2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Mi történt szeptember 10-én? - a nap viccével
Kapcsolatok
Füredi Nikolett
Musical

Füredi Nikolett szeretetben és harmóniában nevelkedett

A kiváló musicalszínésznő 19 évesen Evitát énekelt – ez volt élete első musicalszerepe. A távoli országokban is népszerű Füredi Nikolett amellett, hogy szeptember 10-én született, a névnapját is ma ünnepli.

19 évesen Evitát énekelt – ez volt élete első musicalszerepe. A távoli országokban is népszerű Füredi Nikolett amellett, hogy szeptember 10-én született, a névnapját is ma ünnepli.

Nem volt szándékos a szüleim részéről – mondta nevetve a musicalszínésznő. - Ráadásul a páromnak is ebben a hónapban van a születésnapja, így minden évben összevonjuk az ünnepeket.

Honlapján így mutatja be magát:

1978. szeptemberének 10. napján születtem. Optimizmusom és derűlátásom szüleim legnagyobb örömére igen korán megmutatkozott. Ez nem is csoda, hiszen a legnagyobb szeretetben és harmóniában nevelkedtem. A zenéhez való erős vonzódásom már óvodás koromban megmutatkozott. Szívesen szerepeltem mindenféle óvodai ünnepségen.

Autodidakta módon megtanultam furulyázni, énekeltem, táncoltam, szavaltam. Kedvenc óvó nénim hívta fel szüleim figyelmét arra, hogy talán érdemes volna komolyabban foglalkoznom az énekléssel. Így 6 évesen sikeresen felvételiztem a Magyar Rádió és Televízió Gyermekkórusába.
Az ott eltöltött 10 év nemcsak a zenei képzésem szempontjából volt nagyon hasznos, hanem rendkívüli fegyelmezettséget is kívánt, és sok mindenre megtanított a közösségben való együttműködésről és munkáról. Az éneklés mellett tanultam 3 évig furulyázni, 2 évig fuvolázni és közel 2 évig hegedülni. Rengeteg fellépésünk volt: koncertek, hangversenyek, kórusversenyek.

Sokat jártunk külföldre vendégszerepelni: több ízben voltam Franciaországban, Svájcban, és Japánban turnéztunk egy egész hónapig. Középiskolai tanulmányaimat a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban végeztem. Persze az éneklést továbbra is folytattam.

Ez idő tájt alakult ki különös vonzalmam a musicalek iránt. Két évig jártam a Toldi Mária által vezetett Vasutas Zeneiskolába, ahol a musical éneklés alapjait korábbi példaképemtől, Nagy Anikótól tanultam meg. Hangképzésre, az általam nagyra tartott Kővári Judithoz jártam.

A Rómeó és Júlia Capuletnéja

Ezután a Continuo Zeneiskolában tanultam éneket, amely izgalmas volt, mert ott az éneklés anatómiája is a tananyag része volt, amiről máshol nem hallottam azelőtt. 17 éves koromban kezdtem járni Földessy Margit színjátékországába. Érdekelt, hogy hogyan tudnék dalokat úgy előadni, hogy színészileg is hiteles legyen. A gimnázium elvégzése után jelentkeztem Gór-Nagy Mária Színitanodájába, ahova felvételt nyertem.

A tanodás éveim alatt már turnézni jártam Várkonyi Mátyás által dirigált társulattal Németország és Ausztria területén. Így csöppentem bele a musicalek világába és játszhattam el életem első és egyben egyik legmeghatározóbb szerepét, az Evitát. Ekkor mindössze 19 éves voltam.

Nagy szeretettel gondolok minden eddigi kollégámra, rengeteget tanultam tőlük! Ami a jövőt illeti, izgatottan várom az új kihívásokat! - írta bemutatkozásában Nikolett, aki jelenleg a Budapesti Operettszínházban szerepel, ahol a Mozart! című musicalben Waldstätten bárónő szerepében debütált – amelyet már a színház németországi turnéján is nagy sikerrel énekelt –, illetve megkapta még a Rómeó és Júliában Capuletné, az Abigélben Zsuzsanna szerepét, valamint az Elisabeth címszerepét is.

- zene.hu -
Fotó: furedinikolett.com

[2008.09.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még