2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Letartóztatták az énekesnőt
Amy Winehouse meghal, ha nem hagyja abba a drogozást
Nem keménykedik feleslegesen a Metallica a világhálón
Botrány! A megjelenés előtt neten a Metallica lemez
26 éves a kábítószerrel is jóban levő sztárénekesnő
A világsztár kalapozott a Temze partján  
Kapcsolatok
Tom Jones
Amy Winehouse
Legnépszerűbb csengőhangok

A bányászból lett világsztár 15 év után új lemezzel jelentkezik

Tizenöt év után jelentkezik új lemezzel Tom Jones. A walesi bányászból lett énekes olyan lírai dalokkal vált közönségkedvenccé, mint a Green, Green Grass of Home vagy a Delilah, ám erős hangja jól illett a "fekete" műfajokhoz is. Az új korong novemberben kerül a boltokba az AP jelentése szerint.

A 68 esztendős énekes új lemezének címe 24 Hours, s a korongon csaknem teljesen új dalok hallhatók majd. A stílusa "retrós", kicsit emlékeztet a botrányhősnő, Amy Winehouse sokszorosan kitüntetett Back To Black című albumára. A lemez producere a Future Cat társulás, amely többek között olyan mai sztárokkal dolgozott, mint Kate Nash vagy Lil Wayn.

Tom Jones hangja a régi, cseppet sem öregedett. Maga az énekes nemrégiben azt nyilatkozta, hogy versenyben akar maradni, s az ismert angol szólással élve új anyaga "nem oldie, de goodie. "Olyan dalokra gondoltunk, amelyek retrós hangzásúak ugyan, de újak. Még lobog bennem a tűz, s arra törekszem, hogy hangom a lehető legtermészetesebben szólaljon meg" - fogalmazott Tom Jones. Ő maga is utalt Amy Winehouse lemezére, amelyre fia hívta fel a figyelmét a Back To Black megjelenésekor.

Tom Jones több mint negyven éve van a pályán, több mint 100 millió lemeze fogyott világszerte. Nagy-Britanniában kezdetektől fogva hallatlanul népszerű, már első listavezető dala, az 1965-ben megjelent It's Unusual is megvillantotta hangjának érzelemgazdagságát és hatalmas erejét. A hetvenes évektől kezdve egyre több soulos sikere volt, többek között a Detroit City, a Woman of Darkness, a St. James Infirmary Blues és sok más hasonló dala.

Míg Anglia és Európa a lábai előtt hevert, Amerikában nem tudott az élre törni - így volt ez a 2000-ben megjelent Reload című albumával is, amelyet ünnepeltek az öreg kontinensen, a tengerentúlon viszont ki sem adtak. Ez az énekes is számára is érthetetlen, hiszen Amerikában él és koncertjeinek jelentős részét is itt adja. Rendszeresen fellép például Las Vegasban. Szereti azokat a dalokat, amelyekkel sikereit elérte, s amelyeket közönsége is életben tartott, de - mint mondta - tovább akar lépni.

-mti-

[2008.09.21.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
2008.09.21. 21:04 • [1]
A cikk cime ellentmondásban van a szövegben szereplő információval, hogy 2000-ben megjelent Tom Jones Reload c. albuma. Egyébként Tom Jones most is fantasztikusan énekel. Ezt be is bizonyitotta 2001-es budapesti koncertjén. Érdekes módon a közönség női részétől ezen a koncerten akkor kapta a legnagyobb sikitást, amikor bejelentette, hogy a Reload c. lemezéről Elvis korai számát az I am left, you are right, she is gone feldolgozását fogja énekelni. Még egy érdekesség, hogy 1975-ben koncerten Tom Jones előadta Elvis egyik legnagyobb slágerét, az Are You Lonesome Tonight cimű számot.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még