2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
MagyaROCK Rádió
Legnépszerűbb csengőhangok

A legnépszerűbb webrádió: Csak az Antarktiszon nem hallgatják a rockadót

Folytatjuk a netrádiós versenyünket, amelyben már számos rádió került górcső alá. Most a MagyaROCK Rádió következik, akik nevükhöz hűen igazi magyar rockzenét játszanak.

A korábbi tesztidőszakokat leszámítva, hivatalosan 2006 októbere óta működik. Már egészen a kezdetektől fogva napi 24 órás, azaz folyamatos műsorsugárzással. Lassan 2 éve megállás nélkül, és reményeik szerint még jó sokáig, azaz amíg érdeklődés mutatkozik rá, addig bizony közvetíti az adást a rádió.

A név pedig kötelezi őket. Ennem értelmében tehát magyar rock zenét kínálnak. E spektrumot tágították oly módon, hogy megférnek az adásban még a blues és underground jeles képviselői is.

Külföldiek az egyedi műsorok között

Egyedi műsoraikban külföldi, hasonló stílusú zenét játszó klasszikusok is helyet kapnak, valamint nem csak magyar zenét lehet kívánni. Persze meg kell említeni, hogy csak abban az esetben hangzik el külföldi dalra jött kérés teljesítése, amennyiben illeszkedik az előbb említett ars poetica-hoz.

Gyakorlatilag 3 szegedi barát működik együtt a rádió üzemeltetésében, és vállalja az összes vele járó költséget is. A MagyaROCK Rádió reklámozása nagyon szerény keretek között történhet, tekintve, hogy mindannyian alkalmazottak, de ahogy sokszor mondták már: a szerelem nem ismert határokat.

Az Antarktiszt leszámítva minden földrészről hallgatták már a műsorunkat, erről a Google megfelelő statisztikái az irányadók. Néhány további statisztikát: hozzávetőleg 3300 regisztrál felhasználójuk van, s a kezdés óta kb. 343 ezren nézték meg a weboldalt. A külön szerkesztett adásokat, magazinokat nem számítva több, mint 200 magyar előadó közel 2500 dala hallható.

Több helyen is ott vannak

Számos aktuális zenei hírt jelentetnek meg a honlapjukon, hogy tájékoztathassák a látogatókat. Részt vesznek koncerteken és lehetőség szerint interjút készítenek az előadókkal, legutóbb például az Uriah Heep frontemberével Mick Box-al beszélgettek, amikor Budapesten jártak.

Több rendezvényt igyekeztek szerény eszközeikkel szponzorálni, amely erőfeszítéseik arra irányulnak, hogy népszerűsítsék közös gyermeküket, a webrádiónjukat, amely komolyabb befektetői tőke nélkül szélmalomharcnak tekinthető. Megjelentek már több sportversenyen (biliárd, asztalitenisz) vagy például a tavalyi magyar bajnoki rögbi döntőn láttak el támogatói feladatokat.

A MagyaROCK rádió tehát minden követ megmozgat, hogy népszerűsítse és a felszínen tartsa a magyar rockzenét, s hogy jó célt tűztek ki maguk elé, azt a látogatottsági adatok mutatják.

A legnépszerűbb webrádió verseny eddig bemutatott nevezői

– zene.hu –

– havassy –

[2008.09.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még