2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Születésnapot ünnepel a Tizenhét
Kapcsolatok
Tizenhét
Legnépszerűbb csengőhangok

Nagyon pörög a Tizenhét

Nem is volt az olyan régen, amikor a Tizenhét zenekar születésnapi koncertjéről adtunk hírt, s máris eltelt egy év: újra ünnepel a csapat. Számos változáson ment keresztül a formáció, erről és a soron következő buliról is faggattuk Edét, a basszusgitárost.

Egy évvel ezelőtt szeptember 17-én tartottuk hetedik születésnapi koncertünket, amely véleményem szerint várakozásainkon felülire sikeredett. Nagyon sokan érkeztek hozzánk és táncolták végig az estét, többen Budapestről utaztak ide a buli kedvéért. A másik két részvevő zenekar, a Shanti Ska Tones és a szlovéniai Siti Hlapci megalapozták az este hangulatát, utóbbiak muzsikája magával ragadta a közönséget. – kezdte a zenész a mesélést.

Ami minket illet, 1,5- 2 órás műsorral készültünk, amelyben helyett kapott számos új szerzeményünk, ezeket azelőtt még soha nem mutattuk be. Persze pár régi, legendásnak mondható dalunk is felcsendült. Régi tagok is megfordultak a színpadon, Bali, Sümi, Árpi és Tilla személyében. – összegzett.

Számos pozitív változás

Az elmúlt egy év során nagyon sok, pozitív esemény történt zenekarunk életében. Ezek közül az első Németh Attila (Tilla) visszatérése volt a zenekarba. Ő a zenekar egyik alapítója, 4 év után csatlakozott hozzánk ismét, így a zenekar 10 tagúra bővült. A másik fontos változás Zsolti hangszerváltása volt, ő szaxofonról tért vissza eredeti hangszeréhez a zongorához. Mondanom sem kell, hogy a billentyű és még egy gitár megjelenésével a zenekar hangzása, megszólalása hatalmasat változott. – lelkendezett Ede.

Végre nagylemezzel jelentkeznek!

Hogy lehet az, hogy egy hét évesre múltra visszatekintő zenekar életében még soha nem volt nagylemez és csak a 8. születésnap környékén jelentetnek meg korongot a fiúk. Ennek is utánajártunk, a bőgős készségesen válaszolt.

Tavasszal, pár különösen jól sikerült koncert és pozitív visszajelzések hatására eldöntöttük, hogy idén elkészítjük első igazi nagylemezünket. Hozzá kell tennem, hogy 4 éve semmilyen felvételünk nem készült, éppen elérkezettnek láttuk az időt, hogy sokat változott zenénket rögzítsük és a közönség elé tárjuk. A nyár a felvételek elkészítésével és az album előkészítésével telt, így viszonylag kevesebb koncertre került sor, de talán azt mondhatom, megérte. – jelentette ki.

Az albumon 12, eddig sosem rögzített szerzemény kapott helyet, ezek között akad számos nóta, amelyek még koncerten sem hangzottak el eddig. Úgy gondolom, sokszínű, zeneileg változatos anyagot sikerült készítenünk, amely sokban különbözik a zenekar korábbi korszakától. A tempósabb ska dalokon kívül, több jól táncolható, ám itthon kevésbé ismert early reggae és rocksteady kompozíció került a lemezre. Az album, várhatóan szeptember közepén jelenik meg, nevét egyelőre inkább titokban tartanám… – jegyezte meg Ede sejtelmesen.

Az első hivatalos hazai lemezbemutató koncertre szeptember 27-én kerül sor Szombathelyen, amely egyben a nyolcadik születésnapunk megünneplése is lesz. Itt már hallhatóak lesznek a legújabb szerzeményeink is, valamint az új lemez is megvásárolható lesz. Az estére idén is több vendégzenekart hívtunk, jelen lesz az egykori Nemérdekes-ből alakult Bőgőmasina, valamint a hazai ska úttörői, az újra működő legendás CsizmáSkandúr. Reméljük minden együtt lesz ahhoz, hogy egy némileg múltidéző ám sokkal inkább előremutató, és igazán jó hangulatú esténk legyen. – fogalmazta meg reményeit.

Érdemes kitérni arra az érdekes részletre, hogy 6-7 éve, a Tizenhét indulását követően a Csizmáskandúr, a Tizenhét a Kókler és a Nemérdekes sok közös koncertet adott, hatalmas bulik kerekedtek. S ami igán fontos: akkoriban még nem volt ennyi ska-t, reggae-t játszó zenekar az országban, csupán ez a 3-4 banda létezett.

Külföldi turnéval edzenek

Ha már nagylemezzel is készülnek, akkor szinte törvényszerű, hogy külfödre is meghívást kapnak a csapatok. Nincs ez másként a Tizenhétnél sem, bizony ők is nyakukba veszik a Balkán egy részét.

A lemez megjelenésével egyidőben, a zenekar történetében először külföldi turnéra kerül sor. A Balkánt vesszük célba, egy szegedi koncertet követően Szófiában, majd Plovdivban játszunk, ezek után érkezünk meg Isztanbulba. Tudomásunk szerint az ottani klubélet nagyon jelentős, és igazán jó hangulatú ska bulikra lehet számítani. Isztanbulban még egy napot töltünk el, majd hazaindulunk, de még tervben van egy újvidéki koncert is. Miután hazatérünk, októbertől kezdődően országos lemezbemutató turnét tervezünk, melynek keretein belül szeretnénk a lehető legtöbb helyre eljutni idehaza, ám pontos állomásokat és dátumokat csak később tudunk közölni, de természetesen a honlapunkon folyamatosan frissítjük a bulik időpontjait és helyszíneit. – zárta lapunk tájékoztatását Ede.

Az elmúlt egy évben tehát számos dolog történt a Tizenhét háza táján, amelyek szerencsére mind pozitív eseményként könyvelhetőek el. Nagylemez, külföldi turné, sikerek? Miről álmodhatnak még a tagok? Nos, ezt nem sikerült kideríteni, de ahogy ismerjük őket: véghezviszik…

– Havassy Anna Katalin –

[2008.09.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még