2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
További információ
Kapcsolódó cikkek
Döntött az egykori Megasztár-zsűri: megvan a győztes
Kapcsolatok
Pély Barnabás
Novák Péter
Makám
Nomada
Fabula Rasa
Korai Öröm
Zuboly
Kultúrpart
Camea.hu

Újabb tehetségeket keresnek

A dalverseny lezárását követően újra tehetségek után kutat a Kultúrpart stábja: ezúttal a „Mátyás, a tehetséges” címmel megrendezésre kerülő Világzenei Tehetségkutató Fesztivál támogatójaként vállal szerepet a hazai népzenei hagyományok újjáélesztésében, valamint a hátrányos helyzetű fiatal tehetségek felkarolásában.

Bár a dalverseny lezárult, a jelentkezők – a tehetséges előadók, zenekarok, szerzők – nagy számára tekintettel a győztes Camea.hu mellett további zenekarokat jutalmazott meg a zsűri: a versenyben két hétig folyamatosan élen járó, pop-funky zenét játszó Veracruzt, az April együttest, valamint a tizenévesekből álló formációt, a Zaporozsecet. Mindhárom csapat öt-öt napot tölthet a Kultúrpart stúdiójában, ahol saját lemezüket állíthatják össze.

A zsűri és a közönség egyik nagy kedvence, a „stílusteremtő” Maszkura együttes dalához pedig a Kultúrpart stábja készít videoklipet.
Hamarosan kiderül az is, hogy a pályázók közül ki működhet közre szövegíróként a United frontembere, az egyik zsűritag Pély Barna következő produceri munkájában, emellett még gazdára várnak értékes technikai berendezések is, melyekről ugyancsak döntést hoz a jeles szakemberekből álló zsűri.

Tehetségkutató Fesztivál a Mátyás téren

A dalverseny lezárását követően újra tehetségek után kutat a Kultúrpart stábja: ezúttal a „Mátyás, a tehetséges” címmel megrendezésre kerülő Világzenei Tehetségkutató Fesztivál támogatójaként vállal szerepet a hazai népzenei hagyományok újjáélesztésében, valamint a hátrányos helyzetű fiatal tehetségek felkarolásában.

A 2008. szeptember 11. és 14. között a VIII. kerületi Mátyás téren zajló fesztiválon a Kultúrpart által biztosított nagyszínpadon mutatkozhat be az a 30 zenekar, amelynek élő produkciója merít bármilyen népzenei hagyományból, ezt ötvözi modernitással és az előválogatáson elnyerte a zsűri tetszését. A bírálók között Krulik Zoltán (zenész: Makám), Balogh Gusztáv (zenész: Nomada, Fabula Rasa) mellett Novák Péter, a Kultúrpart kreatív vezetője is megtalálható.

Szeptember 11-12-én délutántól, 13-án pedig egész nap, 3 helyszínen folynak a koncertek, 40-60 perces blokkokban. A versenyben lévő zenekarok fellépését nagykoncertek zárják (Besh O Drom, Korai Öröm, Zuboly), fellép a dalverseny egyik különdíjasa, a Maszkura, továbbá VIII. kerületi zenekarok, és rap jam lesz hallható a közösségi ház termeiben. 14-én kora délután kerül sor a zsűri értékelésére, a díjátadásra, majd Makám családi koncertre. A rendezvény ingyenes.

– Privy Council Communications –

[2008.09.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még