2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Joe Cocker Cover Band
Piknik Park
Supernem
Török Ádám és a Mini
Kapcsolódó események
WoodRock Tribute Fesztivál
[2008. szeptember 12.
péntek 18:00]

Egy kis WoodRock a Pecsában

1969. augusztus 15. Ki ne emlékezne erre a dátumra, és a hozzá kapcsolódó eseményre, akár az egykori vasfüggönyön innen, vagy azon túl? Aki ma is igazán szereti a beat/rock muzsikát sohasem fogja elfelejteni azt a közel 40 esztendővel ezelőtt

Bethelben megrendezett hippy-fesztivált, melyre - az előzetes várakozásokhoz képest - négyszeres mennyiségű embertömeg zarándokolt el. Az augusztus 18-áig tartó dzsemborin egymásnak adták a színpadot a kor neves sztárjai. A névsor – a teljesség igénye nélkül - Joe Cockertől Janis Joplinig, a Grateful Dead-től a Ten Years Afterig, vagy a Creedence Clearwater Revival-től Jimi Hendrixig terjedt. Az esemény Woodstocki Fesztivál néven írta be magát az egyetemes rock-történelembe.

2008. szeptember 12. Remélhetőleg – a várakozáshoz képest -, ez alkalommal is nagyon sok egykori, és persze fiatal rock-rajongó fog elzarándokolni a Rockzene Mekkájába, a Petőfi Csarnokba, hogy átadhassa magát a közel 40 esztendeje létező, elpusztíthatatlannak tűnő rock/blues muzsikának.

Akik a vasfüggönyön innen élték akkori diák-mindennapjaikat; sercegő bakelitlemezeken, csoportokba verődve hallgatták a „tiltott nyugati zenét” - bennük minden bizonnyal nosztalgikus érzések támadnak. A fiatal korosztálynak pedig azokat a gyökereket, kapaszkodókat jelentheti, amely nélkül ma nem létezhetne sem a modern rock, sem a metál műfaj.

Azon az estén, a korszakot idéző hangulatról kitűnő tribute-zenekarok gondoskodnak a PeCsa színpadán. A Santana Coverband - mint neve is utal rá -, a zseniális mexikói gitáros repertoárjából szemezget. A füstös hangú, ma is aktívan fellépő énekest, a Joe Cocker Coverband személyesíti meg.

Message to Hendrix elnevezéssel, egy Jimi Hendrix Tribute Band-et köszönthetünk a fesztiválon. A fiatalon elhunyt, félvér gitáros-énekesre, mint Woodstock hősére emlékeznek a zenerajongók. A Linkin Park zenéjét – az eredeti banda hiányában -, a Piknik Park tribute-csapat idézi fel.

Persze hogy a sztárvendégek sem hiányozhatnak a WoodRock Fesztiválról! A Szupernem, valamint Török Ádám és a Mini műsora, minden bizonnyal felteszi a koronát erre a jó kis múltidéző, valamint a bíztató jövőbe mutató, várhatóan jó hangulatú összeröffenésre.

Ne felejtsük el az időpontot: 2008. szeptember 12. péntek, Petőfi Csarnok. Kapunyitás 18 órakor, műsorkezdés 19 órakor. És még valami: a jegyek elővételben 1.800.- Ft, a helyszínen 2.200.- Ft-ba kerülnek.

-Hegedűs István-

[2008.09.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még