2022. június 25. | szombat | Vilmos nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Buborék együttes: Utazás
Kapcsolatok
Buborék együttes
Legnépszerűbb csengőhangok

Itt a gyerekek új kedvence! Mesés "Utazás" a Buborék együttessel

Halász Judit nyomdokaiban, egy igényes gyerekzenekar!

A Buborék tagjai sosem fognak felnőni, számukra a játék és a móka lételem. Élő fellépéseiken a szülők és gyerekek együtt táncolnak, számolnak, vonatoznak és énekelnek. A közös játék alól senkinek sincs kibúvó! Az Utazás című első albumukat a közönség követelte ki, hiszen minden műsoruk után özönlöttek hozzájuk a szülők és a gyerekek, hogy szeretnék hazavinni lemezüket. Saját szerzeményű gyermekdalaik nemcsak szórakoztatóak, hanem - ami igazi ritkaság a műfajban - zeneileg is magas színvonalúak. A Buborék együttes egyik dalát Halász Judit is énekli.

A lemez valóban egy kalandos utazás az egész család számára a zenei műfajokon és a nyár legboldogabb pillanatain keresztül. A dalok között van rock and roll, blues, pop és dance stílusú, illetve ír és indiai népzenei elemeket is hallhatunk egyes számokban. A dalszövegek varázslatos hatással vannak a közönségre, hiszen nemcsak viccesek, hanem aktuálisak, modernek is.

A Buborék szövegeivel gondolkodó kisemberekhez szól, akiket ugyanúgy minden érdekel, mint a nagyokat és bizony problémáik is akadhatnak, például a „Számtan”-nal. Megéneklik a gyermek „Híradó”-t; a nyári élményeket – az „Utazás”-t, a „Sátorozás”-t, a „Pillangó”-t -, és persze minden mulatságot, ami csak létezik kerek-e világon. Az együttes - saját bevallásuk szerint - ötleteiket a legjobb forrásból merítik: „Galád módon kihallgatjuk, ahogy a gyerekek beszélgetnek egymással; megfigyeljük, ahogy játszanak, és nagyon sokszor elbeszélgetünk velük.

Így született meg a „Számtan” című szám is. Tudjuk, hogy eleinte a matek nem igazán tartozik a kedvenc tantárgyak közé, pláne a szorzótábla. Gondolkodtunk, és kitaláltuk, talán ha zenében tanítjuk őket, akkor segíthetünk nekik.
” – meséli a Buborék énekesnője, aki maga is anyuka, így élete minden pillanatát gyerekek társaságában tölti.

A hanganyag mögött kétségtelenül profi zenészek állnak. Kovács Csilla, az együttes énekesnője, aki a magyar nóta sztár, Tarnai Kiss László tanítványa; a billentyűknél Kun Krisztián; a gitárnál pedig Kerékgyártó László, akinek nevét a világhírű Beatles feldolgozás együttesből, a Beathoven-ből is ismerhetjük.

A Buborék rögtön az összeállás évében óriási szakmai elismerésben részesült: a „Hócsata” című számuk annyira megtetszett Halász Judit művésznőnek, hogy megkereste az együttest, és ez a dal saját előadásában felkerült a „Hívd a Nagymamát!” című albumra. A lemezbemutató koncerten már az egész Vígszínház kívülről fújta a Buborék slágerét.

A Buborék Utazás című lemeze kitekintés a világra a gyermekek szemével. Kicsiknek és nagyoknak, gyerekeknek és szüleiknek, az egész családnak remek lehetőség, hogy belopják a mókát és a játékosságot mindennapjaikba!

-K.Ildikó-

[2008.08.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kupte si JWH-018 online egyéb [2022.06.22.]
Show zenekar énekesnőt keres! zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2022.06.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Visszatért Billy Talent a Budapest Parkba - képekben
Többszöri lemondást követően hat év...

Megnéztük: Enrique Iglesias koncert az MVM Dome-ban
Három állomásos miniturnét tartott Enrique...

Rockszínpaddá változott a Vígszínház - képekben
Akiken nem fog az idő vasfoga: az Iron Maiden Budapesten - képekkel
Kategóriákon felüli óriási rock élmény: SCORPIONS! - képekkel
Esti Kornél lemezbemutató volt a Parkban - képekkel
Angyalföldön zúzott a Hooligans - képekkel
beszámolók még