2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Musical és Operett Újság
Operettszínház
SonyBMG
Kapcsolódó cikkek
Adagio
Képgalériák
Adagio
Kapcsolatok
Homonnay Zsolt
Nagy Sándor
Balczó Péter

Az Adagio gőzerővel készül

Nagy Sándor, Homonnay Zsolt és Balczó Péter elmondták, hogy nagyon nehéz volt kiválasztani azokat a ma már klasszikusnak számító magyar és külföldi dalokat, melyeket szimfonikus zenekari kíséretre át lehet dolgozni és nagyívűen elénekelni.

Gőzerővel folynak a munkálatok az Adagio együttes háza táján. Stúdióba vonultak a fiúk, ahol Silló István zenei irányitásával készítik első stúdióalbumukat. Debütáló lemezükön világhírű külföldi és közkedvelt magyar dalokat hallhatunk majd nagyzenekari kísérettel, klasszikus énekstílusban.

- Beszéljünk a névválasztásról, mit takar a név „Adagio”?
Zsolt : - Szeretnénk egy crossover stílusban működni, ami egyesíti a klasszikus és a populárisabb zenét. Az adagio egy zenei kifejezés, de túl azon, hogy rengeteg adagio mű létezik, a szó maga azt jelenti, hogy szélesebben - lassabban. Azt szeretnénk, hogy a popzenében rejlő melódiákat kibontva, talán ennek szellemében klasszikus stílusban vezetnénk elő. Szeretnénk emblemetikusan egy adagio feldolgozást is felénekelni a lemezre. A modern zene és a klasszikus zene találkozására törekszünk.

- Mikor született meg az ötlet?
Nagy Sándor : Zsolttal sokszor léptünk fel különböző rendezvényen, és egyre többet beszéltünk arról, hogy jó lenne valami közös produkcióval jelentkezni. Ezt meghallotta Környei Attila manager, aki az ötletből valoságot faragott. Megalakította az Adagio együttest.

- Ez egy könnyedebb műfaj, Péter hogyan került a produkcióba operaénekesi hátterével?
Zsolt:-nyár elején hívta föl a figyelmünket Környei Attila egy rendkívül tehettséges fiatal debreceni tenoristára. Miután meghallgattuk, rögtön tudtuk, hogy nekünk együtt kell színpadra állnunk.
Péter : - Nem áll távol tőlem, a könnyedebb műfaj. Annak ellenére, hogy operaénekesnek készülök szeretek minden zenei műfajt. Ebbe a „szélesen – lassan” vonalba beletartozik az operaéneklés is. Ez most egy teljesen új feladat összehozni a két stílust. Az Adagio együttes egy igazi kihívás számomra .

- Hogyan tudjátok majd a koncerteket a színházzal összeegyeztetni?
Zsolt: - Nagyon várjuk már az első fellépéseket,de már most kijelenthetjük, hogy nem a mennyiség, hanem mindig is a minőség lesz számunkra a fontos. . Legyen kevesebb fellépés, de a lehetőséghez képest élő zenekaros koncertek. Silló István a zenei vezetőnk . Azon kívül, hogy együtt dolgozunk vele az Operettben és a Madáchban azért kértük fel őt, mert az ő nevével fémjelzett zenekar azt a minőséget és színvonalat hordja magában, amit mi szeretnénk nyújtani. Nem állandó zenekarrral lépnénk fel kizárólag, tervezzük, hogy városi zenekarokat is bevonnánk. Gondos szervezéssel biztosan meg tudjuk oldani a színházi munka mellett az Adagio működését.

- Milyen dalok lesznek a lemezen? Hogy állnak a felvételek?
Nagy Sándor : - Lesz például Demjén Ferenctől a Szabadság vándorai, Cserháti Zsuzsától az Elfelejtett dal, Edda - Utolsó érintés, lesz Freddy Mercurytól egy dal, a Piramistól Szállj fel magasra, stb. Ezek mind nagyzenekari kisérettel , három szólamban fognak megszólalni.
Zsolt : - A legizgalmasabb dolog, hogy a felvételek közben megszületett egy saját hangzás. Ahogy a Péter mondta: ez egy nagy kirándulás. Igen, például egy Balázs Fecó dalban vannak olyan gyöngyszemek, amiket érdemes kibontani és adagiohoz híven kicsit kiszélesíteni.
Nagy Sándor: - Silló István amig Japánban turnézott, addig Ricsivel dolgoztunk. Riederhauer Richárd tanította be a szólamokat, ő a korrepetítorunk. Jelenleg a nagyzenekari felvételek dolgozunk.

- Mikor jelenik meg a CD?
Nagy Sándor : - Reményeink szerint október közepe- vége körül. Nem egyszerű most az életünk, mivel közben mindenki játszik a színházakban, próbál, tanul, de most a legfontosabb számunkra a lemez. Szeretnénk valami nagyon komoly dolgot letenni az asztalra.

- És végül a színházban mi vár rátok az idei évadban?
Péter : - A debreceni Csokonai Színházban kórustag voltam, onnan eljöttem az Adagio miatt. Októbertől a grázi Zeneművészeti Főiskola vár rám. Mindenképpen szeretném építeni az operaénekesi karrieremet, szeretnék kurzusokra, meghallgatásokra és versenyekre is járni. Egyiket sem szeretném a másik alá rendelni.
Nagy Sándor: - Én játszom a Volt egyszer egy csapatban, beálltam az Operaház Fantomjába Raulként, Székesfehérváron a Diótörőben is fellépek, a Madách Színházban játszani fogok a Producerben, lehet, hogy leszek a Vámpírok báljában.
Zsolt: - A Szépség és a Szörnyeteg, Rómeó és Júlia, Helló! Igen?!, Bál a Savoyban megy tovább, az Operaház Fantomja is elindul, gyakorlatilag minden tavalyi darabom megy tovább.)

- Az új darabok?
Zsolt: - Az Operettszínházban lesz a Menyasszonytánc és a Myerling. Még nem alakult ki teljesen a szereposztás, örülnék, ha benne lehetnék.

Hamarosan a nagyközönség és megismerheti ezt a három páratlanul tehetséges, elegáns és elragadó fiatalembert.

kati-szilviac

[2005.10.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még