nézd meg a klipet

Összhang
A videó egy szépen összerakott, durva vágómunkával megkreált, de összességében egyszerű képződmény. Ez persze nem baj. A számhoz szorosan véve nem passzol, de mi lazábbak vagyunk, és tudjuk, hogy az ilyen képi megjelenések univerzális kalapként bárkinek a fejére ráhúzhatóak, szóval szinte minden számhoz mennek. Kivéve persze a nagyon szélsőséges dalok, de ahol az életérzés kerül inkább előtérbe, akkor jöhet a brand-klip.
10/9

Ötlet
Az alap már annyira adott, hogy szinte kész is volt, lényegében csak rögzíteni kellett az állóképeket. Persze ezeknél mindig lehet valamilyen kis variálásokat eszközölni, zoomolások, rövidebb, hosszabb vágóképek, stb., de ebben a témában már nem lehet újat hozni. Ilyen kezdeti hátrányból indul mindenki, aki ezt választja, és bár ez a mostani példa nagyon művészi, attól még nem egy nagy durranás.

Ettől függetlenül érthető, hogy szívesen nyúlnak ehhez a stábok, hiszen a rajongók így akció közben láthatják kedvenceiket a tévében, olyan pillanatokat kaphatnak el (nem beállítottakat), amiket egy kötött, mű videóban nem lehetne. Ergo a közönség imádja ezt.
10/6

Gyenge pont
Csatlakozva az előbb említettekhez, és még annyit hozzátéve, hogy elég kevés izgalmas esemény van a klipben. Megvannak az ilyenkor szokásosnak nevezhető sejtelmes, kultusz teremtő momentumok, és néhány meglepő dolog, mint amikor a srác a közönség soraiba ugrik a színpadról. Seres Tamás rendező vezetésével a csapat egy fesztiválon vette fel a kockákat, így talán jogos a követelés, hogy sok X, de jelen esetben Y ember esetén össze lehetett volna hozni valami különlegesebbet is…mármint több fűszer kellett volna ide szerintem.
10/6

Legerősebb láncszem
Nagyon szép szituációkat vett fel az operatőr, és a vágások is királyok lettek, bőven jobb, mint egy átlagos hazai videóban. A klip nagy hatását a már megjegyzett technikai megoldásokban érzem, amikor nem csak egy rögzített helyzetből látunk pár másodpercet, hanem elmozdulásokkal, felvillanásokkal, közelítésekkel, stb. Ettől lesz érdekes ez a produkció.
10/7

Nézhetőség
A kezdeti ledöbbenés után, hogy itt ilyen retrós a kép és olyan koncertes kulisszatitkos a klip, a végére teljesen elfogy a szufla. Az utolsó negyedben már semmi sem történik, a képek bár ugyanolyan jók, mint előtte, mégis unalmassá válik az egész, bár ez is olyan eleve elrendelt dolog, hiszen ebben a témában nem könnyű újat mutatni.
10/7

Summa summarum elég szép lett a videoklip, csak a végére ellaposodik. 50/35


-Fábián Tamás-

[2008.08.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még